Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Туристичні ресурси Німеччини.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
43.9 Кб
Скачать

Культурно історичні ресурси Німеччини

Замок Зігмарінген (Schloss Sigmaringen) знаходиться в однойменному місті на півдні країни на території Baden-Wurttemberg. На березі річки Дунаю розкинувся посеред величних Альп, здалеку Зігмарінген привертає увагу своїми потужними і високими формами. І це зовсім не дивно, бо замок стоїть на висоті 600 метрів і здається, що він виростає з скелі – своєї незвичайної основи, витягаючи з глибини свої довгі величні шпилі.

Замок Гогенцоллерн (нім. Burg Hohenzollern) – замок-фортеця , 50 км на південь від Штутгарта . Вважається вотчиною Гогенцоллернів – династії, підійметься протягом середньовіччя і яка правила Пруссією і Бранденбургом до кінця Першої світової війни. Замок Гогенцоллерн – приголомшливий зразок німецької архітектури, що велично підноситься на вершині однойменного пагорба. Він привабливо поєднує в собі середньовічні елементи архітектури та неоромантичній стиль.

Фортеця Фесте Кобург Незважаючи на те, що час королів в Німеччині давно вже минув, але баварське місто Кобург ще зберігає «Корону Франконії» – фортеця Фесте Кобург. Фортеця Фесте Кобург (нім. Veste Coburg), також відома як «Корона Франконії» — німецька фортеця у місті Кобург, що на баварському кордоні з Тюрінгією і є однією з найбільших і найкраще збережених замків у Німеччині.

Казковий замок Хоеншванґау з неоготичною архітектурою Замок лицарів і осіб королівської крові, з багатою історією і казковою неоготичною архітектурою розташувався в мальовничому куточку Баварії поблизу австрійсько-німецького кордону у міста Фюссен.Побудований на руїнах фортеці Шванштайн, замок Хоеншванґау (Hohenschwangau) і донині належить королівському роду Баварії – родині Віттельсбах.

Гейдельберзький замок Будівництво Гейдельберзького замку велося протягом трьох століть з 1400 по 1620 рік на березі річки Неккар. В кінці 17 століття він був зруйнований і пограбований французькою армією.

Казковий замок Драхенбург Драхенбург побудований в унікальному стилі, що поєднує в собі елементи замкової і палацової архітектури, тому називати його тільки замком або тільки палацом насправді не дуже правильно, але так як в його зовнішньому вигляді все-таки більше “замкової” – сьогодні він офіційно іменується не інакше як замок Драхенбург

У 1902 році барон фон Зартер помер, не залишивши прямих спадкоємців, тому його дітище перейшло в руки племінника Якова Бізенбаха, який влаштував в розкішних приміщеннях замку елітний готель.

Замок Нойшванштайн

Потрапити сюди можна, пройшовши по стежці, що починається у підніжжя іншого живописного замку – Хоеншванґау . Там, де з лісу раптово виникає скеля, а схил такий крутий, що здається непереборним – там і стоїть цей замок. На жаль, сьогодні сюди прибувають натовпи туристів, а черга бажаючих відвідати це чудо розтягується на півкілометра – адже цей замок є найбільш часто фотографованим і найбільш відвідуваним туристами в Баварії будовою …

Влітку екскурсії по замку трохи коротші, ніж взимку, тому що інакше просто неможливо було б обслужити весь незліченний потік туристів, спраглих хоч на пару годин потрапити в казку. Тому краще відвідувати Нойшванштайн восени або навіть взимку – види відкриваються не менш видовищні, а туристів в рази менше)

Будівництво замку почалося в 1869 році і тривало аж до 1886 року. Присвячений він був лицарю Лоенгріну і спочатку замислювався як триповерхова готична фортеця. До речі, Нойшванштайн буквально перекладається як “Нова лебедина скеля”