Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна.docx
Скачиваний:
74
Добавлен:
28.03.2015
Размер:
83.63 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації

Новоодеський професійний аграрний ліцей

Дипломна робота

на тему:

___________________________

Випускник: _______________________________

Група 32

Професія: «Оператор комп’ютерного набору; обліковець (реєстрація бухгалтерських даних)»

Робота допущена до захисту з оцінкою_______________________

Керівник роботи: __________________

2015 Рік

ЗАВДАННЯ НА ДИПЛОМНУ РОБОТУ

Учениці групи № 32 ________________________

1. Тема роботи: ______________________

2. Дата отримання завдання _____________________________________

3. Завдання.

3.1.

.

4.Термін подання учнем завершеної роботи___________________________

Учень ____________________________

Консультант-керівник _______________

Рецензія

На дипломну робот Олександри Василівни група № 32

Тема роботи: Інвентаризація. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Рецензент (майстер виробничого навчання) _________________

(підпис)

“_______”____________________ 2013 р.

М.П.

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………………….. 5

1.Економічна суть інвентаризації господарських засобів та заходи щодо реалізації її матеріалів……………………………………………………………………………….. 7

1.1 Суть, мета і завдання інвентаризації…………………………….………………… 7

1.2 Строки проведення інвентаризації…………………………………........................ 15

1.3 Порядок проведення інвентаризації……………………………………………….. 17

2. Відображення результатів інвентаризації на рахунках бухгалтерського обліку… 20

Висновки………………………………………………………………………………... 21

Додатки………………………………………………………………………………….. 23

Список використаної літератури…………………………………………………… 33

ВСТУП

Згідно з Національними стандартами бухгалтерського обліку в Україні господарські засоби підприємства групують за трьома ознаками:

  1. Необоротні активи.

  2. Оборотні активи.

  3. Витрати майбутніх періодів.

До необоротних активів належать нематеріальні активи, основні засоби, інші необоротні активи.

До оборотних активів належать запаси, дебіторська заборгованість, грошові кошти та їхні еквіваленти.

До витрат майбутніх періодів належать витрати, що здійснені у даному звітному періоді, але відносяться до наступних звітних періодів. До таких витрат належать: витрати з освоєння виробництва, нових видів продукції, суми передплати періодичних видань та інші.

Зміни, які відбуваються в результаті господарських процесів, іноді призводять до розбіжностей між обліковими даними, які відображають рух і наявність господарських засобів і джерел, а також їх фактичною наявністю. Наявність такого роду відхилень можна з'ясувати лише шляхом проведення інвентаризації.

Інвентаризація являє собою спосіб виявлення та обліку тих господарських засобів та джерел їх утворення, які не знайшли документального відображення у бухгалтерському обліку. Інвентаризація з однієї сторони виступає як елемент методу бухгалтерського обліку, а з іншої як техніка (технічний прийом) її проведення.

Нормативно-правовим актом, який врегульовує питання проведення, а також документального оформлення результатів проведення інвентаризації на підприємстві є "Інструкція з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу", яка затверджена наказом Міністерства фінансів України №90 від 30.10.1998 року.

Дана Інструкція встановлює єдині вимоги щодо порядку інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, установами і організаціями, які утримуються за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів (надалі — установи).

Інвентаризація проводиться з метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку шляхом їх зіставлення з фактичною наявністю майна.

Нормативними актами, що регулюють проведення інвентаризації е:

1. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999 р.;

2. «Інструкція по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків» № 69 від 11 серпня 1994 р.;

3. «Порядок визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування), матеріальних цінностей» № 116 від 22 січня 1996р.;

4. «Положення про інвентаризацію майна державних підприємств, що приватизуються, а також майна державних підприємств та організацій, яке передається в оренду № 158 від 2 березня 1993 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]