Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rinokfnansovihposlug.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
307.71 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи студентів на базах виробничої практики

І. Для студентів, які проходять практику в податкових органах.

1.Оподаткування податком на прибуток емісійних операцій підприємств (завдання виконується за окремим видом цінного паперу, обраним студентом самостійно)

Визначити зміст емісійної операції підприємства. Визначити у емітента вплив емісійних операцій на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств емісії конкретного виду цінного паперу.

2.Оподаткування податком на прибуток підприємств юридичних осіб-власників корпоративних прав.

Визначити види доходів власника корпоративних прав. Визначити вплив інвестиційних операцій в корпоративні права на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств – власників корпоративних прав.

3.Оподаткування податком на прибуток підприємств юридичних осіб-власників облігацій підприємств.

Визначити види доходів власника облігацій підприємств. Визначити вплив інвестиційних операцій в корпоративні облігації на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств – власників корпоративних облігацій.

4.Оподаткування податком на прибуток підприємств юридичних осіб-власників державних облігацій.

Визначити види доходів власника державних облігацій. Визначити вплив інвестиційних операцій в державні облігації на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств – власників державних облігацій.

5.Оподаткування податком на прибуток операцій з торгівлі цінними паперами

Визначити поняття торгівлі цінними паперами. Визначити вплив операцій з торгівлі цінними паперами на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств торговців цінними паперами.

6. Оподаткування доходів фізичних осіб від володіння різними видами цінних паперів (завдання виконується за окремим видом цінного паперу, обраним студентом самостійно)

Визначити види доходів власника відповідного виду цінних паперів. Визначити вплив інвестиційних операцій в цінні папери на об’єкт оподаткування прибутковим податком з громадян. Розробити схему оподаткування прибутковим податком з громадян доходів власників відповідного виду цінних паперів. Описати контроль податкових органів за доходами громадян від володіння цінними паперами.

7.Оподаткування операцій з розрахунком векселями

Визначити вплив операцій з розрахунком векселями на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств та податком на додану вартість. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств та податком на додану вартість операцій з розрахунком векселями.

8.Оподаткування юридичних осіб-нерезидентів по операціях та доходах по цінних паперах

Визначити види доходів власника цінних паперів-нерезидента. Визначити вплив інвестиційних операцій в різні види цінних паперів на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств-нерезидентів. Розробити схему оподаткування податком на прибуток підприємств – нерезидентів власників цінних паперів.

ІІ. Для студентів, які проходять практику в фінансових органах.

1. Бюджетна політика в сфері випуску та обігу державних та муніципальних цінних паперів.

Дати визначення відповідного виду цінного паперу ( одного з наведених нижче). Розробити схему випуску та обігу цього цінного паперу. Визначити вплив операцій з випуску та обігу цього виду цінних паперів на формування доходів та видатків бюджету відповідного рівня.

Це завдання виконується студентами у розрізі окремого виду державних або муніципальних цінних паперів за його вибором. Види цінних паперів, які можна вибрати, наступні:

  1. облігації внутрішньої державної позики

  2. облігації зовнішньої державної позики

  3. казначейські векселі

  4. облігації місцевих органів влади

  5. векселі місцевих фінансових органів

ІІІ. Для студентів, які проходять практику в органах Державного казначейства.

1. Вплив випуску та обігу державних та муніципальних цінних паперів на касове виконання бюджету відповідного рівня.

Це завдання виконується студентами у розрізі окремого виду державних або муніципальних цінних паперів за його вибором. Види цінних паперів, які можна вибрати, наступні:

  1. облігації внутрішньої державної позики

  2. облігації зовнішньої державної позики

  3. казначейські векселі

  4. облігації місцевих органів влади

  5. векселі місцевих фінансових органів

Дати визначення обраного виду цінного паперу (з наведених вище). Розробити схему випуску та обігу цього цінного паперу. Визначити вплив операцій з випуску та обігу цього виду цінних паперів на касове виконання бюджету відповідного рівня по доходах та видатках.

ІV. Для студентів, які проходять практику в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку

  1. Державне регулювання операцій на ринку цінних паперів (завдання виконується за окремим видом суб’єкту ринку цінних паперів, обраним студентом самостійно)

Дати визначення відповідного суб’єкту ринку цінних паперів. Визначити основні операції цього суб’єкта на ринку цінних паперів. Описати завдання, спрямованість та форми державного регулювання діяльності цього суб’єкта на ринку цінних паперів(обмеження щодо залучення або розміщення коштів, фінансові нормативи, ліквідність, тощо)

Види суб’єктів ринку цінних паперів, які можна вибрати, наступні:

  • Емітенти

  • Торговці цінними паперами

  • Реєстраторські установи

  • Депозитарні установи

  • Інвестиційні фонди

  • Компанії з управління активами

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]