Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ммІнд1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
147.63 Кб
Скачать

Аналітична оцінка

Останній скандал пов'язаний з Goldman Sachs Group Inc стався на початку 2012 року. Тоді після критики колишнього співробітника банк втратив в цілому 2,15 млрд дол. своєї ринкової вартості. У своїй статті для The New York колишній виконавчий директор Goldman Sachs Грег Сміт, який пропрацював у компанії близько 12 років, розповів про внутрішню кухню компанії і звинуватив чинне керівництво Goldman в "моральному банкрутстві" багатьох співробітників.

Натомість, керівницто компанії доводить своє гарне ставлення до працівників і вже вкотре отримує нагороду, як найкраще місце роботи у Великій Британії. Також компанія посіла далеко не останні місця в рейтингах FORTUNE: 100 Best Companies to Work For, FORTUNE: World’s Most Admired Companies, Universum: World’s Most Attractive Employers – Global Top 50

http://www.goldmansachs.com/s/esg-2012/assets/downloads/GS_ESG12_Metrics.pdf

Про рівень своєї професійної діяльності можуть свідчити нагороди на позиціях Кращий інвестиційний банк, Кращий іноземний банк, Кращий банк з процесів злиття і поглинання. При чому ці нагороди отримані у різних регіонах, що свідчить про високу якість обслуговування по всьому світу. На всіх рівнях компанії, 89% робітників повідомило, що компанія надає своїм клієнтам унікальні послуги.

На тлі статистики конкурентів показники Goldman Sachs виглядають обнадійливо. Як повідомлялося, чистий прибуток одного з провідних американських банків Citigroup Inc. за підсумками I півріччя 2012 р. знизився на 7%, а прибуток JPMorgan Chase & Co. в I півріччі 2012 р. скоротився на 10,1%. І лише чистий прибуток Wells Fargo в I півріччі 2012 р. виріс на 15%.

Отже, у той час, як лідери рейтингу Fortune 500 у сфері комерційних банків, такі як J.P.Morgan Chase&Co., Bank of America corp., Citigroup поступово втрачають свої позиції, Goldman Sachs намагається поступово відновити свої позиції. Це не просте завдання, адже через кризу компанія зазнала значних втрат, але ринок показує тенденцію до стабілізації і поступового зростання, що сприятиме та активізуватиме фінансову діяльність у світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]