Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

аналыз митне

.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
54.84 Кб
Скачать

Назва НПА

№ .Безпосередньо стаття

Коментар ,основні положення.

1.

Указ ПУ «Про Міністерство доходів і зборів» № 141/2013

2. Міністерство доходів і зборів України є правонаступником Державної податкової служби України та Державної митної служби України, що реорганізуються.

3. Основними завданнями Міндоходів є:

1) забезпечення формування податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізація єдиної державної податкової, державної митної політики, а також боротьба з правопорушеннями ї., здійснення контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та платежів;

2) забезпечення формування та реалізація державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних і тютюнових виробів;

3) забезпечення політики з адміністрування єдиного внеску, а також боротьба з правопорушеннями при застосуванні законодавства зсплати єдиного внеску;

4) забезпечення державної політики у сфері контролю за своєчасністю здійснення розрахунків в іноземній валюті в установлений зстрок, дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), а також за наявністю ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, торгових патентів.

Ця реформація була не дуже вдалою, адже раніше ці міністерства могли прекрасно справлялися з роботою так і одразу могли прцювати як з надто дженнями так і видатками.

Створивши Міндоходів, це ускладнило роботу не тільки працівникам всіх згаданих міністерств ,а докорінно змінило податкову систему,де простим людям дуже складно розібратися в поданні документів. Плюс на його створення пішло багато коштів з державного бюджету

Ці завдання є доволі громоздткими для одного Міндоходів,так як одному міністерству складно справлятися з такими завданнями.

Як на мене альтернативною було б повернення до строї ситеми,+ створення нового контрольного органу на якого покласти саме цю частину повноважень.

Наслідками його роботи є не справляння з нею. Люди як ховали свої доходи,так і ховають,багато хто взагалі не сплачує їх.В митній сфері дане міністерство більш-менш виконує свої обов’язки(Якщо закривати очі на корупцію).

2.

ДМСУ

НАКАЗ

22.08.2012 року N 418

Положення про Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи

1.1. ЦЕНТРАЛЬНЕ МИТНЕ УПРАВЛІННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ЕКСПЕРТНОЇ РОБОТИ є спеціалізованим митним органом з питань експертного забезпечення, який виконує свої функції на всій митній території України.

1.3. Управління здійснює заходи з експертного забезпечення діяльності митних органів шляхом проведення досліджень (аналізів, експертиз), перевірки документів та відомостей, які надаються митним органам для здійснення митного контролю та митного оформлення під час переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, участі у запобіганні та протидії контрабанді і порушенням митних правил, виконання інших митних формальностей у межах своєї компетенції та ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД).

1.4. Управління підпорядковується Держмитслужбі України.

2. Основні завдання Управління

2.1. Участь у реалізації державної політики України у сфері державної митної справи

2.2. Забезпечення правильного застосування, неухильного дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства

2.3. Здійснення митних формальностей шляхом проведення досліджень (аналізів, експертиз) проб (зразків) товарів у рамках процедур митного контролю та митного оформлення з метою встановлення характеристик визначальних для:

2.5. Ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД).

2.9. Ініціювання, а в разі необхідності - участь у взятті проб (зразків) товарів.

2.10. Здійснення заходів у межах компетенції щодо запобігання незаконному переміщенню через митний кордон України

2.12. Здійснення у межах компетенції аналізу статистичної та іншої інформації

Такий органі як МУЛДЕР було доцільним створенням із збоку влади.Він дійсно виконує свої завдання(часто ми бачимо що при перевезенні товарів багато з них не проходить даний етап досліджень) це свідчить про те що дане управління працює.Його робота не від’ємного частиною митного оформлення, контролю при переміщенні товаріві через кордон.

Експертизи є невідємною частиною при перевірці,товарів,які перевозяться.Даними завданнями дане управління знімає частину навантаження з ДМСУ,що покращує роботу митниці вцілому. Також тут працюють люди,яким необхідна спеціальна підготовка при дослідження,експертизі товарів,що також каже про певний рівень роботи управління.

3.

