Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
30
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
345.6 Кб
Скачать

5. Мета рекламної кампанії

6. Пропозиції по концепції рекламної кампанії

22. Проаналізуйте вихідну інформацію. Яких даних не вистачає? Як їх можна отримати? Складіть повний план РК по просуванню лінії засобів догляду за волоссям. Використовуйте телебачення, радіо, зовнішню рекламу, рекламу на транспорті (бортову і внутрісалонну), рекламу в місцях продажу, стимулювання збуту, ПР.

Товар: лінія засобів по догляду за волоссям А.

Рекламна кампанія: регіональна.

Термін проведення: 4 міс.

Маркетингові цілі:

  • Сформувати знання марки;

  • Ініціювати пробні покупки;

  • Сформувати дистриб’юцію продукту (наявність на місцях продажу);

  • Зайняти протягом півроку з моменту випуску марки частку ринку не менше 4 %;

  • Послідовно просувати ідею про те, що лише спільне застосування лінії засобів догляду за волоссям під торгівельною маркою А допоможе досягти максимуму бажаних результатів: гарантовану якість, здорове блискуче волосся, повне енергії.

Огляд ринкової ситуації, позиціонування бренду.

Категорія шампунів складає більшу частину на ринку засобів по догляду за волоссям. Велика кількість конкурентів (торгівельних марок) представлена на рикну. Кожний рік запускаються нові бренди.

Лідери на ринку:

Henkel& Schwarzkopf — торгова марка Shauma — 10,9 %;

P&G — торгові марки Pantene і Head&Shoulders — 7,3 %;

L Oreal — Elseve і Fructis — 6,9 %;

Unilever — SunSilk і Timotei — 5,7 %;

Wella — Crisan Sanara — 2,7 %.

Товар А — це лінія засобів догляду за волоссям, яка складається з п’яти видів шампунів, чотирьох ополіскувачів, двох масок для волосся.

23. Проаналізуйте вихідну інформацію. Яких даних не вистачає? Як їх можна отримати? Складіть повний план РК по просуванню нового кисломолочного продукту В.

Підприємство, яке займається виробництвом та розповсюдженням кисломолочної продукції по Західній Україні, вирішило просувати нову продукцію. Фірма виготовляє молоко, кефір, сметану, сир. Товарна марка, під якою просуваються товари вже достатньо відома і користується популярністю у споживачів. В якості нового товару обраний кисломолочний продукт, якому притаманні смакові якості йогурта, виробляється лише із молока і натуральної закваски без добавки фарбників, ароматизаторів і інших добавок, які негативно впливають на здоров’я. В цій УТП запропонованого продукту — натуральність, природне походження, корисність для здоров’я. Цінова стратегія: вартість 2 літру продукції прирівнюється до вартості 1 літру кефіру середньої цінової категорії.

Підприємство визначило наступні цілі збуту:

  • зайняти 5 % регіонального ринку молочної продукції;

  • досягти рівня збуту в Х тис. гривен по завершенню РК;

  • досягти рівня збуту 2 Х тис. грн через два місяці після проведення РК.

Основні канали збуту:

  • власні підприємства роздрібної торгівлі;

  • збут оптовими партіями.

Цільовий ринок — сім’ї з середнім доходом. Основні покупці — жінки 25—45 років, які турбуються про власне здоров’я та сім’ї. Їм подобається таки характеристики товару, як «смачно та корисно».

Конкурентами є фірми — виробники молочних продуктів (йогуртів, фруктів), які реалізують свою продукцію за не дуже високими цінами.

Соседние файлы в папке Normative_discipline