Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТ КУРСОВИХ РОБІТ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
796.67 Кб
Скачать

Підготовка до виконання курсової роботи

Для того, щоб підготувати курсову роботу в повному обсязі студент має опрацювати широке коло джерел: навчальної літератури, монографій, наукових періодичних видань, нормативно-правових актів, статистичних і звітних матеріалів, які широко представлені в статистичних збірниках, на офіційних сайтах органів державного управління тощо. Тільки після цього студент може приступати до безпосереднього виконання роботи.

Вивчення літератури

Студент підбирає і вивчає літературу самостійно, орієнтуючись при цьому на рекомендований список літератури та користуючись систематичними каталогами наукової, навчальної, довідкової літератури, каталогом періодичних видань читального залу бібліотеки КНЕУ, залом іноземної літератури та каталогами інших бібліотек, які розташовані за адресами: американська бібліотека (вул. Волоська 8/5, НаУКМА, корпус 4 кімната 116), бібліотека Гьоте-інституту (вул. Волоська, 12 / 4), бібліотека французького культурного центру (вул. Гончара, 84), Нацiональна бiблiотека iменi В.І.Вернадського (проспект 40-рiччя Жовтня, 3) Нацiональна парламентська бібліотека (вул. Грушевського, 1) та інші. При складанні списку літератури варто дотримуватися вимог до оформлення списку використаних джерел, в якому вказується (прізвище й ініціали автора, назва роботи, місце видання, видавництво, рік видання і кількість сторінок). Список використаних джерел повинен включати тільки ті літературні джерела, на які є посилання у основній частині курсової роботи.

Підбираючи літературу за обраною темою курсової роботи, студент повинен дотримуватися певної послідовності в опрацюванні широкого кола джерел:

  • законодавчі матеріали (закони, декрети, укази, постанови, накази, інструкції тощо);

  • навчальна література (підручники, посібники);

  • наукові досягнення, які представлені в монографіях, статтях, збірниках матеріалів наукових конференцій, он-лайн конференцій, газетних та журнальних статтях експертів тощо;

  • аналітичні матеріали, що розміщені на сайтах Верховної Ради України, державної податкової адміністрації України, Міністерства фінансів Україні, Державного комітету статистики України та інших сайтах органів управління податковими платежами та опубліковані в статистичних збірниках.

Вимогою до використання джерел нормативно-правового характеру є їх чинність на момент використання в останній редакції, а тому закони, постанови, кодекси, накази краще отримувати з офіційних джерел – сайтів органів державної влади та управління. Періодичні видання мають бути науковими, фаховими та актуальними (за останні 3-5 років).

Для повного розкриття теми на належному рівні студент має опрацювати значну кількість з кожної з вищезазначених групи джерел. Курсові роботи, в яких поверхово та неякісно опрацьовані літературні джерела, засновані лише на двох-трьох джерелах не можуть презентувати на високу позитивну оцінку як такі, що не розкрили обрану тему дослідження.

Структура, обсяг, зміст та алгоритм виконання курсової роботи

Структура роботи складається з титульного аркушу, змісту, вступу, трьох розділів (основної частини роботи), висновків, списку використаних джерел. Курсова робота оформлюється за добровільним вибором студента у формі презентації або у формі ТЕКСТОВОГО ДОКУМЕНТУ за допомогою Microsoft PowerPoint або Microsoft WORD.

Студенти денної та вечірньої форм навчання зобов’язані відповідно до встановленого регламенту підготовки та виконання курсової роботи з дисципліни “Податкова система” для студентів денної та вечірньої форм навчання надіслати керівнику через електронну пошту оформлену завершену курсову роботу у вигляді презентації або текстового документу. При цьому, файл (виконаний у Microsoft Power Point) має наступну структуру:

Обсяг курсової роботи у формі презентації має бути в межах 17 - 20 слайдів, при цьому:

Складові курсової роботи

у формі презентації

Рекомендовані обсяги, кількість слайдів

Оформлення складових курсової роботи

Титульний аркуш

1

Додаток Г

Зміст

1

У змісті послідовно записують найменування питань, а праворуч визначають номер слайду, з якого воно починається.

Вступ

1

Див. пп 3.

Розділ 1

4-5

Див. пп 2.3.1.

Розділ 2

5-6

Див. пп 2.3.2.

Розділ 3

3-4

Див. пп 2.3.3.

Висновки

1

Див. пп 3.

Список використаних джерел

1

Джерел має бути від 15 до 20 (детальніше щодо оформлення дивиться розділ 3. Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи)

Разом

17 20

Обсяг текстової частини роботи (від вступу – до висновків включно, без урахування списку літератури) має бути в межах 17-22 сторінок стандартного формату А (210 х 297 мм), при цьому:

Складові курсової роботи

у формі текстового документу

Рекомендовані обсяги, кількість сторінок

Оформлення складових курсової роботи

Титульний аркуш

1

Додаток Г

Зміст

1

У змісті послідовно записують найменування питань, а праворуч визначають номер слайду, з якого воно починається.

Вступ

1-2

Див. пп 3.

Розділ 1

3-4

Див. пп 2.3.1.

Розділ 2

6-7

Див. пп 2.3.2.

Розділ 3

3-4

Див. пп 2.3.3.

Висновки

1-2

Див. пп 3.

Список використаних джерел

1

Джерел має бути від 15 до 20 (детальніше щодо оформлення дивиться розділ 3. Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи)

Разом

17-22

Виконання курсової роботи в формі презентації або текстового документу передбачає кілька етапів роботи. Алгоритм виконання курсової роботи представлено на рис.1:

Группа 40