КМУ Розпорядження17 .09.2008 р. N 1236-р Про схвалення Концепції створення багатофункціональної комплексної системи "Електронна митниця"

Метою Концепції є формування та створення комплексної системи на базі Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби, що сприятиме забезпеченню митної безпеки України. Шляхи реалізації Концепції

Проектування і створення комплексної системи передбачається дійснювати на базі Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби з урахуванням міжнародних стандартів з максимальним залученням науково-технічного потенціалу держави шляхом:

автоматизації:

- контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів відповідно до заявлених митних режимів;

- процесів митного оформлення товарів, транспортних засобів та громадян;

- обліку суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності;

- адміністрування митних платежів;

- процесів виявлення та обліку порушень митних правил;

інтеграції системи аналізу ризиків до автоматизованих систем митного оформлення;

запровадження електронного цифрового підпису для посадових осіб митних органів;

створення системи електронного документообігу та електронного декларування;

модернізації Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби та баз даних для забезпечення цілісності, достовірності,

удосконалення механізму доступу до інформаційних ресурсів органів державної влади;

Очікувані результати реалізації Концепції

підвищити ефективність та скоротити час митного контролю та митного оформлення;

запровадити електронне декларування;

забезпечити повноту сплати податків та зборів

оперативно забезпечувати державні органи влади всіх рівнів актуальною і достовірною статистичною інформацією;

підвищити ефективність боротьби із контрабандою, шахрайством, організованою злочинністю і тероризмом;

забезпечити дієвий контроль за додержанням передбачених законодавством заборон та обмежень щодо переміщення окремих товарів через митний кордон, захист інтелектуальної власності та культурної спадщини України;

підвищити ефективність управління митною службою.

Дана концепція набагато полегшила перетин кордону. Це по-перше дуже економить час як для працівників так і для тих хто перетинає кордон,адже певний перелік документів можна надсилати до митної служби ще до перетину кордону. Це забезпечує якісну перевірку даних документів та полегшує перетин кордону. За допомогою електронної митниці простіше вести облік ,перевірки даної інформації. Також це сприяє створенню єдиної автоматизованої системи та пошукової бази. Такою завдяки електронній митниці ми зблизились з нормами ЄС,оскільки це запозичення саме з відти. На її базі ми і далі можемо її вдосконалювати,беручи до уваги зарубіжний досвід.Тобто ми можемо бачти тільки переваги даної системи яка є дієвою в Україні.

4.

Наказ ДМСУ 06.05.2003 N 289 ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО МИТНИЙ ПОСТ

1.1Митний пост є структурним підрозділом регіональної митниці, митниці, який безпосередньо здійснює митний контроль і митне оформлення товарів та транспортних засобів, справляння податків і зборів ін..

2. Основні завдання та функції митного поста

2.1. Безпосереднє здійснення митної справи, контроль за одержанням усіма юридичними й фізичними особами законодавства України з питань митної справи.

2.2. Застосування заходів тарифного й нетарифного регулювання, повне та своєчасне справляння податків, зборів (інших обов'язкових платежів) при переміщенні товарів і транспортних засобів через митний кордон України або проведенні митних процедур.

2.3. Ужиття заходів до захисту інтересів споживачів товарів, недопущення ввезення на територію України та випуску у вільний обіг неякісних товарів, товарів, що завдають шкоди навколишньому середовищу й не відповідають чинним в Україні стандартам і вимогам.

2.4. Створення сприятливих умов для прискорення товарообігу, збільшення обсягів пасажиропотоку через митний кордон України та захисту прав інтелектуальної власності

2.5. Здійснення контролю за переміщенням валютних і культурних цінностей через митний кордон України.

2.6. Боротьба з контрабандою та пору. митних правил.

Митниця є важливим елементом митної системи. Через неї проходять всі товари,завдяки їй виявляються всі недоліки перевезеног,на ній здійснюють контроль.Тому не можливо уявити як би діяла нормативно-правова база митниці.Вона виступає «серцем» митної справи.Сьогодні митні пости функціонують. Хотілось би що зовні вони виглядали краще(з власного досвіду митниця Польші виглядала більш сучасною та модернізованою ніж наша,томк одразу перше враження про державу).Ну і хотілось бі що на цих постах здійснювався контроль на належному рівні,адже контрабанда ,тому це говорить про неналежну роботу митної служби на цих постах(на враховуючи прикордонну службу)

5.

Наказ ДМСУ 17.11.2005 N 1118 ПРАВИЛА митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України

1.Дія цих Правил поширюється на транспортні засоби (далі - ТЗ), що переміщуються через митний кордон України громадянами, які не є суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності, для вільного обігу (у тому числі з метою розкомплектування на запасні частини) на митну територію України (за її межі) або з метою транзиту, а також тимчасово вивозяться за межі митної території України.

9. Не підлягає пропуску через митний кордон України ТЗ:

номер кузова (або ідентифікаційний номер), шасі (рами) чи двигуна якого знищено, підроблено або який не відповідає запису в реєстраційних документах;

що ввозиться в Україну громадянином для вільного обігу, не знятий з обліку в реєстраційних органах країни придбання або іншої країни;

що вивозиться за межі України громадянином для вільного обігу, не знятий з обліку в підрозділах МВС України, які відповідно до законодавства України вповноважені здійснювати державну реєстрацію та зняття з обліку ТЗ;

увезення якого в Україну заборонено згідно із законодавством або на який відсутні документи, що підтверджують право власності на ТЗ або користування ним (у тому числі з правом розпорядження).

