Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
да.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
212.99 Кб
Скачать

Електронні публікації

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Чорноморський державний університет імені Петра Могили

Факультет еколого-медичних наук

Кафедра здоров'я людини та фізичної реабілітації

Реферат

Тема " Зведена таблиця в MS Excel "

Дисципліна "Інформатика"

Спеціальність "Здоров’я людини"

Cтудентки 181 групи : Д.О. Бубличенко

Викладач : Салтовський Б. Г.

Миколаїв – 2013

План

1. Принципи створення Web-сторінок

2. Правила і програми, для створення електронних публiкацiй

3. Гіперпосилання

4. ВИКОРИСТАННЯ JAVA-СКРИПТІВ ПРИ СТВОРЕННІ HTML ДОКУМЕНТу

5. Графіка у HTML-документах

6. Утворення та відправлення повідомлень електронної пошти

1. Принципи створення Web-сторінок

HTML - мова опису Web-сторінок.

World Wide Web(WWW) - це найвідоміша та найпопулярніша служба Iнтернета. Ця глобальна, розподілена по цілому світі інформаційна гіпертекстова мультимедійна система дозволяє з'єднати в одне ціле інформацію різних видів, яка зберігається на різних комп'ютерах. Нагадаємо, що інформація в WWW розповсюджується у вигляді Web-сторінок(Web-документів). Декілька Web-документів з однієї теми, що належать одному власникові чи є на одному комп'ютері, утворюють Web-вузол, який часто називають сайтом. Основним принципом використання Web-сторінок є активізація гіпертекстових посилань, за допомогою яких можна здійснити перехід в інші місця Web-сторінки або до інших Web-сторінок. В основі WWW лежать два поняття: гіпертекстові посилання та формат документів HTML. Завдяки гіпертексту Web-сторінки набувають властивості інтерактивності.

HTML(Hyper Text Markup Language) - це спеціальна мова форматування текстових електронних документів. Наприклад, для друкованого документа задаються такі параметри, як розмір паперу та полів, шрифти та їх розміри тощо. Оскільки електронні Web-документи призначені для перегляду на екрані, причому наперед не відомо, на якому комп'ютері це буде робитися, а, отже, невідомі розміри вікна програми-переглядача, шрифти, які встановлені на комп'ютері, і т.д., то мова HTML призначена якраз для того, щоб оформляти електронні документи з розрахунку на те, що засоби, якими вони будуть переглядатися, наперед невідомі. Формування документів мовою HTML подібне до програмування. Вихідний текст документа складається з послідовності команд, які називають тегами(tag). Під час перегляду теги спрацьовують, і завдяки їм на екран виводяться запрограмовані елементи зображення. Наприклад, якщо на початку абзацу стоїть тег <center>, то весь абзац буде вирівняно по центру вікна, незалежно від того, в якому вікні здійснюється перегляд документа і яким шрифтом він зображається. Теги HTML дозволяють вирівнювати рядки документа, керувати кольором фону та кольором тексту, дозволяють вставляти в текст ілюстрації, задавати заголовки різних рівнів, будувати таблиці, створювати гіпертекстові посилання на інші документи.

Web-документ зберігається і пересилається як файл з розширенням html або htm (HTML-файл). Це звичайні текстові файли-програми, написані мовою HTML. Відображаються такі файли на екрані інакше, ніж вони виглядають у HTML-файлі. Для відображення HTML-файлів використовують броузери.