Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова / Курсова АТП _ САК (Автос_охраненный).docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
90.26 Кб
Скачать

2. Автоматизація технологічного процесу молотіння гороху

2.1 Технологія молотіння гороху.

Стеблова маса зеленого гороху рівномірно подається вручну або за допомогою завантажувальної машини порціями максимум 50 кг на живильний транспортер, звідки продукт за допомогою ланцюгової живильної конструкції, забезпеченою кігтями, потрапляє між зовнішнім і внутрішнім молотильними барабанами. Поживний транспортер приводиться в рух від роликового вала зовнішнього барабана через запобіжну муфту. У разі забивання живильного транспортера або порожнини молотьби муфта прослизає і цим оберігає машину від шкідливого ​​перевантаження. Порожнина молотьби, що знаходиться між зовнішнім і внутрішнім барабанами, розширюється у бік виходу, тому продукт під час проходження через порожнину молотьби розпушується. Таким чином забезпечена ефективність молотьби. Число оборотів внутрішнього барабана змінюється безступінчасто. При молотьбі різних сортів гороху число обертів і нахил б'ющих лопастів потрібно міняти відповідно за характером і ступенем зрілості гороху. Завдяки цьому машина може працювати з великим ефектом обмолочування.

Напрям обертання зовнішнього і внутрішнього барабанів збігається. Зовнішній барабан кілька разів посилає стеблевий продукт, що проходить через нього, на внутрішній барабан.

Обмолочені зерна падають через отвори гумових решіт зовнішнього барабана і потрапляють на головний збірний транспортер, розташований під машиною. Звідси зерно гороху, проходячи через очисний повітряний потік вентилятора, потрапляє на транспортер оберемка. Тут за допомогою повітряного потоку і рухаючого вгору транспортера відбувається виділення зерна від домішок,

засноване на принципі питомої ваги, опору повітряного потоку і здатності кочення. Обмолочені стебла гороху, виходячи з порожнини обмолоту, падають на соломотряс, де розпушуються і повністю відокремлюються від зерна. Зерна, що проходять через отвори соломотряса, потрапляють на головний транспортер зерна і транспортер оберемка.

Солому транспортер соломи піднімає - в залежності від висоти фундаменту машини - приблизно на висоту 3-3,5 м. Таким чином, є можливість подачі соломи безпосередньо на засіб транспорту.

Обмолочене зерно можна збирати в ящик, розташований внизу машини біля кінця транспортера оберемка, або чистити на вібраційному очиснику, або сортувати з метою виконання потреб подальшої обробки гороху.

У разі молотильної станції, що складається з декількох машин NBC, пропоную встановить загальний транспортер для виносу зерна гороху. Видалення соломи з території машини NBC також може бути вирішено за допомогою загального транспортера. Керування електродвигунами машинами здійснюється з розподільчого щитка, розташованого на центральному пульті керування.

Постачання машини енергією - в інтересах безпечної роботи - відбувається через електричне блокування, яке використане в електричній шафі.

  1. Виробничо – господарська характеристика псп «лука» і вихідні дані для курсового проекту