Відповідно щоб транспортний засіб міг бути переміщений через кордон йому потрібний дозвіл від митної служби форми Т3.Де зазначаються певні коди які є на транспорті. Відповідно дані правила запобігають незаконному перетину кордону злочинців,а також осіб які ввозять незаконні транспортні засоби. Дані правила виконуються в Україні(можливо не повною мірою,але це в силу самої держави)

6.

Наказ Мінфіну 22.05.2012 № 583 Про затвердження Порядку створення зон митного контролю

1.1. Порядок визначає механізм створення зон митного контролю (далі - ЗМК), а також позначення ЗМК та їх меж.

2.1. ЗМК створюються з метою забезпечення здійснення митними органами митних формальностей стосовно товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

ЗМК створюються митним органом, в зоні діяльності якого вони розташовуються, за погодженням:

у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення - з відповідним органом охорони державного кордону;

у пунктах пропуску через державний кордон для морського, річкового, повітряного та залізничного сполучення

у межах прикордонної смуги на державному кордоні - з відповідним органом охорони державного кордону;

у морських і річкових портах, аеропортах, на залізничних станціях, територіях підприємств - з адміністрацією портів, аеропортів, залізничних станцій та підприємств;

- з керівниками залізничних станцій та відповідного органу охорони державного кордону;

на територіях вільних митних зон промислового типу - з відповідним органом управління цієї зони;

на будь-якій ділянці місцевості в межах митної території України -самостійно.

.2. ЗМК та їх межі позначаються знаками прямокутної форми, на синьому фоні яких білим кольором виконано напис українською та англійською мовами відповідно - „Зона митного контролю” та „Customs control zone”.

Контроль э невідємною частиною при переміщенні товару через кордон. Саме для цього створюються дані зони.Вони функціонують та виконують дану діяльність. Завдяки їм забезпечуються митні формальності які визначені законом. Даний порядок врегульовує як розміщуються дані зони та як їх вирізнити. На практиці вони діють,адже сама бачила своїми очима .Іншим питанням є наскільки добре здійснюється контрольна даних зона. Те що я бачила це просто запуск собак до багажу туристів.

7.

Наказ Мінфіну 24.05.2012 № 597 про затвердження Порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, розроблення і реалізації заходів з управління ризиками в митній службі України

1.1. Цей Порядок розроблено з метою підвищення ефективності роботи митних органів під час митного контролю та митного оформлення за рахунок упровадження методів управління ризиками, у тому числі аналізу ризиків із використанням інформаційних технологій. 1.5. Аналіз, виявлення та оцінка ризиків, розроблення і реалізація практичних заходів з управління ризиками, аналіз результатів та коригування вжитих заходів здійснюються митними органами та їх структурними підрозділами в межах компетенції, зокрема підрозділами, які здійснюють або організують, координують здійснення:

митного контролю та виконання митних формальностей; перевірки правильності класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД;перевірки правильності визначення країни походження товарів;перевірки правильності визначення митної вартості товарів;справляння митних платежів, контролю правильності обчислення, своєчасності та повноти їх сплати;

1.7. Управління ризиками в митних органах здійснюється на стратегічному, тактичному та оперативному рівнях.

1.8. На стратегічному рівні управління ризиками Держмитслужба України за результатами аналізу, виявлення та оцінки ризиків визначає пріоритетні напрями реалізації заходів з управління ризиками та затверджує Реєстр ризиків.

1.11. На оперативному рівні управління ризиками митні органи застосовують інструменти з управління ризиками у конкретних випадках переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України, зокрема при здійсненні контролю із застосуванням СУР, для визначення форм та обсягу митного контролю.

Ризики в майбутньому можуть викликати порушення закону. тому даний наказ регулює попередження, виявлення ,аналізу,боротьби з ризиками.Ризиками є потенційні загрозу,які необхідно попередити .Тому ДМСУ вживає всіх заходів боротьби з з ризикам,які спричиняють негативні наслідки(контрабанда,перевезення незаконно цінностей через кордон).

8.

Наказ Мінфіну 21.03.2012 № 377 про затвердження Порядку оформлення результатів проведення митними органами перевірок

1.1. Цей Порядок розроблено для використання посадовими особами митних органів при оформленні результатів проведення митними органами перевірок системи звітності та обліку товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України (далі - виїзна перевірка), та невиїзних документальних перевірок у частині дотримання платниками податків вимог законодавства з питань митної справи, своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено законом на митні органи. II. Документальне оформлення перевірок III. Оформлення акта перевірки

3.1. За результатами перевірки оформляється акт перевірки, який повинен складатися з трьох частин: вступної, описової, висновку та інформативних додатків (за їх наявності).

