Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ммІнд1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
147.63 Кб
Скачать

Місце у рейтингу Fortune 500

Goldman Sachs Group Inc. У 2013 році посіла 68 місце за рейтингом Fortune 500. Компанія трохи покращила свої позиції у порівнянні із 2012 роком. Необхідно також відмітити, що після кризи вона почала стрімко втрачати виручку, що призвело до падіння в рейтингу. Так на 2008 р. вона займала 20 місце, а в 2010 та 2011 вже 39 та 54 відповідно.

Така зміна позицій також була спричинена внутрішніми скандалами, через що банк втрачав великі суми. Зараз вже можна говорити про поступове покращення на фінансовому ринку, що вже відобразилося на місці у рейтингу.

Загалом по Америці Goldman Sachs Group Inc. є п’ятим найбільшим банком із обсягом доходів у 41 млрд. доларів США та прибутком 7541 млн. дол. США.

http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune500/2013/full_list/index.html

Показники економічної, екологічної та соціальної відповідальності

За методикою GRI визначається результативність компанії по не фінансовим показникам, рівень її впливу на суспільство та довкілля. Кожна компанія розробляє певну стратегію діяльності у цих сферах та реалізує їх через різні ініціативи. Так само визначає свої завдання і компанія Goldman Sachs. У своїй соціальній діяльності компанія регулюється ідеєю рівних прав для всіх людей. Так, однією із ініціатив є Marriage equality, тобто підтримка одностатевих шлюбів. Також звертається велика увага на ролі жінки в суспільстві та її рівноправ’я: 10000 women. Попадають під дію ініціатив різні групи населення: Harlem Children’s zone (допомога неповноцінним дітям та їх родинам), Veterans Initiative (допомога ветеранам). Окрім того, приділяється значна увага допомозі малому та середньому бізнесу та освіті: Teachers Village, NJ Turnpike Financing, Rutgers.

http://www.goldmansachs.com/s/esg-2012/community/initiatives/

В екологічній сфері розробляються декілька програм. Найбільша та актуальна у всьому світі програма Clear energy, яка в свою чергу поділяється на більш дрібні завдання:Distributed solar, Transmission, Advanced biofuels and feedstock, Electric vehicles. Окрім цієї ініціативи діють ще й інші Water Infrastructure, CatastropheLinked Securities, ESG Research, Goldman Sachs Asset Management, Environmental Risk Management.

Загалом, у довгостроковій перспективі, компанія планує витратити 40 млрд. дол. США на фінансування та інвестування в компанії, які займаються та пропагують використання чистих технологій. У 2012 Goldman Sachs профінансувала більше 2 млрд. дол. США у цей сектор. За шість років в сумі було вкладено 26 млрд. дол. США.

Також за 2012 рік компанія зменшила викиду вуглецю від своєї діяльності на 19%, що перевищило навіть заплановані показники. Це стало можливим завдяки найбільш ефективному використанню засобів виробництва. Компанія пишається тим,що вона є одним із найбільших володарів LEED-сертифікованої нерухомості

http://www.goldmansachs.com/s/esg-2012/assets/downloads/GS_ESG12_Environment.pdf

Банк Goldman Sachs є одним із найвпливовіших в Америці з суперечливою репутацією. Так, в 2010 р. Комісія з цінних паперів та біржам США (SEC) висунула банку звинувачення в шахрайстві з похідними іпотечними паперами, у результаті чого Goldman Sachs заплатив 550 млн дол. штрафу. Крім того, Goldman Sachs славиться щедрими бонусами для своїх співробітників, кількість яких по всьому світу перевищує 35 тис. До кризи Goldman Sachs виплачував річні бонуси в середньому на одного співробітника в розмірі понад 500 тис. дол., тепер же цей показник знизився до 450 тис. дол.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]