Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichki_Istoriya_Ukrayini / 13_Metodichka_stacionar_2014_(ist._Uk.).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
521.22 Кб
Скачать

Додатки

Критерії оцінювання знань студентів

З дисципліни «історія україни»

Критерії національної оцінки знань студентів

Оцінка «відмінно» виставляється студенту, який систематично працював протягом семестру, показав під час іспиту різнобічні і глибокі знання програмного матеріалу, вміє вільно виконувати завдання, передбачені програмою, засвоїв основну та знайомий з додатковою літературою, усвідомив взаємозв’язок окремих розділів дисципліни, їхнє значення для майбутньої професії, виявив творчі здібності у розумінні та використанні навчально-програмного матеріалу, виявив здатність до самостійного оновлення і поповнення знань.

Оцінка «добре» виставляється студенту, який виявив повне знання навчально-програмного матеріалу, успішно виконує передбачені програмою завдання, засвоїв основну літературу, що рекомендована програмою, показав стійкий характер знань з дисципліни і здатний до їх самостійного оновлення і поповнення у ході подальшого навчання.

Оцінка «задовільно» виставляється студенту, який виявив знання основного навчально-програмного матеріалу в обсязі, необхідному для подальшого навчання, справляється з виконання завдань, передбачених програмою, допустив окремі похибки у відповідях на іспиті і при виконанні іспитових завдань, але володіє необхідними знаннями для їх подолання під керівництвом викладача.

Оцінка «незадовільно» виставляється студенту, який не виявив достатніх знань основного навчально-програмного матеріалу, допустив принципові помилки у виконанні передбачених програмою завдань, не може без допомоги викладача використати знання при подальшому навчанні, не спромігся оволодіти навичками самостійної роботи.

Розрахунок рейтингу з дисципліни «Історія України» з урахуванням вимог модульно-рейтингової системи навчання студентів та оцінювання їх знань

В робочому навчальному плані передбачено в першому навчальному семестрі: лекцій – 16 год., семінарських занять – 32 год. та самостійної роботи студентів – 60 год., що в сумі становить 108 год. (3,0 кредитів ЕСТS). Після вивчення дисципліни заплановано іспит у формі тесту. Тривалість навчального семестру – 16 тижнів.

Відповідно до загальної кількості годин розрахунковий рейтинг з дисципліни становить 100 балів. Рейтинги з навчальної роботи та з атестації визначаємо за рекомендованими співвідношеннями:

R НР = 0,70 · 100 = 70 балів;

R АТ = 0,30 · 100 = 30 бали.

Враховуючи обсяг та структуру програмного матеріалу дисципліни, ділимо його на 4 змістові модулі.

Для зручності підрахунків засвоєння матеріалу змістових модулів, так же як і складання екзамену, оцінюється за 100-бальною шкалою.

Мінімальна рейтингова оцінка з кожного змістового модуля – 60 балів.

Реальний рейтинг студента визначаємо як суму отриманих ним балів з кожного змістовного модуля.

Рейтингові оцінки із змістових модулів

Термін навчання,

тижні

Номер

змістового модуля

Навчальне навантаження, год.

Кредити

ЕСТS

Рейтингова оцінка змістового модуля, бали

мінімальна

розрахункова

реальна

1–2

1

14

0,5

60

100

80

3–6

2

36

1,0

60

100

80

7–11

3

36

1,0

60

100

80

12–16

4

14

0,5

60

100

80

Всього

4

100

3,0

42

70

56

На рейтинг з навчальної роботи можуть впливати рейтинг з додаткової роботи R ДР та рейтинг штрафний R ШТР.

З додаткової роботи студент може отримати 10% від R ДИС, і його рейтинг з додаткової роботи становить R ДР = 0,10 · 100 = 10 балів.

R ШТР = 5% R нр = 5 балів

Враховуючи R ДР та R ШТР, сумарний рейтинг студента з навчальної роботи становить R НР = 65 + 10 – 0 = 75 балів (за умови, якщо R ШТР = 0).

Соседние файлы в папке Metodichki_Istoriya_Ukrayini