4.1.1. Акт перевірки підписується уповноваженими посадовими особами митного органу, які проводили перевірку, та керівником і головним бухгалтером платника податків, а за їх відсутності - іншими посадовими особами платника податків, які мають право підпису фінансових документів.

4.1.2. У нижньому правому куті кожної сторінки акта перевірки керівник групи з проведення перевірки проставляє свій підпис.

4.2.2. Акт про відмову від підписання платником податків акта перевірки після його складання реєструється в журналі реєстрації актів про відмову від підписання акта перевірки або про відмову у допуску до проведення виїзної перевірки

При проведенні перевірки митний орган повинен видати документ,чи зможе саме певна особа все ж перетнути кордон з даними товарами. Завдяки цьому наказу це питання є урегульованим. Якщо при перевірці певного суб’єкта не виявлено порушень він з виданим митним органом може без проблем перетнути кордон. Також особі може бути відмовлено в перевезенні товару за наявності певних причин за яких його в обоязковому порядку митний орган зобов’язаний повідомити.

9.

Наказ Мінфіну 06.11.2012 № 1145 про затвердження Порядку оформлення аркуша коригування

1. Цим Порядком визначається порядок оформлення митним органом аркуша коригування,

 I. Аркуш коригування складено для відображення нових відомостей про товари, що стали відомі після закінчення їх митного оформлення, зазначених у таких графах митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа. 9. Посадова особа підрозділу митного органу, що склала аркуш коригування:

проставляє підпис та дату на обох примірниках аркуша коригування та завіряє їх особистою номерною печаткою;

вносить електронний примірник аркуша коригування до локальних баз даних митного органу і Єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів України.

10. Примірники аркуша коригування розподіляються в такому порядку:

один примірник аркуша коригування та копії документів, на підставі яких складено аркуш коригування, зберігаються у підрозділі митного органу, яким було складено аркуш коригування;

другий примірник аркуша коригування видаються декларанту або уповноваженій ним особі під особистий підпис такої особи.

Наказ визначає порядок оформлення документа(акта коригування) для відображення відомостей про товар після митного оформлення. Завдяки цьому митний орган може проводити контроль, дослідження, адже нього вже будуть дані про товар.Це дуже полегшує роботу Державної митної служби.

10.

Наказ Мінфіну 12.12.2012 № 1316 про затвердження Порядку проведення огляду та переогляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення

1.3. Цей Порядок визначає послідовність дій посадових осіб митних органів при організації, проведенні та оформленні результатів огляду та переогляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

1.4. Огляд та переогляд товарів, транспортних засобів комерційного призначення (далі - огляд) здійснюються шляхом:

візуального огляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення;

розкриття пакувальних місць, обстеження транспортного засобу комерційного призначення.

1.5. Огляд проводиться з метою:

ідентифікації товарів у цілях митного контролю та митного оформлення;

перевірки дотримання законодавства України з питань державної митної справи;

перевірки наявної інформації про порушення законодавства України з питань державної митної справи;

перевірки дотримання законодавства України з питань захисту прав інтелектуальної власності.

1.6. З метою забезпечення проведення огляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення посадові особи митних органів самостійно вживають необхідних заходів, передбачених законодавством України з питань державної митної справи.

1.7. Огляд проводиться виключно посадовими особами митних органів, у посадових інструкціях яких визначені відповідні права та обов’язки.

1.8. Під час проведення огляду можуть використовуватися технічні та спеціальні засоби митного контролю, а також службові собаки.

Комерційна торгівля транспортними засобами на сьогодні є досить популярною в Україні. Оскільки вітчизняних авто,відчизняноготранспорту випускають мало,тому через кодон до України переміщають багато іноземних автомобілів. Недоліком переплавлення автомобілю до нашої держави є його дороговизна. Це в певній мірі економічно не вигідно для майбутніх покупців. Зрозуміло що цей порядок є важливим щодо дотримання українського законодавства.

11.

Постанова КМУ від 23 травня 2012 р. № 467 Про затвердження вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України

ВИЧЕРПНИЙ ПЕРЕЛІК підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України

1. Відсутність або непідтвердження відомостей про здійснення в повному обсязі митних формальностей щодо товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

2. Переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України та/або межі зони митного контролю поза робочим часом, установленим для митного органу.

3. Переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення в межах контрольованого прикордонного району, прикордонної смуги поза місцем розташування митного органу або поза зонами митного контролю.

4. Переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення маршрутом або у спосіб, що є нехарактерним для переміщення такого виду товару, транспортного засобу.

5. Переміщення товарів за маршрутом або у спосіб, що є типовим для переміщення предметів контрабанди або товарів, які є безпосередніми предметами порушення митних правил.

6. Переміщення громадянами товарів в обсязі, що не є обґрунтованим у разі переміщення особистих речей.

7. Наявність ознак облаштування товарів, транспортних засобів комерційного призначення спеціально виготовленими сховищами (тайниками) або використання інших засобів чи способів, що утруднюють виявлення товарів.

8. Наявність ознак надання одним товарам вигляду інших.

9. Припущення за результатами використання технічних засобів митного контролю про те, що переміщувані через митний кордон України товари заборонені або обмежені до такого переміщення згідно із законодавством.

Є продовженням п.10 в якому я розкривала важливість огляду переогляду транспортних засобів комерційного призначення.Даний перелік продовжує попередню постанову зокрема,розширенням переліку підстав за яких проводить огляд,переогляд. Це важливо для суб’єктів господарювання які переміщують транспортні засоби через кодон в плані знання цього списку.Тобто зання цієї постанови може захистатити ваші права на митниці,скільки дана діяльність є доволі популярною.

12.

Постанова КМУ від 21.05.2012 № 450 про затвердження Положення про митні декларації

1. Це Положення визначає вимоги до оформлення і використання митних декларацій, на підставі яких декларуються товари, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України підприємствами, та інші товари, що відповідно до законодавства України декларуються шляхом поданням митної декларації, передбаченої для підприємств, а також порядок внесення змін до митних декларацій, їх відкликання та визнання недійсними. 3. Митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа для декларування товарів (крім тих, що пересилаються через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях), що переміщуються через митний кордон України декларантами (крім громадян),

14. Бланки єдиного адміністративного документа використовуються для оформлення митних декларацій (митної декларації, заповненої у звичайному порядку, попередньої, тимчасової, періодичної та додаткової митних декларацій). Митна декларація на бланку єдиного адмiнiстративного документа заповнюється з використанням форми МД-2, до якої у разі потреби можуть додаватися доповнення форми МД-6 та додаткові аркуші форми МД-3 або специфікація форми МД-8.

В одній митній декларації на бланку єдиного адмiнiстративного документа може бути задекларовано не більш як 999 товарів.

16. Митна декларація на паперовому носiї вважається оформленою за наявностi на всiх її аркушах вiдбитка особистої номерної печатки посадової особи митного органу, яка завершила митне оформлення.

Електронна митна декларація вважається оформленою за наявностi внесеної до неї посадовою особою митного органу, яка завершила митне оформлення, за допомогою автоматизованої системи митного оформлення вiдмiтки про завершення митного оформлення та засвідчення такої декларації електронним цифровим підписом посадової особи митного органу, яка завершила митне оформлення. 

Митна декларація-заява встановленої форми де декларант визначає митну процедуру. Туди заносяться всі відомості про товари, документи які додаються до неї. Задяки даній декларації Державній итній службі набагато легше виконувати свою роботу при перевірці товарів .обліку документів,перевірці документів,тощо.

При оформленні митної декларації виникають труднощі для новачка декларанта,адже дуже складно заповнювати дані форми без звернення до митних органів. Хотілось би що на сайті митної служби були зразки заповнення даних декларацій.

13.

Постанова КМУ від 14.05.2008 № 446 Про затвердження Порядку митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територіюУкраїни  та підлягають обов'язковій сертифікації в Україні

Цей Порядок визначає механізм митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов'язковій сертифікації в Україні відповідно до переліку, визначеного Держспоживстандартом

4. Митне оформлення контрольованих товарів 3) з метою вільного обігу на митній території України завершується в разі подання сертифіката відповідності (свідоцтва про визнання відповідності) та наявності в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Держмитслужби інформації про те, що контрольовані товари включено до Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції.

Контрольовані товари - товари, що підлягають обов'язковій сертифікації в Україні, назва (опис) та код класифікації згідно з УКТЗЕД яких збігаються з назвою продукції та кодом УКТЗЕД зазначеними в переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні.

Відповідно до держави не може ввозитись товар з порушеним нормативними нормами. Для того щоб перемістити товар потрібен сертифікат якості продукції який підтверджує що товар є безпечним та якісним. Даний порядок в Україні виконується,ще можна додати що завдяки даній процедурі отримання сертифіката попереджається неякісний ввіз товарів до країни.

14.

Постанова КМУ від 22.03.2000 № 544 про Порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги

1. Цей Порядок визначає процедуру здійснення митного оформлення вантажів (товарів), що ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога (далі - гуманітарний товар).

