Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ЗВІТ

.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
23.97 Кб
Скачать

ЗВІТ

ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

студентки 5 курсу, групи УА

Макаренко Катерини Олегівни

Практику проходила у 8-Б класі, в школі № 39

з 21. 11 до 16. 12 2011 р.

Груповий керівник Ковтун Ірина Миколаївна

Керівник від бази практики Науменко Олена Дмитріївна

1. Кількісні результати педагогічної практики

Відвідано 6 уроків учителів ( з них 3 мови, 3 літератури)

Відвідано 6 уроків студента-практиканта (з низ 3 мови, 3 літератури)

Проведено 12 уроків ( з них 6 мови, 6 літератури)

Відвідано 1 позакласних заходів

Підготовлено 1 позакласний захід

2. Зміст та характеристика навчально-виховної роботи студента під час практики.

Педагогічну практику я проходила у севастопольській школі № 39. У школі було створено всі умови для проходження педагогічної практики. Більшість вчителів української мови й літератури мають стаж роботи більше десяти років, і також високу фахову й методичну підготовку. Шкільний кабінет української мови і літератури обладнаний технічними засобами навчання, комп’ютером, колонками. Клас забезпечений наочними посібниками, навчальною та методичною літературою. Протягом усього перебування в школі я мала змогу отримувати консультації від учителя. Після кожного уроку, вчитель давав нам поради. Під час практики я провела 12 уроків. Усі уроки були узгоджено та обговорено з учителем. При підготовці уроку я використовувала літературу, яку вчитель порадив, також вчитель давала свої поради.Також я зверталась до календарно-тематичного планування, програми курсу. Це допомогло мені з’ясувати мету та завдання кожного уроку.

3. Найтиповіші помилки, найбільші труднощі у навчально-виховній роботі

Під час проходження практики я зустрілася з деякими труднощами та помилками. По - перше, це помилки у мовленні, іноді говорила не правильний наголос.

Коли я готувала конспект, було складно вибрати ефективні вправи, які б відповідали темі. Під час написання конспектів з літератури було важко підібрати питання, які б  підводили учнів до певних висновків. Також з розподіленням часу були деякі проблеми, але вчитель допоміг нам з цим.

Були проблеми з дисципліною, але вчитель допоміг мені з цим. Коли я перевіряла зошити були проблеми з розумінням слів.

               Коли я почала вести українську мову, то спочатку в голові були англійська слова, було дуже важко щось перекласти.

Особисті досягнення. Методичні творчі знахідки , відкриття, нестандартні рішення.

Під час практики, я отримала величезний досвід у написанні конспектів, у виборі вправ, у написанні мети. Моя мета була надати знання учням з української мови і літератури і набути навички та удосконалити вміння.

Я зрозуміла, що учні люблять гратися, тобто стандартні вправи їм не цікаві. А ще їх приваблюють назви ігор. Тому ми з вчителем шукали цікаві ігри, вирішували куди і до чого їх подати.

Також я застосовувала  активні методи навчання: дискусію, бесіду для того щоб зацікавить учнів і утримувати їхню увагу. Учням дуже подобається використання презентації з супроводженням музики (особливо класичної). Використання презентацій більш концентрує увагу учнів. Для себе я відкрила метод інформаційного кола. Учням дуже сподобалося його робити.

Під час практики, я провела позакласний захід, що до творення блогів. Було дуже приємно працювати з учнями, тому що вони вже мали досвід. Ні яких проблем не виникло(тільки не було Інтернету). Вчитель вже створив свій блог і приєднує своїх учнів. Сподіваюсь в них все вийде.

Загальні висновки. Чого навчилися на практиці, які виявили прогалини.

Практика дала змогу мені побути вчителем. Я зрозуміла, що я не помилилась у виборі професії. Але я зрозуміла, що така професія  потребує дуже багато часу, сил та нервів. Було дуже не приємно виставляти в журнал 2, 3, 4 за елементарні тести. Також я зрозуміла, що я повинна постійно поповнювати свою скарбничку різними цікавими вправами, щоб потім не шукати їх у ночі. Завдяки практиці, я навчилася враховувати індивідуальні, вікові особливості учнів. Тепер я знаю, що можу спокійно написати конспект, підібрати доцільний матеріал і насолоджуватися роботою з учнями. Ця професія складна, але дуже приємно коли учні усміхаються, коли розуміють все те, що ти запланувала. Дякую Вам, за таку можливість.

ХАРАКТЕРИСТИКА

Щербатюка Сергія Миколайовича

студента 5 курсу

спеціальності 7.010103 «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія»

Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту

ім. Тараса Шевченка

 

Щербатюк Сергій Миколайович проходив виробничу (педагогічну) практику в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Вовковиї Демидівського району Рівненської області з 1 лютого по 5 березня 2010 року на посаді вчителя біології, географії, основ здоров’я і екології.

