Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Науково-виробнича практика.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
40.76 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, МОЛОДЫ ТА СПОРТУ україни

Бердянський державний педагогічний університет

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідуючий кафедри історії України

_______________ І.І.Лиман

“______”_______________2014 року

Робоча програма

з науково-виробничої практики магістрантів зі спеціальності 8.02030201. Історія

Бердянськ, 2014

Робоча програма з науково-виробничої практики для студентів за напрямом підготовки 8.02030201. Історія. „___” ________, 2014 року- __ с.

Розробники: д.і.н., проф., В.М. Константіновою

Робоча програма затверджена на засіданні кафедри історії України

Протокол від. “____”________________20__ року № ___

Завідувач кафедри історії України _______________________ Лиман І.І.

(підпис)

“_____”___________________ 2014 року

Схвалено Вченою радою соціально-гуманітарного факультету

Протокол від. “____”________________2014 року № ___

“_____”________________20__ року Голова _______________ (І.В. Алєксєєнко)

(підпис) (прізвище та ініціали)

 І.І. Лиман, 2014 рік

 БДПУ, 2014 рік

В умовах розбудови незалежної, суверенної держави українське суспільство все більше потребує у формуванні творчої особистості та професіонала-патріота України. Реалізація цього пріоритетного завдання сучасної системи освіти неможлива без організації практичної підготовки магістрантів. Враховуючи те, що в недалекому майбутньому вони стануть викладачами історичних дисциплін, то обов’язковим компонентом їхньої підготовки є науково-виробнича практика. Її основні напрямки базуються на освітньо-кваліфікаційній характеристиці, освітньо-професійній програмі та навчальному плані зі спеціальності 8.02030201. Історія.

  1. Мета і завдання.

Основною метою науково-виробничої практики є формування у магістрантів вмінь і навичок застосовувати набуті знання під час навчально-виховного процесу у ВНЗ.

Поряд із цим під час науково-виробничої практики передбачається ознайомлення магістрантів із особливостями навчальної роботи в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу, веденням ділової, методичної, інструктивної документації, організацією виховної роботи з певною групою студентів. Найважливішим завданням практики є навчання магістрантів проводити різні типи навчальних занять: лекційних, семінарських занять – із історичних дисциплін. Одночасово з цим магістранти будуть поглиблювати і закріплювати теоретичні знання з циклу фахових дисциплін, що можливо за умов уміння творчо працювати з науковою, методичною та навчальною літературою. Важливим завданням є навчання магістрантів правильно і раціонально використовувати під час занять ТЗН, сучасні інноваційні технології, а також вмінню контролювати, оцінювати й аналізувати знання

студентів в умовах уже функціонуючої Болонської системи. Навчитися перед кожним заняттям разом з керівником науково-виробничої практики,

-4-

моделювати ситуації, подібні до тих, що ймовірно вирішуватимуться на лекції або на семінарі.