2. Гуманітарний товар пропускається через митний кордон України у першочерговому порядку без обов’язкового попереднього митного декларування та без надання забезпечення сплати митних платежів, , за умови наявності його отримувача у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

3. Митне оформлення гуманітарного товару здійснюється митницею за місцезнаходженням його отримувача тільки після проведення відповідного санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю

4. Декларування гуманітарного товару здійснюється його отримувачем самостійно або за його заявою митним брокером. Заява на декларування, складена у довільній формі, подається отримувачем гуманітарної допомоги до митниці за його місцезнаходженням.

6. Товаросупровідні документи і митні декларації на паперовому носії без позначення (клейма) “Гуманітарна допомога. Продаж заборонено” для оформлення не приймаються. Результати митного оформлення скріплюються особистою номерною печаткою посадової особи митниці, відбиток якої проставляється на товаросупровідних документах і митних деклараціях на паперовому носії.

На мою думку,законодавець правильно встановив що гуманітарний товар повинен пропускатися через митний кордон. Оскільки багато людей залежать від цього товару. Але крім цього цей товар все ж повинен пройти певні митні формальності,що також правильно,оскільки не можна ввозити не якісний товар до держави.

15.

Протокол про спільний прикордонний та митний контроль в пунктах пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією від 29 січня 1996 р. 

З метою створення сприятливих умов для прискорення руху через державний кордон між Україною і Російською Федерацією осіб, домовились про таке:

1. Органи прикордонного контролю Державного комітету у справах охорони державного кордону України і Федеральної прикордонної служби Російської Федерації здійснюють прикордонний контроль осіб і транспортних засобів, які в'їжджають в Україну і Російську Федерацію в пунктах пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією, на території своїх держав.

2. Митні органи України і Російської Федерації здійснюють митний контроль в пунктах пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією на території своїх держав відповідно до чинного законодавства.

3. Керівники відповідних прикордонних та митних органів Сторін відповідно до своєї компетенції узгоджують спільні дії щодо прикордонного та митного контролю в пунктах пропуску, з метою прискорення руху осіб, транспортних засобів і вантажів через державний кордон між Україною і Російською Федерацією.

4. Органи прикордонного контролю Державного комітету у справах охорони державного кордону України і Федеральної прикордонної служби Російської Федерації зобов'язані без зайвих формальностей приймати осіб, які не виконують установлені правила в'їзду на територію другої держави.

5. Прикордонний контроль за громадянами України і Російської Федерації, а також за громадянами інших держав та особами без громадянства, щодо яких за законодавством є обмеження для їх виїзду за межі держави проживання (перебування), кожна Сторона здійснює під час їх в'їзду на територію своєї держави. З цією метою Сторони обмінюються необхідною інформацією.

Даний протокол був створений щоб Росія та Україна разом співпрацювали на пунктах митного контролю.Це з одного боку добре,адже потрібно налагоджувати стосунки із сусідніми державами.Між державами йшли тісні економічні зв’язки зокрема щодо переміщення товарів через наш спільний кордон.Тому на тому етапі розвитку держави було доцільно підписувати даний протокол.Але на сьогодні не зрозуміли як і в якій міріи наша держава зможе співпрацювати на митниці разом з Росією.

16.

Постанова КМУ від 18.01.2003 № 63 про затвердження Порядку митного оформлення військової техніки, у тому числі військових транспортних засобів, які перетинають митний кордон України

1. Цей Порядок визначає особливості митного оформлення військової техніки, у тому числі бойових та військово-транспортних повітряних суден, військових кораблів, суден забезпечення Військово-Морських Сил як України, так і іноземних держав, укомплектованих повністю військовою командою, які перетинають митний кордон України без права відчуження (далі - військова техніка). 4. Митне оформлення військової техніки здійснюється в першочерговому порядку.

6. Митне оформлення військової техніки іноземних держав здійснюється митним органом за участю представників Міноборони. У разі коли здійснення заходів щодо переміщення таких товарів, належить до повноважень іншого центрального органу виконавчої влади, - за участю представників такого центрального органу.

7. У разі переміщення через митний кордон України військової техніки України чи іноземних держав уповноважена особа не пізніше ніж за 3 дні до митного оформлення цієї техніки подає відповідному митному органу письмову заяву про місце, час, мету переміщення військової техніки та взяття на себе зобов'язання щодо здійснення її митного оформлення згідно із законодавством.

8. Митне оформлення військової техніки здійснюється за умови надходження до Держмитслужби від Держекспортконтролю дозволів та висновків в електронній формі із застосуванням засобів електронного цифрового підпису.

