Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота- укр.яз.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
154.11 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

Інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму

Кафедра туризму та готельного господарства

КУРСОВА РОБОТА НА ТЕМУ:

«Інновації в ресторанному бізнесі»

Підготувала студентка ІІІ-го курсу

спеціальності «Готельно-ресторанна

справа»

Насредінова Крістіна Сергіївна

Науковий керівник:

Безрученков Ю. В.

Луганськ 2013

Зміст

Вступ………………………………………………………………….…….3

Розділ 1. Характеристика сучасного ресторанного бізнесу та інновацій в ньому інноваційний ресторан, ліцензування реклама

1.1. Тенденції розвитку сучасного ресторанного бізнесу України…………………………………………………………………………… 6

1.2. Загальна характеристика діяльності ресторанів України...................

1.3. Поняття інновацій в ресторанному бізнесі…………………………11

Розділ 2. Удосконалення діяльності ресторанів в Україні на основі інновацій

2.1. Теоретичні аспекти управління інноваційним проектом……………………….…………………………………….…………..20

2.2. Інновації в ресторанному бізнесі…………………………………………………………..............................22

2.3. Інноваційних технології змінилися Ресторанний Бізнес…………………………………………………………………….28

2.4. Аналіз інноваційних методів управління ресторанним бізнесом…33

Висновок. …………………………………………………………….......37

Список використаних джерел. ……………………………………...…39

Вступ

Ключовим напрямком досягнення економічного зростання і підвищення якості життя населення в сучасному світі є розвиток інноваційної діяльності, широке поширення інноваційних технологій, продуктів і послуг. В даний час в розвинених країнах 70-85% приросту валового внутрішнього продукту припадає на частку нових знань, втілюваних у інноваційних технологіях виробництва і управління. Це дозволяє робити висновок про становлення суспільства, заснованого на знанні. Знання, втілене в інноваційній продукції, стає основним капіталом в суспільстві на постіндустріальній стадії його розвитку. Посилення ролі та значення інноваційної діяльності в суспільному розвитку при водить до того, що темпи розробки та реалізації інновацій різко зростають.

В даний час інвестори приділяють інноваціям більше уваги, ніж злиттів і придбань, ніж змінам стилю лідерства, ніж пошуку нових можливостей скорочення витрат. Інновації збільшують доходи компаній, прискорюють ріст, є основою для створення конкурентної переваги, залучають інвесторів і споживачів, причому грають роль не тільки реальні інновації, але навіть і обіцянки виходу на ринок з новими продуктами, послугами, технологіями. У широкому сенсі слова інноваційна діяльність - це момент життєдіяльності товариств, що включає в себе соціально-політичні, економічні, суспільні та інші фактори суспільного розвитку. У вузькому (специфічно економічному) розумінні слова інноваційна діяльність спрямована на забезпечення нового рівня взаємодії факторів виробництва, завдяки використанню нових науково-технічних знань. В умовах економічної реформи, спрямованої на забезпечення стабілізації та переходу до економічного зростання, необхідна розробка заходів для збереження науково-технічного потенціалу, його розвитку та підтримки. І зараз особливу значимість набуло творче використання досвіду розвинених країн по реалізації заходів державної підтримки інноваційних процесів в економіці, що в підсумку дозволить сформуватися вітчизняну систему стимулювання інноваційної діяльності. Це визначає актуальність досліджень в галузі інновацій та інноваційної діяльності, важливість вивчення цієї теми.

В даний час ресторанний бізнес є одним з найперспективніших в Україні. Як жодна інша область, цей напрямок діяльності вимагає серйозного осмислення світового досвіду і пильної уваги до перспектив його використання на українському ринку. У зв'язку з цим надзвичайно важливим стає визначення ролі і значення даного виду бізнесу в сучасній економіці, визначення динаміки його розвитку в нашій країні, порівняння тенденцій становлення цього бізнесу в областях України з метою внесення корисного в специфіку розвитку інновацій ринку ресторанних послуг.

Актуальність теми дослідження полягає в особливій ролі ресторанних послуг в сучасному українському суспільстві. Ресторанний бізнес одна з сучасних перспективно розвиваються галузей індустрії гостинності. Люди приходять в ресторан не тільки скуштувати вишукані страви, а й відпочити, отримати естетичне задоволення і просто поспілкуватися один з одним. Інновації - один з основних двигунів ресторанного бізнесу. Інновації бувають різні: одні корисні, оскільки вносять революційні або, на худий кінець, еволюційні зміни; інші марні для споживача, але міняють сприйняття продукту; треті не припускають ніякої користі і не впливають на сприйняття, але принципово здешевлюють продукт, упаковку або метод його просування без втрати якості.

Предмет дослідження - інноваційні технології в ресторанному бізнесі

Об'єкт дослідження - інновації в діяльності ресторану «Base»

Гіпотеза дослідження полягає в твердженні про існування залежності між успішністю ведення ресторанного бізнесу та впровадженням інноваційних технологій.

Мета роботи - інновації як метод удосконалення роботи діючих ресторанів України.

Для досягнення мети в роботі поставлені наступні завдання:

1. Проаналізувати теоретичні аспекти інноваційної діяльності.

2. Дослідити тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні.

3. Представити огляд інноваційних технологій, що використовуються в практиці ресторану «Base» м. Київ

4. Запропонувати інноваційні заходи для вдосконалення діяльності ресторанів.

При написанні курсової роботи використовувалися різні методи дослідження, а саме:

1. Метод аналізу.

2. Метод синтезу.

3. Системний аналіз.

4. Порівняльний аналіз.