Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Testi_po_temakh / Тести по темах-1 / 4.3 Mesenchimal tumor

.txt
Скачиваний:
19
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
4.32 Кб
Скачать
?
В шкірі виявлена щільна, рухома, чітко відмежована від оточуючих тканин пухлина. На розрізі вона білого кольору, представлена волокнистою тканиною. Мікроскопічно – хаотично переплетені колагенові волокна, клітин мало. Назвіть пухлину?
+фіброма
-міома
-Гістіоцитома
-Дерматофіброма
-Десмоїд.
?
У хворого 75 років з позаjчеревинної клітковини видалена пухлина розмірами 16х8х6см. Мікроскопійно: анаплазовані жирові клітини з ознаками клітинного атипізму, поліморфізму. Зустрічаються величезні спотворені клітини, що мають у цитоплазмі жирові крапельки. Який найбільш імовірний діагноз?
+ліпосаркома
-ліпома
-фібросаркома
-міосаркома
-мезотеліома
?
Для гістологічного дослідження доставлена видалена на операції матка. Під слизовою оболонкою визначені численні округлої форми вузли, які чітко відмежовані від оточуючої тканини. Мікроскопічно пухлина побудована з пучків гладкої мускулатури із явищами тканинного атипізму. Ваш діагноз?
+Лейоміома.
-Рак матки.
-Фіброміоми.
-Хоріонепітеліома
-Лейоміосаркома
?
При мікроскопічному дослідженні пухлини верхньої губи, виявлено, що вона побудована з числених щілиноподібних порожнин, стінка яких вистелена сплощеним ендотелієм, заповнених рідкою кров`ю і згортками. Поставити діагноз.
+Капілярна гемангіома.
-Венозна гемангіома.
-Кавернозна гемангіома.
-Гемангіоперицитома.
-Гломус-ангіома.
?
У хворого 17 років інтраопераційно на нижній поверхні печінки виявлена пухлина розмірами 4,5х5,0х3,5см. з субсерозною локалізацією, темночервоного кольору, на розрізі представлена порожнинами з значним вмістом крові. Поставити попередній діагноз.
+Кавернозна гамангiома.
-Капiлярна гемангіома.
-Гемангiоперицитома.
-Гемангiоендотелiома.
-Лiмфангiома.
?
У молодої людини в м'яких тканинах лівого стегна з'явилось безболюче новоутворення без чітких меж. В біоптаті тканини новоутворення нагадує риб'яче м'ясо, складаються з незрілих фібробластоподібних клітин з численими мітозами, які прорастають в м'язи. Ваш діагноз?
+Фібросаркома
-Міосаркома
-Фіброма
-Рак
-Міома
?
При гістологічному дослідженні пухлини шкіри виявлені різних розмірів часточки з жирової тканини, відмежовані нерегулярними прошарками сполучної тканини. Поставити діагноз.
+Лiпома.
-Фiброма.
-Гiгрома.
-Папiлома.
-Гемангiома.
?
При дослідженні пухлини матки (післяопераційний матеріал) макроскопічно вона м'якої консистенції, з крововиливами та ділянками вогнищевого некрозу, на розрізі нагадує "риб'яче м'ясо". При гістологічном дослідженні встановлено ознаки вираженого клітинного та тканинного атипізму, зустрічаються клітини з патологічними фігурами мітозів. Поставити діагноз.
+Саркома.
-Аденокарцинома.
-Ангiома.
-Фiброма.
-Лiпома.
?
У товщі шкіри макроскопічно знайдена щільна пухлина, рухлива. При мікроскопії вона представлена хаотично розташованими пучками колагенових волокон з невеликою кількістю веретеноподібних клітин. Яка пухлина видалена?
+Щільна фіброма.
-Лейоміома.
-Меланома.
-Ліпома.
-Гломус-ангіома
?
У дитини 6 місяців на шкірі шиї виявлено плоский вузол червоного кольору, при натисканні склом вузол блідне. Який діагноз?
+Гемангіома
-Пігментний невус
-Меланома
-Лейоміома
-Лімфангіома
?
Минувши декілька років після ушибу ліктя у хлопчика 12 років з`явилося пухлиноподібне разростання в області епіфізу плечової кістки, не маюче чітких границь. При дослідженні біоптату виявлена, велика кількість поліморфних клітин остеобластичного типу з численними патологічними мітозами. Ваш діагноз.
+Остеосаркома
-Хондросаркома
-Остеоїд-остеома
-Фібросаркома
-Синовіальна саркома
?
Під шкірою піднижньощелепної ділянки у жінки 55 років виявлено з чіткими межами тістуватої консистенції рухоме утворення 1,0x0,7 см з повільним ростом. При гістологічному дослідженні утворення виявлені ліпоцити, які формують часточки різні за формою та розміром, розмежовані тонкими прошарками сполучної тканини із судинами. Встановити діагноз.
+Ліпома
-Фіброма
-Ангіома
-Ліпосаркома
-Фібросаркома
?
При дослідженні стегнової кістки виявлено хронічне гнійне запалення компактної речовини та кісткового мозку, утворення секвестрів. При якому захворюванні розвиваються такі зміни?
+Остеомієліт
-Ретикулосаркома
-Мієломна хвороба
-Остеобластокластома
-Периостит
Соседние файлы в папке Тести по темах-1