Митне оформлення військової техніки, яка перетинає митний кордон України з метою здійснення заходів оперативно-тактичного характеру (військових навчань, міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки, антитерористичних операцій, конвою морських суден, участі в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, подання військової та гуманітарної допомоги тощо), здійснюється без подання дозволу або висновку Держекспортконтролю, якщо таке переміщення відбувається в рамках міжнародних договорів, що передбачають механізм здійснення державного контролю за переміщенням товарів.

Митне оформлення військової техніки здійснюється в першочерговому порядку.Як на мене це дуже правильно,оскільки віськова справа є однією з пріоритетних в державі,тому правильно що дана техніка проходить в першочерговому порядку.Але при тому повиненні бути відповідні дозволи висновки про переміщення.

При певних заходах оперативного характеру така техніка ввозться першочергово без різних дозволів. На мою думку в разі антитерористичних операцій ,війни гуманітарної інтервенції це правильно,оскільки захист своїх кордонів від втручань інших держав є обов’язком держави та першочерговим її завданням.

17.

Наказ Мінінфраструктури України та Міндоходів України 10.12.2013 № 1006/782 Про затвердження Порядку використання електронних накладних УМВС (СМГС), ЦІМ/УМВС(ЦИМ/СМГС, CIM/SMGS), ЦІМ (СІМ) для декларування товарів, що не є підакцизними

1.1. Цей Порядок регламентує використання накладної УМВС (СМГС) (далі - накладна УМВС), або накладної ЦІМ/УМВС (ЦИМ/СМГС, CIM/SMGS) (далі - накладна ЦІМ/УМВС), або накладної ЦІМ (CIM) (далі - накладна ЦІМ) у вигляді електронних документів замість митної декларації для декларування товарів, крім товарів, переміщення яких здійснюється за умови обов’язкового надання органу доходів і зборів забезпечення сплати митних платежів (далі - товари) в митному режимі транзиту на залізничному транспорті України.

1.2. Дія цього Порядку поширюється на товари, які:

ввозяться на митну територію України залізничним транспортом та переміщуються територією України прохідним транзитом або в межах одного пункту пропуску (пункту контролю) через державний кордон України та вивозяться за її межі залізничним транспортом;

ввозяться на митну територію України залізничним транспортом та переміщуються територією України прохідним транзитом з перевантаженням у морських (річкових) портах України за межі митної території України водним транспортом;

ввозяться на митну територію України морським (річковим) транспортом з перевантаженням у морських (річкових) портах України та подальшим їх вивезенням за межі митної території України залізничним транспортом;

ввозяться на митну територію України залізничним транспортом та переміщуються цією територією внутрішнім транзитом з метою подальшого їх поміщення .

Даним Наказом регламентовано використання накладних до товарів які переміщуються залізничним транспортом, морським транспортом. Це допомагає в правильності заповнення документів при переміщенні товарів через кордон.Відповідно дані порядки діють сьогодні в україні та виконуються.

18.

Наказ Мінфіну 31.05.2012 № 654 Про затвердження Порядку взаємодії митних органів із Центральним митним управлінням лабораторних досліджень та експертної роботи при проведенні митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів

2. Цей Порядок визначає засади організації виконання завдань та функцій, покладених на Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи (далі - Управління) та митні органи, при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що потребують експертно-дослідного супроводження.

3. Цей Порядок регулює відносини з питань:

направлення запитів митних органів до експертних підрозділів Управління;

взяття проб (зразків) товарів митними органами для проведення експертних досліджень;

приймання запитів та проведення досліджень експертними підрозділами Управління;

надання митним органам висновків за результатами проведених досліджень;

обміну інформаційними матеріалами.

3. При направленні запитів митним органом надаються проби (зразки) товарів під митним забезпеченням разом з оригіналом акта про взяття проб  (зразків) товарів та копіями акта про проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів, ручної поклажі та багажу у разі його проведення; митної декларації або інших документів, які подаються митному органу для митного контролю ін..

1. Проби (зразки) товарів, крім великогабаритних і технічно складних (машини, технологічні лінії, промислові конструкції тощо), беруться в мінімальній кількості у двох примірниках (досліджуваний та контрольний), кожен з яких є достатнім для проведення дослідження.

 Приймання запитів, супровідної документації, проб (зразків) товарів здійснюється посадовими особами Управління, які проводять їх реєстрацію.

2. Під час надходження запиту з пробами (зразками) поштою пакет розкривається уповноваженою посадовою особою Управління.

Завдяки Управлінню здійснюються лабораторні дослідження зразків що є дуже важливим при перевезенні товарів через кордон,адже завдяки цьому можна визначити :чи належний чи неналежний товар перевозиться.чи порушує він законодавство.Дана система в Україні діє.Добре що це управління є відокремленим і кваліфікованим саме напряму експертної роботи та лабораторних досліджень.

