Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая.docx
Скачиваний:
85
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
652.03 Кб
Скачать

Висновки

В результаті проведеного дослідження можна зробити наступні висновки:

1. Туристичні ресурси - це частина туристсько-рекреаційного потенціалу певної території, яка включена до складу туристичного про­дукту і підлягає реалізації з туристичною метою. Вони поділяються на природні, культурно-історичні та інфраструктурні.

2. Туризм буває двох форм: міжнародний та внутрішній. Проте видів туризму виділяють дуже багато і класифікувати їх можна відповідно до обраної ознаки: мети, тривалості, місцевості, кількості та віку учаснику та іншого.

3. Німеччина є однією з найрозвиненіших країн Європи і Світу, її показники ВВП, ВНП та ІРЛП входять до першої п’ятірки світових рейтингів. А за кількістю населення посідає перше місце серед країн Европи.

4. Німеччина напрочуд забезпечена природними туристичними ресурсами, зокрема мінеральними водами та природними заповідними територіями. Левова частка туристів приїжджає саме з метою лікування та оздоровлення на курортах з мінеральними водами. Велика кількість заповідних територій підштовхує до розвитку внутрішнього туризму, наприклад організації турів вихідного дня.

5. Німеччину називають країною музеїв, і це обґрунтовано, бо на її території знаходиться 217 музеїв. І загальна кількість пам’яток більше 400, що вказує на багатство культурного спадку. Також країна багата на об’єкти ЮНЕСКО, що говорить про те, що вона ретельно стежить за збереженням культурного спадку.

6. Туристичні ресурси розсіяні по свій території країни, але як правило більшість концентрується у великих містах, таких як Берлін, Мюнхен, Гамбург та місцях, що призначені для рекреації: гірськолижних курортах, озерах, поблизу морів. Найбільш популярним можна вважати сільський туризм, шоп тури, діловий туризм, пляжний, подієвий, відпочинок на озерах, лікувально-оздоровчий та гірськолижний. Також популярними є алкотуризм, та туризм з метою пологів, музичний.

На нашу думку Німеччина добре забезпечена туристичними ресурсами та раціонально їх використовує, про це свідчить кількість відвідувачів, яка щороку збільшується. Широкий спектр видів туризму, що надає країна позитивно впливає на її популярності і приваблює туристів з різними вимогами, різних рівнів та соціальних статусів. Відповідно подорожуючим може бути як представник великої корпорації, що приїхав з діловою метою, так і студент, метою якого є Октоберфест.

Таким чином у курсовій роботі ми виконали завдання, що ставили перед собою.

Список використаних джерел

1. Александрова А. Ю. Экономика и териториальная организация международного туризма: уч. пособие / А. Ю. Александрова – М. : 1996. – 317 с.

2. Александрова А. Ю. Международный туризм: уч. пособие / А. Ю. Александрова – М. : 2001. – 250 с.

3. Бабкин А. В. Специальные виды туризма: учебник / А. В. Бабкин – М. : Феникс, 2008. – 252с.

4. Балабанов И. Т. Турисические особенности Германии: дис. канд. геогр. Наук. – М., 2010. – 22 с.

5. Вишневська О. О. Туристичне країнознавство: підручник / О. О. Вишневська, А. Ю. Парфіненко, В. І. Сідоров – Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2011. – 594 с.

6. Відомі люди Німеччини. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.lgroutes.com/femous/index.htm

http://www.lgroutes.com/index.htm - Сайт Любові Гуменник «Все про Німеччину».

7. Культурно-пізнавальні туристичні ресурси. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://redigo.ru/geo/Europe/Germany/places/attractions

http://redigo.ru/ – Проект компанії SUP Media.

8. Любіцева О. О. Туристичні ресурси України: навч. пос. / О. О. Любіцева, Є. В. Панкова, В. І. Стафійчук – К. : Альтерпрес, 2007. – 369 с.

9. Мельниченко С. В. Соціально-економічне становище Німеччини: дис. докт. економ. наук. – К. 2011. – 20 с.

10. Музичний туризм. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://tyrrizm.ru/muzikalniy-turizm.html

http://tyrrizm.ru/ - Сайт туризму відпочинку та подорожей.

11. Об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.placename.ru/page-id-337.html

http://www.placename.ru/-Довідкова інформація з туризму в країнах світу.