Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Testi_po_temakh / Тести по темах-1 / 4.2 Epitel tum local

.txt
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
7.44 Кб
Скачать
?
При гістологічному дослідженні зішкріба слизової оболонки матки у хворої 54 років з клінічним діагнозом порушення оваріально-менструального циклу виявлено – розростання атипових залозистих структур, що складаються з клітин з гіперхромними ядрами, фігурами мітозів, атипією. Атипові залозисті структури вростають в міометрій.Для якого патологічного процесу характерні виявлені мікроскопічно зміни?
+Аденокарцинома матки.
-Залозиста гіперплазія ендометрію.
-Гострий ендометрит.
-Плацентарний поліп.
-Хоріонепітеліома матки.
?
У жінки 46 років під час паліативної операції з приводу раку шлунку встановлена наявність крукенбергівських метастазів в яєчники (“крукенбергівський рак яєчників”). Який з наведених шляхів метастазування призвів до ураження яєчників?
+Лімфогенний ретроградний
-Лімфогенний ортоградний
-Гематогенний
-Імплантаційний
-Каналікулярний
?
При гістологічному дослідженні слизової оболонки матки у хворої 54 років з клінічним діагнозом порушення оваріально-менструального циклу виявлено розростання залозистих структур, що складаються з поліморфних клітин з гіперхромними ядрами, фігурами мітозів. Для якого патологічного процесу характерні виявлені мікроскопічні зміни?
+Аденокарцинома матки.
-Залозиста гіперплазія ендометрія.
-Гострий ендометрит.
-Плацентарний поліп.
-Хоріонепітеліома матки.
?
У хворого (67 років) з клінічним діагнозом хронічного бронхіту, пневмосклерозу, серцево-легеневої недостатності взято біоптат з підозрілої ділянки слизової правого бронха. Гістологічно встановлено клітинний і тканинний атипізм, появу структур у вигляді ”ракових перлин”. Якому патолоргічному процесу відповідають зазначені гістологічні зміни?
+Плоскоклітинний рак бронху з ороговінням
-Хронічний поліпозний бронхіт.
-Бронхоектаз.
-Гострий бронхіт.
-Плоскоклітинна метаплазія слизової бронху
?
У чоловіка віком 62 роки видалено нирку, у якій при макроскопічному дослідженні виявлено пухлину у вигляді вузла діаметром до 8см. Тканина пухлини на розрізі строката, з множинними крововиливами, некрозами. Гістологічно: пухлина складається із світлих клітин, які утворюють альвеолярні і сосочкові структури, помірно виражений інвазивний ріст. У багатьох клітинах пухлини визначаються патологічні мітози, гіперхромні ядра. Діагностуйте виявлену пухлину нирки.
+Світлоклітинний рак
-Світлоклітинна аденома
-Аденокарцинома
-Нефробластома
-Ацидофільна аденома з малігнізацією
?
У хворого внаслідок обтурації середньодольового бронха вузлом м'яких тканин утворився ателектаз середньої долі правої легені. При бронхобіопсії в зоні обтурації виявлені розростання залозоподібного атипового епітелію з патологічними мітозами, який прорастає в під-леглі тканини і хрящ. Якому захворюванню найбільш вірогідно відповідають ці дані?
+Бронхогенний рак легень
-Деформуючий бронхіт
-Запальний поліп
-Дисплазія епітелію бронха
-Саркома бронха
?
У літньої жінки з метрорагією в менопаузі при патогістологічному дослідженні в зішкрібі слизової оболонки шийки матки виявлені розростання атипового епітелію з утворенням так званих "ракових перлин". Ваш діагноз?
+Плоскоклітинний рак зі зроговінням
-Аденокарцинома
-Плоскоклітинний рак без зроговіння
-Слизовий рак
-Недиференційований рак
?
У померлої 42 років оперованої у минулому з приводу пухлини шлунку при розтині яєчник різко збільшений в розмірах, щільної консистенції, білуватого кольору. Гістологічно: в препараті крайньо атипові епітеліальні клітини, розміщені серед пластів і тяжів сполучної тканини. Яке захворювання має місце у
+Крукенбергівський рак яєчника.
-Серозна цистаденокарцинома.
-Псевдомуцинозна цисткарцинома.
-Злоякісна текома.
-Злоякісна гранульзоклітинна пухлина
?
