Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike111.docx
Скачиваний:
190
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
331.34 Кб
Скачать

41

ВСТУП

Банківська система є одним із найважливіших елементів економіки країни, тому ефективна діяльність комерційних банків — сьогодні особливо актуальне питання.

На сьогоднішній день ПриватБанк є одним з банків, що найбільш динамічно розвиваються в України, і посідає провідні позиції банківського рейтинґу країни. Він здійснює послідовну політику зміцнення стабільності банку й удосконалювання якості обслуговування та вважає одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності розвиток комплексу сучасних послуг для індивідуального клієнта.

Банк пропонує громадянам України більше 150 видів найсучасніших послуг, серед яких поточні, вкладні операції, карткові продукти, різноманітні програми споживчого кредитування, котрі здійснюються у партнерстві із провідними вітчизняними торговельними, ріелтерськими компаніями й автовиробниками.

Метою практики є поглиблення знань, які були набуті в процесі навчання, оволодіння сучасними формами та методами економічної і контрольної роботи, формування умінь і навичок прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в сучасних економічних умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Завдання практики:

- закріпити теоретичні знання на практиці;

- набуття нових навичок, знань, досвіду;

- розвинути творчі та професійні здібності студента;

- зформувати професійне вміння приймати рішення;

- зформувати вміння працювати в колективі.

Об’єктом дослідження є філіал ПАТ КБ "ПриватБанку” в м. Родинське.

У звіті були використані наступні методи: спостереження, порівняння, вимірювання, аналіз і синтез, ідеалізація, індукція і дедукція, аксіоматичний, та інші.

Звіт містить: 42 сторінки, 6 рисунків, 9 таблиць, 9 використаних джерел.

Розділ 1 загальне ознайомлення з пат кб "ПриватБанк"

    1. Історія створення та розвитку

Повне найменування

ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО КОМЕРЦIЙНИЙ БАНК "ПРИВАТБАНК"

Серія і номер свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи

Серiя А 01 № 054809

Статутний капітал - 16352079225.00 грн

Відсоток акцій у статутному капіталі, що належить державі - 0

Відсоток акцій (часток, паїв) статутного капіталу, що передано до статутного капіталу державного (національного) акціонерного товариства та/або холдингової компанії - 0

Середня кількість працівників – 27507 осіб

ПриватБанк є одним з перших приватних комерційних банків, створених в Україні. Рішення про створення ПриватБанку було прийнято на засіданні його засновників Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломийського від 07 лютого 1992 року.

19 березня 1992 банк пройшов державну реєстрацію. Сергій Тігіпко був одним із засновників і першим головою Ради. На самому початку у ПриватБанку був тільки один офіс і кілька комп'ютерів. ПриватБанк був першим в Україні, хто представив пластикові карти і банкомати. Він також був першою фінансовою організацією в Україні, що отримала міжнародний рейтинг.

У 1996 році він став повноправним членом Visa International — платіжної системи і почав великомасштабну емісію пластикових карток.

У 1997 році ПриватБанк став першим українським банком, що отримав рейтинг Thomson BankWatch (міжнародне рейтингове агентство) і став повноправним членом платіжної системи Europay.

У 1998 році банк отримав свій рейтинг Fitch IBCA (міжнародне рейтингове агентство). У листопаді 1998 року банк виграв тендер і був обраний в якості обслуговуючого банку, уповноважених на виконання в Україні виплат швейцарського Фонду пам'яті жертв Голокосту.

У 1999 році ПриватБанк відкрив свою філію на Кіпрі. ПриватБанківське відділення в Нікосії стало першим українським філіалом банку встановленим за кордоном.

У 2000 році банк увійшов до групи банків, уповноважених виплачувати компенсації для українських громадян, які постраждали від нацистського переслідування в роки Другої світової війни. 6 липня банк прийняв рішення про реорганізацію банку з товариства з обмеженою відповідальністю в закрите акціонерне товариство. У зв'язку з цим, 4 вересня 2000 року був зареєстрований перший Статут Закритого акціонерного товариства комерційного банку «ПриватБанк» .

Значною подією в українській банківській системі був запуск у 2001 році системи «Приват24», проекту, що дав можливість клієнтам керувати своїми рахунками онлайн в режимі реального часу, виконувати регулярні платежі, переказ коштів і т. д.

У 2003 році ПриватБанк був визнаний найкращим банком за якістю обслуговування клієнтів системою Western Union. У тому ж році банк отримав STP Excellence Award від Deutsche Bank, що підтвердив професіоналізм ПриватБанку в міжнародних розрахунках.

За рішенням акціонерів на засіданні 30 квітня 2009 року діяльність банку була приведена у відповідність із Законом України «Про акціонерні товариства»: відповідні зміни були внесені до Статуту Банку асоціації, і акціонерні компанії тип був змінений з закритого для громадський. Крім того, назва банку було змінено на Публічне акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк». Ці зміни вступили в силу 21 липня 2009 року (Ліцензія Національного банку України № 22 від 29 липня 2009 року).

У 2014 році, під час проросійських виступів на сході і півдні України, ПриватБанк та особисто один з його найбільших акціонерів Ігор Коломойський зайняли активну проукраїнську позицію. Як наслідок, керівництво банку заявляло про тиск з боку Центробанку Росії на дочірній російський Москомприватбанк, який зрештою було вирішено продати [1, С 12].

Пріоритетними завданнями банку є:

* підвищення якості обслуговування й розширення клієнтської бази;

* активне просування інноваційних банківських продуктів у всіх сеґментах фінансового ринку;

* підвищення професійно-кваліфікаційного рівня й добробуту персоналу банку;

* ефективне управління фінансовими й трудовими ресурсами;

* проведення збалансованої політики управління ризиками;

* подальше зміцнення надійності банку;

* створення гнучкої системи управління, що відповідає передовим світовим досягненням.

Місія ПриватБанку полягає в:

* завоюванні й утриманні лідируючих позицій на фінансовому ринку;

* сприянні економічного розвитку корпоративних і поліпшенню добробуту індивідуальних клієнтів на основі взаємовигідного партнерства;

* наданні комплексу якісних банківських послуг на території України.

Банківські послуги, що надаються ПриватБанком

1. Основні послуги для корпоративних клієнтів

* розрахунково-касове обслуговування

* банківські гарантії

* депозити

* валютообмінні операції

* вексельні операції

* акредитивне обслуговування в національній валюті

2. Основні послуги для фізичних осіб:

* Розрахункові операції

* Внескові операції

* Кредитування

* Пластикові картки

* Банківські метали

3. Основні послуги Інвестиційного бізнесу:

* реєстраційна діяльність

* торгові операції з цінними паперами

* інвестиційна діяльність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]