19.

Наказ Мінфіну 30.05.2012 № 631Про затвердження Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиногоадміністративного документа

Цей Порядок розроблено з метою визначення порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа, що подається митному органу на паперовому носії або як електронний документ.

2.1. Для здійснення митного оформлення товарів Декларант подає до ПМО МД, заповнену згідно з обраним митним режимом, її електронну копію (у разі подання МД на паперовому носії), рахунок або інший документ, який визначає вартість товару, та у випадках, встановленихКодексом, ДМВ.

При виконананні митних формальностой потрібно оформлювати певні документи зокрема,єдиного адміністративного документа та митної декларації .при правильному оформленні документів,це сприяє швидшому перетину кордону.Тому даний наказ визначає форми документів.

20.

 Митний кодекс України від 13.03.2012 

Стаття 5. Державна митна політика

1. Державна митна політика - це система принципів та напрямів діяльності держави у сфері захисту митних інтересів та забезпечення митної безпеки України, регулювання зовнішньої торгівлі, захисту внутрішнього ринку, розвитку економіки України та її інтеграції до світової економіки. Державна митна політика є складовою частиною державної економічної політики.

Стаття 6. Митні інтереси та митна безпека

1. Митні інтереси України - це національні інтереси України, забезпечення та реалізація яких досягається шляхом здійснення державної митної справи.

2. Митна безпека - це стан захищеності митних інтересів України.

Стаття 7. Державна митна справа

1. Встановлені порядок і умови переміщення товарів через митний кордон України, їх митний контроль та митне оформлення, застосування механізмів тарифного і нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, справляння митних платежів, ведення митної статистики, обмін митною інформацією, ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, здійснення відповідно до закону державного контролю нехарчової продукції при її ввезенні на митну територію України, запобігання та протидія контрабанді, боротьба з порушеннями митних правил, організація і забезпечення діяльності  органів доходів і зборів та інші заходи, спрямовані на реалізацію державної політики у сфері державної митної справи, становлять державну митну справу.

2. Державна митна справа здійснюється з додержанням прийнятих у міжнародній практиці форм декларування товарів, методів визначення митної вартості товарів, систем класифікації та кодування товарів та системи митної статистики, інших загальновизнаних у світі норм і стандартів.

Стаття 8. Принципи здійснення державної митної справи1. Державна митна справа здійснюється на основі принципів:1) виключної юрисдикції України на її митній території;2) виключних повноважень органів доходів і зборів України щодо здійснення державної митної справи;3) законності та презумпції невинуватості;4) єдиного порядку переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України;5) спрощення законної торгівлі;6) визнання рівності та правомірності інтересів усіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності;7) додержання прав та охоронюваних законом інтересів осіб;

8) заохочення доброчесності;9) гласності та прозорості;

10) відповідальності всіх учасників відносин, що регулюються цим Кодексом.

Стаття 9. Митна територія України

1. Територія України, зайнята сушею, територіальне море, внутрішні води і повітряний простір, а також території вільних митних зон, штучні острови, установки і споруди, створені у виключній (морській) економічній зоні України, на які поширюється виключна юрисдикція України, становлять митну територію України.

Стаття 10. Митний кордон України

1. Межі митної території України є митним кордоном України. Митний кордон України збігається з державним кордоном України, крім меж штучних островів, установок і споруд, створених у виключній (морській) економічній зоні України, на які поширюється виключна юрисдикція України. Межі території зазначених островів, установок і споруд становлять митний кордон України.

Хотілось би вмістити цілий кодекс,так як це основний нормативно-правовий акт в даній справі.Основною сферою дії є організації пропоску товарів через кордон.Основним органом є Державнв митна служба яка безпосередньо займається цим.В загальних положеннях встановлені основні засади,до чого прагне держава в процесі здійснення митної політики,а також те що включає митна справа.

Даний кодекс є базою для всіх НПА в цій сфері.

Не можна не загадати про новели введеня.

 По-перше, це спрощення та прискорення митних процедур, зменшення впливу “людського фактору” на процес та результат митного оформлення товарів, і наближення процедур митного контролю та оформлення до європейських стандартів. А відповідно – вихід на такий рівень, щоб усі митні процедури проходили не більше 4 робочих годин з максимальним його спрощенням, відхід від паперової тяганини, мінімізація безпосереднього контакту між учасниками зовнішньоекономічної діяльності і посадовими особами митниці. Другий блок питань – це підвищення рівня ефективності протидії митним правопорушенням, посилення ролі пост-аудиту.