Хвора оперована з приводу пухлини матки. Макропрепарат: губчастий строкатий вузол в міометрії. Гістологічно- наявні великі світлі епітеліальні клітини, серед яких багато темних поліморфних клітин. Строма відсутня, судини мають вигляд порожнин, вистелених клітинами пухлини. Визначаються множинні крововиливи. Як називається виявлена пухлина?
+Хоріонепітеліома.
-Деструюючий (злоякісний) міхурцевий занесок.
-Аденокарцинома.
-Кавернозна гемангіома.
-Медулярний рак.
?
При мікроскопічному дослідженні біоптату з легень виявлено атипові клітини, які формують множинні ацинарні структури і продукують слиз. Яка гістологічна форма раку легень має місце у хворого?
+Високодиференційована аденокарцинома.
-Помірно диференційована аденокарцинома.
-Недиференційований рак.
-Помірнодиференційований плоскоклітинний рак.
-Залозистоплоскоклітинний рак.
?
У хворої 45 років знайдені збільшенними надключичні лімфатичні вузли. При дослідженні біопсійного матеріалу із лімфатичного вузла виявлений метастаз перстненодібно-клітинного раку. Виберить найбільш ймовірну локалізацію первинної пухлини.
+Рак шлунка.
-Рак стравохода.
-Рак щитовидної залози.
-Рак легень.
-Рак шийки матки
?
У хворої 55 років з`явилися рецидивуючі маткові кровотечі. Виконано діагностичне вишкрібання матки. В зішрібі ендометрію серед елементів крові видно залозисті елементи різної величини і форми, утворені атиповим клітинами з гіперхромними ядрами, з багаточисленними мітозами (в тому числі і патологічними). Про який процес можна думати?
+Аденокарцинома
-Залозиста гіперплазія ендометрію.
-Хоріонепітеліома
-Аденоматозний поліп.
-Ознаки перерваної вагітності
?
При бронхоскопії у хворого 62 років у початковому відділі верхньодольового бронху правої легені знайдено поліпоподібне утворення діаметром до 1,0 см. При гістологічному дослідженні виявлено пухлину, яка побудована з дрібних лімфоцитоподібних клітин з гіперхромними ядрами, клітини ростуть пластами та тяжами. Вкажіть, який з перелічених видів пухлин найбільш вірогідний?
+Недиференційований дрібноклітинний рак.
-Недиференційований великоклітинний рак.
-Плоскоклітинний рак.
-Аденокарцинома.
-Залозисто-плоскоклітинний рак.
?
У хворого на шкірі обличчя поступово розвилась бляшка з некрозом і виразкою в центрі. При патогістологічному дослідженні біоптату виявлено розростання атипових епітеліальних клітин з великою кількістю патологічних мітозів. Який найбільш вірогідний діагноз?
+Рак шкіри
-Саркома
-Папілома
-Трофічна виразка
-Фіброма
?
У жінки через 6 місяців після родів розвинулася маткова кровотеча; при гінекологічному огляді в порожнині матки виявлена тканина темно-червоного кольору з численними порожнинами, нагадуючих “губку”. При мікроскопічному дослідженні пухлини в лакунах крові виявленіатипові світлі епітеліальні клітини Лангганса и гігантські клітини синцітиотрофобласта. Назвіть пухлину.
+Хоріонепителіома
-Плоскоклітинний неозроговілий рак
-Аденокарцинома
-Фіброміома
-міхурний заніс
?
При інтраопераційній біопсії молочноїзалози виявлено ознаки тканинного атипізму,що проявляється в порушені взаємовідношення паренхіми і строми, з переважанням останньої, різних розмірів і форми залозистих структур, вистилених одношаровим проліферуючим епітелієм. Ваш діагноз.
+Фіброаденома
-Папілома
-Неінфільтруючий рак
-Інфільтруючий рак
-Мастит
?
В біоптаті пухлини молочної залози виявляються солідні пласти, побудовані з дрібних епітеліальних клітин з поліморфними ядрами, з великою кількістю патологічних мітозів. Строми дуже мало, з лімфоцитарною інфільтрацією. Встановити діагноз.
+Медулярний рак
-Скірозний рак
-Хвороба Педжета
-Аденома
-Аденофіброма
Соседние файлы в папке Тести по темах-1