Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
43
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
1.15 Mб
Скачать

4.Права

Завідувач має право:

4.1.Діяти від імені Станції та представляти її в інших закладах, установах, організаціях з питань, що делеговані йому головним лікарем і належать до компетенції Завідувача.

4.2.Вимагати від працівників підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги виконання правил внутрішнього трудового розпорядку, посадових і методичних інструкцій, інструкцій з охорони праці та пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

4.3.Перевіряти діяльність всіх працівників підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги.

4.4.Подавати керівництву Станції пропозиції з питань покращення організації роботи підстанції (відділення) і взаємодії з підрозділами, службами Станції та іншими установами, закладами, організаціями.

4.5.Вимагати виконання працівниками поставлених їм завдань, обліку роботи та звіту про виконання роботи, використання матеріальних цінностей і робочого часу.

4.6.Заслуховувати звіти працівників підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги з питань виконання поставлених завдань.

4.7.Проводити наради з працівниками підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги.

4.8.Запобігати діям працівників підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги, які суперечать чинному законодавству або завдають шкоди діяльності підстанції (відділення).

4.9.Вимагати від керівництва Станції забезпечення підстанції (відділення) і працівників всім необхідним для виконання завдань та функцій підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги.

4.10.Подавати головному лікарю Станції пропозиції щодо заохочення або притягнення до адміністративної відповідальності працівників підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги.

5.Відповідальність

5.1.Завідувач несе відповідальність за діяльність підстанції (відділення) швидкої медичної допомоги згідно з чинним законодавством та за виконання завдань і функцій, що передбачені цим Положенням.

Директор Департаменту

організації медичної допомоги М.П.Жданова

Затверджено

наказ МОЗ України

від 29.08.2008 р. № 500

Примірне положення

про старшого фельдшера (сестру медичну)

підстанції (відділення) швидкої

та невідкладної медичної допомоги

1.Загальні положення

1.1.Старший фельдшер (сестра медична) підстанції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги (далі - Старший фельдшер) - керівник, що організовує роботу молодших спеціалістів з медичною освітою та молодшого медичного персоналу підстанції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги (далі – Підстанція), забезпечує підстанцію медикаментами, медичною апаратурою, виробами медичного призначення, санітарним майном, тощо.

1.2.Старший фельдшер призначається з числа молодших спеціалістів з медичною освітою, які мають практичний досвід роботи фельдшера (сестри медичної) бригади швидкої та невідкладної медичної допомоги (далі – Бригада) не менше 5 років.

Призначається і звільняється головним лікарем станції швидкої та невідкладної медичної допомоги (далі – Станція) згідно з чинним законодавством.

Підпорядковується завідуючому Підстанцією та головному фельдшеру Станції. Йому підпорядковані молодші спеціалісти з медичною освітою та молодші працівники Підстанції.

1.3.Старший фельдшер у своїй роботі керується чинним законодавством України, рішеннями та розпорядженнями органів місцевої виконавчої влади, директивними та нормативними документами Міністерства охорони здоров'я України, місцевих органів управління охорони здоров'я і головного лікаря Станції, розпорядженнями завідуючого Підстанцією, відповідними інструкціями, Статутом Станції та цим Положенням.

1.4.Старший фельдшер проводить свою роботу за особистим планом, який складається на рік і щомісячно та затверджується завідуючим Підстанцією, а також посадовою інструкцією, яка затверджується головним лікарем Станції.