Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
243.71 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Навчальна практика «вступ до фаху» методичні рекомендації

для студентів напряму підготовки 6.140103 «Туризм»

Програма навчальної практики призначена для студентів очної форми навчання напряму підготовки 6.140103 «Туризм», розкриває зміст навчальної практики, включає методичні вказівки до проходження практики, контроль за проходженням практики, особливості оформлення звіту, критерії оцінювання.

Для студентів вищих навчальних закладів.

Харків –2012

ВСТУП…………………………………………….………………………………

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ……………………………………………………

1.1. Мета та завдання практики …………………………………………………

1.2. Календарний графік практики………………………………………………

ІІ. ЗМІСТ ПРАКТИКИ……………………………………………………………

ІІІ.КОНТРОЛЬ ЗА ПРОХОДЖЕННЯМ ПРАКТИКИ. ЗВІТНІСТЬ………….

IV. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ………………………………………………..

Рекомендовані джерела інформації…………………………..…

ДОДАТКИ………………………………………………………………………

ВСТУП

Згідно з Законом України «Про освіту» та галузевою складовою державного стандарту України з вищої освіти за напрямом підготовки «Туризм» обов'язковою частиною освітньо-професійної підготовки студентів вищих закладів освіти є практика. Навчальна практика «Вступ до фаху» є невід'ємною складовою практичної підготовки бакалаврів з туризму.

Навчальна практика проводиться впродовж першого тижня на першому курсі навчання в обсязі 72 годин (1,5 кредитів), що відповідає навчальному плану кафедри. Вона відкриває цикл навчальних практик з підготовки кваліфікованих фахівців у сфері туризму.

Навчальна практика «Вступ до фаху» проводиться на базі університету.

Студенти на практиці повинні усвідомити, що сфера їх майбутньої діяльності стає все більш значущою в економічному розвитку незалежної України, поступово перетворюється на високорентабельний сектор економіки та важливий засіб культурного розвитку громадян.

Важливою передумовою опанування фаху є необхідність набуття комплексу фундаментальних і професійних знань, усвідомлення специфіки функціонування підприємств туристичного бізнесу на ринку споживчих товарів і послуг, встановлення активної творчої та громадської позиції.

Значне місце в навчальній практиці приділяється: загальним питанням галузевого стандарту вищої освіти в Україні; особливостям організації та змісту освітньо-професійної програми підготовки фахівців з туристичного обслуговування на різних освітньо-кваліфікаційних рівнях у ВНЗ; сутності навчального плану щодо підготовки бакалавра з туризму; організації виховної роботи у ВНЗ; спрямованої на формування національної свідомості та гідності громадянина України; підвищенню рівня загальної культури; створенню умов для розкриття та розвитку талантів, особистості.

Особливе значення в навчальній практиці має: ознайомлення студентів-першокурсників із професійним призначенням; кваліфікаційними вимогами, основними виробничими функціями організатора подорожей (екскурсій); зі специфікою змісту його діяльності в туристичних операторах та туристичних агентствах, бюро подорожей та екскурсій, інших підприємствах туристичної галузі; з основними завданнями діяльності фахівця туристичного обслуговування, які викладені в нормативній та варіативній частинах освітньо-кваліфікаційної характеристики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]