Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Testi_po_temakh / Тести по темах-1 / 1.2 stormalny distrohpy(укр)

.txt
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
2.73 Кб
Скачать
?
У померлого 58 років на розтині мітральний клапан деформований, потовщаний, змикається не до кінця. Мікроскопічно: вогнища колагенових волоконець еозінофільні, дають позитивну реакцію на фібрин. Найвірогідніше це:
+фібріноїдне набухання
-фібрінозне запалення
-мукоїдне набухання
-гіаліноз
- амілоїдоз
?
Хворій 66 років за 10 років до смерті переніс перитоніт. На розтині капсула печінки та селезінки місцями різко потовщена, ущільнена, напівпрозора. Найвірогідніше це:
+ гіаліноз
- некроз
-мукоїдне набухання
- фібріноїдне набухання
- амілоїдоз
?
У немолодого чоловіка при розтині знайдена дещо зменшена селезінка блідо-рожевого кольору . При мікроскопічному дослідженні фолікули зменшені в об'ємі, стінка артеріол і трабекули потовщені представлені гомогенними еозинофільними, ШИК-позитивними масами. При додатковому фарбуванні фарбником йод грюн маси забарвлені в зелений колір. Ці зміни свідчать про наявність:
+ Гіаліноз
- Амілоїдоз
- Мукоїдне набухання
- Фібриноїдне набухання
- Склерозу (фіброзу)
?
У померлого 45 років від раптової зупинки серця знайдено симетричний тип ожиріння ІІІ ступеню, розрив стінки правого шлуночку з гемоперікардом; під епікардом надлишкове відкладення жиру. Мікроскопічно - жирова тканина з епікарду проникає у міокард з атрофією м'язових волокон. Вкажіть, який з перелічених патологічних процесів найбільш вірогідний?
+Просте ожиріння серця.
-Жирова дистрофія міокарду.
-Ішемічна хвороба серця.
-Гіпертонічна хвороба.
-Гострий інфаркт міокарду
?
У померлого від раптової зупинки серця чоловіка 45 років знайдено симетричний тип ожиріння III ступеню, розрив стінки правого шлуночка з гемоперікардом; під епікардом надлишкові відкладення жиру. Мікроскопічно: жирова тканина з епікарду розповсюджується у міокард з атрофією м'язових волокон. Який процес найбільш вірогідний?
+Ожиріння серця
-Жирова дистрофія міокарда
-Гострий інфаркт міокарда
-Iшемічна хвороба серця
-Гіпертонічна хвороба
?
При дослідженні видаленого шлунку, лікар знайшов в антральном відділі по малій кривизні глибокий дефект, що доходить до м'язового шару, діаметром 1,5 см, округлої форми з рівними краями. В дні дефекту визначалася напівпрозора, щільнувата ділянка, що на вигляд нагадувала гіаліновий хрящ. Який процес розвинувся в дні дефекту в шлунку?
+Місцевий гіаліноз
-Амілоїдоз
-Мукоїдне набухання
-Фібриноїдні зміни
-Загальний гіаліноз
?
При дослідженні біоптату шкіри хворого алергічним васкулітом знайдено: стінка судини потовщена, гомогенна, пікрофуксином забарвлена в жовтий колір, ШиК-позитивна. Який патологічний процес розвинувся в стінках судин?
+Фибриноїдне набухання
-Амілоїдоз
-Мукоїдне набухання
-Гіаліноз
-Ліпідоз

Соседние файлы в папке Тести по темах-1