Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика (5-й курс).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.03.2015
Размер:
230.91 Кб
Скачать

Зміст

Вступ……………………………………………………………….3

1. Загальна характеристика ТОВ «Ресеарч та Брендінг Груп»........4

2. Маркетингова діяльністьТОВ «Ресеарч та Брендінг Груп».……8

3. Конкурентне середовище ТОВ «Ресеарч та Брендінг Груп».........20

4.Індивідуальне завдання ………………….................................26

Висновки

Список використаної літератури Вступ

Метою проходження практики на підприємстві є формування у студентів професійних знань і навичок щодо прийняття самостійних рішень під час професійної діяльності в реальних ринкових умовах на базі знань набутих під час навчання.

В результаті інтеграційних процесів і розвитку маркетингу в українському бізнесі, як засобу конкурентної боротьби, все більша частина фірм використовує маркетингові дослідження для обгрунтування управлінських рішень.

Деякі фірми проводять дослідження силами своїх маркетологів та відділів маркетингу, але, так як маркетингове дослідження потребує значних ресурсів та часу, деякі фірми звертаються до спеціалізованих агенств. Від рівня освідченості і фахової підготовки спеціалістів-маркетологів прямопропорційно залежить достовірність і правильність інформації, на якій базуются висновки і обгрунтування, а також успішність реалізації проекту загалом. Використання власних сил має і позитивні відмінності: порівняно менша вартість, жорсткіший контроль.

Та зважаючи на тенденції останніх років все більше фірм не ризикують, а користуются послугами дослідницьких фірм, через що ринок таких послуг стрімко розвиваєтся.

Досліджуючи ліцензійні методики, якими користуються компанії в Україні, потрібно відзначити, що їх цінність полягає в тому, що вони дозволяють водночас використовувати міжнародний досвід. Ліцензійні методики можуть бути як адаптовані до особливостей проведення досліджень в Україні, так і застосовуватися без змін.

  1. Загальна характеристика тов «Ресеарч і Брендінг Груп»

Research & Brandіng Group -група компаній в області досліджень ринку і рекламної діяльності. Компанія спеціалізується на проведенні усіх видів маркетингових і

соціологічних досліджень. Крім цього, активно розвивається

напрямок "брендинг" (створення брендів, елементів бренда, стратегій просування і т.д.).

Історія компанії нараховує більш 15 років успішної роботи на дослідницькому ринку України.

Як самостійна компанія R&B Group™ заснована в 2005 році і є результатом злиття декількох досвідчених команд, що досягли визначених успіхів у сферах маркетингу, досліджень ринків, реклами і консалтингової діяльності.

R&B Group™ має 2 офіси: в м. Донецьку та в м. Києві.

Основні напрямки діяльності R&B Group:

В даний момент Research & Brandіng Group містить у собі:

  • R&B RESEARCH - організація і проведення маркетингових і соціологічних досліджень;

  • R&B BRANDІNG - створення бренду, елементів бренду, стратегій позиціонувания і просування бренду;

  • R&B ELECTІON - діагностика соціально-політичної ситуації в регіонах, розробка стратегій виборчих кампаній, аналіз ризиків політичних інвестицій.

  • MARCO - рекламне агентство (creatіve, desіgn, gіfts).

У своїй роботі R&B використовує як традиційні методи досліджень, так і прагне знаходити нові технології, що дозволили б вирішувати задачі їхніх клієнтів максимально ефективно. І сьогодні їхній досвід, а також можливості дозволяють реалізовувати проекти професійно і якісно.

Будучи членом Української Асоціації Маркетингу (УАМ), а також членом Європейського суспільства дослідників суспільної думки і маркетингу (ESOMAR), при проведенні досліджень компанія дотримується стандартів якості маркетингових досліджень УАМ і Кодексу ESOMAR, що гарантує відповідність роботи національним і міжнародним стандартам якості.

Компанія бере активну участь у міжнародних проектах. В даний час компанія входить у "Міжнародне дослідницьке агентство "Євразійський монітор" і забезпечує реалізацію проекту на території України. Крім цього, R&B співпрацює з провідними дослідницькими агентствами Росії: ВЦИОМ, Ромир, Vector Research та інші.

Щирою гордістю компанії є дослідницька мережа. До неї входять 25 бригадирів із усіх регіонів України, що пройшли навчання й одержали сертифікат представника компанії у своїй області. Хоча представники в регіонах мають великий досвід і дотримуються інструкцій із проведення окремих досліджень, R&B приділяє велику увагу контролю якості роботи інтерв'юерів. У кожному обласному центрі компанія має у своєму розпорядженні бригаду контролю, що у найкоротший термін реалізує свої функції. Крім цього, компанія має єдину базу всіх проектів, у якій фіксуються всі респонденти, що брали участь у проектах, тому участь "постійних" респондентів виключається.

Відносини компанії з клієнтом щодо будь-якого проекту починаються з докладного обговорення цілей і задач дослідження.

Результатом спільної роботи на початковій стадії співробітництва є докладно заповнений і погоджений бриф на проведення дослідження.

Тому дослідження, проведені Research & Brandіng Group, носять суто індивідуальний характер і допомагають клієнтам вирішувати найширший комплекс маркетингових задач - від короткого опису ринку по вторинних джерелах інформації до побудови моделей поводження споживачів.

Клієнтами Research & Brandіng Group є такі відомі компанії:

  • «Холдинг JTI» (ТМ Winston, ТМ Camel, ТМ Glamour, ТМ Sobranie);

  • ТМ «МТС»;

  • ТМ «Life:)»;

  • «МТІ» ("Інтертоп", "Кіддітоп", "Монобренд");

  • «Microsoft»;

  • «Bayer»;

  • Корпорація «Олімп»;

  • ЗАО «Оболонь»;

  • Одеський кон’ячний завод «Шустов»;

  • ФК «Шахтар»;

  • АКБ «Укрсоцбанк»;

  • АКИБ «Укрсиббанк»;

  • АО «Swedbank»;

  • «ОТР Банк»;

  • «Індекс-банк»;

  • «Procter & Gamble»;

  • «Nestle Ukraine»;

  • Кондитерська компанія «АВК»;

  • Газета «Сегодня».