Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТ КУРСОВИХ РОБІТ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
796.67 Кб
Скачать

Складання плану курсової роботи

Після остаточного вибору теми студентом самостійно складається план курсової роботи. Зразок проекту плану наведено на рисунку 1.

Рис 1. Зразок проекту плану в текстовому повідомленні студента для подальшого узгодження з керівником змісту розділів плану курсової роботи

Складений проект плану направляється керівнику курсової роботи на електрону адресу на погодження. Після узгодження перевірений проект плану повертається студенту для виконання курсової роботи протягом 10 календарних днів з дня його отримання на електронну пошту керівника (фактом підтвердження отримання проекту плану керівником є дата отримання текстового повідомлення “проект плану отримано” від керівника на електрону адресу студента протягом 2 робочих днів).

При цьому план окремим файлом не прикріплюється до листа керівнику, а всі питання розділів проекту плану пишуться в текстовому повідомленні. В темі відправлення через інтернет ресурси обов’язково вказати тему повідомлення: наприклад, проект плану з курсової роботи Коваленко Н.М., група 1, як це представлено наочно на рисунку 1 зразка проекту плану курсової роботи в текстовому повідомленні студента для подальшого узгодження з керівником змісту розділів плану курсової роботи.

План повинен включати питання, які дозволяють розкрити зміст теми, досягти мету та виконати поставлені завдання курсової роботи, давати головні напрями дослідження обраної теми, відображати логічний зв’язок між її окремими складовими частинами.

Для складання плану курсової роботи студенту рекомендується ознайомитися з проблематикою обраної теми дослідження. Вирішення питань передбачених темою дослідження здійснюється через опрацювання законодавчо-нормативних документів, спеціальної наукової літератури, статистичних матеріалів, які послідовно і логічно розкривають визначену тему. План курсової роботи повинен мати таку структуру: вступ, 3 розділи (без розбиття на підрозділи), висновки, список використаних джерел, додатки (див. розділ 2, розділ 3).

В процесі дослідження визначених питань в проекті плану курсової роботи, до плану за необхідності його уточнення можна вносити зміни та правки за погодженням керівника. В цьому випадку процедура погодження буде наступною. Студент направляє на електрону адресу керівника уточнений проект плану. Після узгодження перевірений уточнений проект плану повертається студенту для виконання курсової роботи протягом 5 робочих днів з дня його отримання на електронну пошту керівника. В темі відправлення через інтернет ресурси вказати тему повідомлення: наприклад, уточнений проект плану з курсової роботи Коваленко Н.М., група 01.

ВИБІР ОБ’ЄКТА ТА ВИЗНАЧЕННЯ МЕТИ І ЗАВДАНЬ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Обґрунтування вибору об'єкта та предметів дослідження курсової роботи є вихідною і важливою процедурою, від результату виконання якої залежать подальші логіка та якість реалізації основних етапів курсової роботи: постановки мети, завдань і питань дослідження, розробки його теоретичних передумов, аналізу результатів і формулювання висновків та рекомендацій. Варто звернути увагу на те, що об’єкт дослідження визначається виходячи з вибраної теми курсової роботи.

Об’єктами дослідження можуть бути:

  • податок на прибуток підприємств або податок на додану вартість або будь-який інший вид податкових платежів, що зазначений в Податковому кодексі;

  • система податків на споживання;

  • система прибуткового оподаткування;

  • спрощена система оподаткування або звичайна;

  • оподаткування банківської (страхової, туристичної або будь-якої) діяльності;

  • фінансова діяльність платників податків в якості суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних чи фізичних осіб-підприємців).

Щоб зрозуміти, що саме необхідно визначити об’єктом дослідження з вибраної теми, необхідно звернути увагу на визначення змісту об’єкту та предмету дослідження:

Метою курсової роботи повинна бути орієнтація на пізнання і практичне вирішення проблем, що досліджуються. Формулювання мети задають назви розділів курсової роботи. Визначення завдань дослідження конкретизує дослідницький процес і являє собою результат розкладу мети на прості складові. Структура роботи випливає з логіки дослідження.