Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нейроінфекції.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
63.15 Кб
Скачать

Міністерство охорони здоров’я України

Вінницький національній медичний університет ім. М.І.Пирогова

Кафедра нервових хвороб з курсом нейрохірургії

Реферат на тему:

Нейроінфекції

Виконав:

студент 6-а групи, 4 курсу

мед. факультету №1

Рачкован О.Ю.

Вінниця 2014

Зміст

 

Запровадження.

I. Нейропатология і дефектологія.

1.1Нейрофізіологічні основи механізмів навчання і виховання.

1.2 Взаємозв'язок між розвитком, навчанням і вихованням.

II. Патологія нервової системи.

III. Клінічні прояви інфекційних захворювань нервової системи.

3.1Менингити.

3.2Энцефалити.

3.3Полиомиелит.

3.4Неврити, поліневрити.

3.5Лейкоенцефалити.

3.6Хорея.

3.7Сифилис нервової системи.

3.8 Туберкульозні поразки нервової системи.

3.9Арахноидити.

IV Роль педагога-дефектолога. Відновлювальне лікування дітей із ураженнями нервової системи.

Література.

Запровадження

Нервова система є найтонший і складний інструмент, який нижчих щаблях розвитку живих організмів виконує просту роль зв'язок між рецепторами і мускулатурою.Усложняясь у своїй будову, в понад організованих організмів вона бере він дедалі більше складні функції взаємозв'язку між середовищем і організмом. Вона може бути поставлена поруч з іншими системами, приміром, із кровоносної, травної, видільної. Нервова система перебуває у зовсім інших взаєминах із іншими органами і системами організму. Вона стоїть з них, оскільки несе верховну функцію. головний мозок тримає у своїй віданні всі, які у тілі.

>Невропатология – (від грецьк.neuron-нерв,pathos-болезнь,logos-наука) - розділ медичної науки, який вивчає хвороби нервової системи.

>Невропатология є частиною неврології – науки про структуру і функціях нервової системи. Останні двоє десятиліть ознаменувалися стрімким і всі прискореним прогресом розумінняструктурно-функциональной організації нервової системи. Отримано численні нові дані, сформульовані гіпотези і створено концепції, в яких розтлумачувалося закономірності роботи нервових клітин, нервових центрів - і системної діяльності мозку загалом. Встановлено, що нервова система здійснює регуляцію основних функцій організму, підтримує сталість його внутрішнього середовища (гомеостаз), відіграє в пристосуванні до умов життя. Проводиться дослідження таких високоорганізованих функцій, як мова, пам'ять, поведінка. Процесу неврології сприяє використання сучасних електрофізіологічних, біохімічних, морфологічних інейропсихологических методів дослідження, і навіть вивчення нервової системи на молекулярному, клітинномусубмикроскопическом рівнях.

Поруч із в неврології широко застосовуються сучасні методи математичного моделювання. Удосконалюються ставлення до захворюваннях нервової системи, принципах діагностику і лікування.

Успіхи медико-біологічних наук, і навіть розвиток методів раннього розпізнавання хвороби уможливили лікування багатьох захворювань нервової системи, які донедавна призводили до важкої інвалідизації хворих.

Важливим розділом дитячої невропатології є перинатальна неврологія (>peri-около,natus-родовой), досліджує особливості формування нервової системи в ранньому періоді в нормальних і несприятливі погодні умови. Самостійне значення маютьгеридитарная неврологія (>heriditas-наследственний), вивчає спадкові хвороби, отоневрология (>oticus- вушний), вивчає поразка нервової системи, органу слуху і вестибулярного апарату,офтальмоневрология (>ophthalmos- очей), вивчає поразка нервової системи та органу зору. Останнім часом вживається термін «педагогічна неврологія», до обов'язків якої належить вивчення особливостей нервової системи стосовно проблемам дітей, зокрема котрі страждають різними порушеннями слуху, зору, рухової сфери, промови, і навіть відстаючих в розумовий розвиток.

Знання основ невропатології – необхідна передумова нічого для будь-якого виду педагогічної роботи, особливо з дітьми, страждаючими патологією промови, органів почуттів, руховими порушеннями, затримкаминервно-психического раз