За час практики студент ознайомився з основними видами навчально-виховної роботи в школі.

Щербатюк Сергій Миколайович, старанно готувався до кожного уроку, добре володіє навчальним матеріалом, здійснював міжпредметні зв'язки. На уроках старався прищеплювати учням інтерес до навчання, використовував різні прийоми,які сприяли вивченню навчального матеріалу. Добре володіє методикою викладання навчальних предметів, вміло організовує учнів до сприйняття матеріалу, здійснює диференційований підхід до учнів, використовує різноманітні форми та методи навчання, добре володіє методикою і критеріями дванадцятибального оцінювання досягнень учнів.

Проводив цікаві бесіди, які виховують в учнів доброту, чуйність, щедрість, повагу до старших, любов до прекрасного, бережливе ставлення до шкільного майна та навколишнього середовища.

За період навчальної практики студент Щербатюк Сергій Миколайович провів 10 уроків біології у 9-11 класах, 10 уроків географії у 6-10 класах, 5 уроків основ здоров’я, 5 уроків екології, 5 виховних годин, 1 позакласний захід і гурткове заняття.

Затверджено рішенням педагогічної ради Вовковиївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів протокол № _____ від  ______________  рекомендована оцінка практики «_______________». 

 

 

 

           Директор школи                                               Л. І. Чандик

Х А Р А К Т Е Р И С Т И К А

                                                          

Прізвище, ім’я, по батькові, студентки-практикантки   ІV курсу, групи Г                                                          Дубенського  педагогічного  коледжу Рівненського  державного гуманітарного університету, яка проходила  переддипломну педагогічну  практику   з  додаткової спеціальності     в  Дубенській

загальноосвітній   школі  І – ІІІ ступенів  № 6  

 

Прізвище, ім’я, по батькові (Називний відмінок) проходила переддипломну  педагогічну  практику з  додаткової  спеціальності "Керівник  комп’ютерного  гуртка" з __.__.____ р. по __.__.____ р.

За  час  проходження  практики  підготувала і провела  вісім  уроків з інформатики у 2-А класі. Наталія Анатоліївна виявила  хороший  рівень знань  з  основ  інформатики  і  її  методики  викладання. На  уроках вміло здійснювала  індивідуальний  підхід  до  кожного  учня, домагалася підвищення  рівня  знань  і  майстерності. До  уроків  студентка готувалась  добросовісно, постійно  консультувалась  з  вчителем. Складові  елементи  занять  добре  продумувала, турбувалась  про забезпечення  доступності  матеріалу. На  кожному  уроці  з  учнями повторювала  правила  техніки  безпеки  при  роботі  з  комп’ютером. Постійно  звертала  увагу  на  дисципліну. Вміло  керувала  роботою учнів, в  доступній  формі  пояснювала  матеріал  уроків.

Наталія Анатоліївна   старанна, скромна, доброзичлива,  постійно виховувала  інтерес учнів  до  уроків інформатики.

     За  проведені  заняття   практикантка   заслуговує  оцінку  5(відмінно).

       15.03.2010 р.

         

Вчитель                       _____________

 

Характеристика студента проходившего практику

Характеристика

на студентку ___ курса отделения ___________ ____________ педагогического колледжа ____________________. __________________проходила практику в _______________. Проводила уроки по предмету ОИВТ  в 7 и 9 классах. За время прохождения практики показала хороший уровень знаний по предмету и высокий уровень методической подготовки. Так же показала хорошее знание компьютера, помогая  учащимся, отвечая на интересующие их вопросы, а так же при демонстрации наглядных пособий. На уроках вела себя уверенно, хорошо знала содержание урока, старалась довести материал до всех  учащихся, старалась вовлечь в образовательный процесс, всех учащихся класса не выделяя не сильных не слабых. Научно-теоретическая подготовка на хорошем уровне. Студентка умеет осуществлять на уроках связь преподавания с жизнью, разрешать задачи воспитания, благоприятно воздействовать на  сознание, чувства и волю детей. Студентка владеет методикой преподавания информатики. Большую часть времени урока уделяла практической работе учащихся на компьютере, требовала от всех  учащихся качественного выполнения заданий. Создавала условия для всестороннего развития учащихся посредством проблемных заданий, вопросов. Способствовала совершенствованию умений практической  работы с компьютером у учащихся. Обоснованно подходила к отбору содержания учебного материала и практических работ для урока с учетом материально - технической базы кабинета информатики.  Конспекты составлялись подробные с описанием каждого элемента урока. _________oтветственно относилась к подготовке урока, подбору практических заданий для учащихся. Старалась применять на  уроке инновационные формы работы с учащимися. С учащимися была доброжелательна, показала хорошее знание детской психологии, учитывала индивидуальные и возрастные особенности школьников.  Справедливо выставляла оценки в соответствии с критериями оценок. Оценка за практику в качестве учителя информатики - «отлично».  

Директор школы /______/  Учитель /______/