Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navch_zavd_Zv tn_p dpr_2013.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
430.08 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки

ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Кафедра обліку підприємницької діяльності

НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ

з науки «ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ»

для студентів з напряму підготовки 6.030509 “Облік і аудит”

Київ – 2013

Навчальні завдання для проведення практичних занять та методичні вказівки до їх виконання з науки «Звітність підприємств» для студентів з напряму підготовки 6.030509 “Облік і аудит” / Укл. Л.В. Івченко, Л.І. Лежненко, А.В. Озеран, – К.: КНЕУ, 2013. - 28 с.

Укладачі:

Л.В. Івченко, канд.екон.наук, доцент

Л.І. Лежненко, канд.екон.наук, доцент

А.В. Озеран, канд.екон.наук, доцент

Рецензент: М.І.Бондар, д.е.н., професор

Відповідальний за випуск завідувач кафедри обліку підприємницької діяльності М.І.Бондар

Міністерство освіти і науки

ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Кафедра обліку підприємницької діяльності

НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ

з науки «ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ»

для студентів з напряму підготовки 6.030509 “Облік і аудит”

ЗАТВЕРДЖЕНО:

на засіданні кафедри обліку

підприємницької діяльності

Протокол № 15 від 13/05/2013р.

Київ – 2013

ВСТУП

Загальні методичні вказівки

Навчальні завдання підготовлено згідно з програмою науки «Звітність підприємств».

Метою вивчення науки «Звітність підприємств» є набуття студентами необхідних знань та практичних навичок з порядку складання і подання фінансової, статистичної та внутрішньогосподарської звітності підприємств. Особлива увага приділяється вивченню складу, структури, змісту і порядку складання й подання фінансової звітності.

Практичне заняття - це організаційна форма навчального заняття, на якому викладач організовує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички практичного застосування їх шляхом виконання практичних завдань.

Метою проведення практичного заняття є розширення, поглиблення й деталізація теоретичних знань, отриманих студентами на лекціях та в процесі самостійної роботи, і спрямування їх на підвищення рівня засвоєння навчального матеріалу, набуття практичних навичок щодо творчого використання нормативних актів стосовно специфіки діяльності конкретного підприємства. Практичні заняття проводять окремо в кожній академічній групі.

Перед виконанням кожного практичного завдання студент має ґрунтовно засвоїти теоретичний і практичний матеріал відповідної теми: вивчити законодавчі акти, нормативно-правові докумен­ти, підручники, навчальні посібники тощо.

Для кожного завдання вказано мету завдання, матеріальне забезпечення, наведено вихідні дані та методичні вказівки щодо його виконання, а наприкінці завдання подано контрольні запитання.

Вихідні дані для виконання завдань містять перелік ситуацій, у змісті яких студент має добре орієнтуватися. Основну увагу при цьому слід звернути на правильне розуміння економічного змісту операцій та їх впливу на показники фінансової звітності. Усі практичні завдання органічно пов'язані між собою.

Після виконання завдання за темою студент презентує виконане завдання. Бали виставляються в журнал на усного захисту проведеної роботи.

Основну частину практичних завдань студент виконує в Робочому зошиті, деякі завдання виконуються на аркушах формату А-4. За підсумками виконаних завдань студент готує пакет фінансової та статистичної звітності заданого підприємства.

На початку практичних занять упродовж 15 -20 хвилин здійснюється поточний контроль знань студентів у формі усного опитування, написання контрольних робіт, тестування. Решта часу відводиться на виконання завдань в аудиторії під керівництвом викладача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]