Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FORMULYaR_2010.doc
Скачиваний:
991
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Порядок взаємодії працівників при пошкодженні струмоприймача на локомотиві.

  1. Машиніст поїзда, що зупинився на перегоні через пошкодження струмоприймача, зобов’язаний негайно повідомити по радіозв’язку по формі: “Увага, увага! Слухайте всі! Я, машиніст …. поїзда №….. зупинився головою на …. км парної (непарної) колії перегону …. унаслідок пошкодження струмоприймача”. При порушенні габариту сусідньої колії додатково повідомляє: “Габарит порушено. Будьте пильними!”

Повідомлення передається машиністам поїздів, які слідують по перегону, поїзному диспетчерові і черговим по станціях, які обмежують перегін до отримання відповіді.. При пошкодженні струмоприймача (без пошкодження контактної мережі) машиніст виконує його огляд, без підйому на дах локомотива. Машиніст повинен відключити пошкоджений струмоприймач та закрити кран подачі повітря до його клапана (цей порядок дій машиніст повинен погодити з енергодиспетчером). Якщо, пошкоджений струмоприймач знаходиться у габариті та не торкається електровоза (електропоїзда), машиністу дозволяється прослідувати до станції заміни локомотивної бригади або розміщення району контактної мережі на справному струмоприймачі.

3. Якщо поїзд із пошкодженим струмоприймачем може прослідувати тільки до найближчої станції, енергодиспетчер направляє на цю станцію працівників району контактної мережі для огляду та ув’язки струмоприймача, а також для огляду контактної мережі.

4. До огляду контактної мережі енергодиспетчер, через поїзного диспетчера і чергових по станціях, які обмежують перегін, попереджує машиністів усіх поїздів про допущене пошкодження та готовність до прослідування даної дільниці, при потребі, з опущеним струмоприймачем, або про необхідність зупинки перед місцем пошкодження.

5. При необхідності ув’язки струмоприймача та ліквідації пошкодження контактної мережі енергодиспетчер організовує виїзд на місце пошкодження бригади району контактної мережі.

6. По прибуттю на станцію, яка узгоджена з поїзним диспетчером для огляду та ув’язки струмоприймача, машиніст локомотива після зняття напруги з контактної мережі і її заземлення відкриває драбину для підйому на дах локомотива та разом із працівниками району контактної мережі приймає участь в огляді та ув’язці струмоприймача.

Робота виконується з дотриманням правил техніки безпеки під керівництвом працівника району контактної мережі, після отримання наказу від енергодиспетчера на виконання робіт.

7. Після ув’язки струмоприймача та подання напруги в контактну мережу, машиніст поїзда може слідувати далі на справному струмоприймачі.

15 Оформлення акту пошкодження струмоприймача або контактної мережі

15.1 На місці пошкодження струмоприймача й контактної мережі, чи після прибуття ЕРС на станцію, або в ТЧ складається первинний акт довільної форми в двох екземплярах за підписом машиніста або представника ТЧ і працівника ЕЧК (ЕЧ) із зазначенням характеру пошкодження або відмови і причин, що викликали пошкодження або відмову струмоприймачів чи контактної мережі. Дозволяється при наявності часу складати первинний акт на місці пошкодження або відмови, не допускаючи при цьому невиправданої затримки поїздів. У первинному акті вказуються прізвище, ім'я, по батькові машиніста і його помічника, дані про місце, дату і час пошкодження або відмови, відомості про поїзд (номер, число осей, маса), серія і номер ЕРС, ТЧ приписки ЕРС і ТЧ приписки локомотивної бригади. Докладно зазна­чається, що пошкоджено на струмоприймачі й контактній мережі, а також обставини, при яких відбулося пошкодження (відмова) струмо­приймачів чи контактної мережі: під час руху, стоянки, відправлення; при підйомі або опусканні струмоприймачів; при якій кількості підня­тих струмоприймачів; за яких погодних умовах та інших обставин, а також передбачувана або вже відома причина пошкодження (відмови). При цьому неприпустимі загальні формулювання типу "неправильні дії машиніста", "несправність електровоза", "несправність контактної мережі" без визначення конкретного виду несправності устаткування, вузла, деталі чи неправильних дій машиніста. Допускається запис: "При­чину пошкодження встановити не вдалося".

15.2 Затримка відправлення поїзда з причини складання акту забо­роняється.

15.3 Представники ТЧ і ЕЧК передають комісії ТЧ і ЕЧ первинні акти та пошкоджені частини пристроїв контактної мережі (обрізані кінці перепаленого або обірваного контактного проводу, фіксатори, струнки, клемні затискачі, ізолятори та інші деталі) і струмоприймачів (полози, вугільні вставки або струмоз'ємні накладки, каретки, шар­нірні вузли, труби верхніх або нижніх рам, опорні ізолятори струмо­приймачів, повітряні поліетиленові рукави та інші деталі). До акту записують перелік пошкоджених деталей, відібраних для подальшого розслідування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]