Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№ 100 ЕОМ.rtf
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
20.22 Mб
Скачать

3.8.10.Забороняється:

  • зберігати картридж без упаковки;

  • ставити картридж на торці тобто вертикально;

  • перевертати картридж етикеткою донизу;

  • відкривати кришку валика і доторкатися до нього

  • самому заповнювати використаний картридж

3.8.11.. У разі погіршення якості друку (сліди тонера на папері) почистити принтер зсередини від видимих слідів тонера. Перед чищенням принтер треба вимкнути.

3.8.12.Необхідно бути уважним, щоб не порвати тонкий дріт, що охороняє нитку розжарення коронатора. Коронатор належить чистити з усіх боків за допомогою спеціальної щіточки до повного вилучення слідів тонера. Якщо щіточки не передбачено, можна скористатися бавовняним тампоном, змоченим ізопропіловим спиртом або водою. Слідкувати, щоб рідина з тампона не капала і не потрапляла на ролики або інші пластмасові деталі. Сріблястий валик і направляючу паперопровідні системи чистити тільки серветкою, зволоженою водою. У такий спосіб чистять і замок папероподавального лотка.

Дотримуватися обережності при чищенні термозакріплюючої системи, тому що вона нагрівається до 2000С.Необхідно бути уважним, щоб тонер не потрапив на одяг – він може залишити плями.

3.2. Користувачі ПЕОМ повинні слідкувати за тим, периферійні пристрої ПЕОМ та устаткування для обслуговування, ремонту та налагодження ЕОМ були справними і випробуваними відповідно до чинних нормативних документів.

3.3. Монтаж, обслуговування, ремонт та налагодження ЕОМ, заміна деталей, пристроїв, блоків повинні здійснюватись тільки у разі повного відключення живлення.

3.4.ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ з'єднувати та роз'єднувати кабелі якщо підключена напруга.

4.Вимоги з охорони праці після закінчення роботи.

4.1. Прибрати робоче місце, паперу, дискет, інших носіїв інформації, запасних блоків, деталей тощо.

4.2. Після закінчення роботи ПЕОМ повинні бути відключені від електричної мережі.

5. Вимоги з охорони праці в аварійних ситуаціях.

5.1. У разі виникнення аварійної ситуації необхідно

- відключити ПЕОМ від електричної мережі;

- повідомляти власника або безпосереднього керівника робіт про кожну виявлену серйозну та безпосередню небезпеку, про будь-яке пошкодження захисних пристроїв та засобів захисту, про несправності устаткування, інструменту та інших засобів виробництва;

5.2. У разі виявлення пожежі ( ознак горіння ) кожний працівник зобов’язаний:

- негайно повідомити про це телефоном за номером 101 пожежну охорону. При цьому необхідно повідомити адресу об’єкта, кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;

- вжити (по змозі) заходів до евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;

- якщо пожежа виникла на підприємстві, повідомити про неї керівника чи відповідну компетентну посадову особу та (або) чергового по об’єкту;

- у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну (103), газорятувальну (104), тощо).