Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моЁ / РОЗДІЛ 3а.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
401.41 Кб
Скачать

Планування витрат на маркетингову діяльність

Заход

2012 рік, грн

план, грн

Відносне відхилення, грн.

Абсолютне відхилення, %

Підтримка сайту підприємства

2 000

5 000

3 000

60

Участь у спеціалізованих виставках

15 000

27 500

12 500

45

Одяг для співробітників

5 000

6 000

1 000

17

Корпоративні вечори та святкування

10 000

10 000

0

0

Особисті відрядження

50 000

50 000

0

0

Участь у тендерах

0

5 000

5 000

100

Впровадження нового бізнес проекту

0

50 000

50 000

100

Сувеніри підприємства

2 000

3 000

1 000

33

Разом

84 000

156 500

72 500

46

Виходячи з даних табл. 3.4 спостерігаємо ріст витрат на маркетингову діяльність на 46%. Така тенденція базується на введені додаткових витрат, які раніше були відсутні. Так у участі у тендерах мається на увазі оформлення підписки на актуальні тендерні торги за допомогою електронних систем та спеціалізованих видань. Впровадження нового бізнес проекту спричинить додаткові витрати на дозвільні документи, а також на оплату праці залучених фахівців для консультації. Також важливим є необхідність збільшення витрат на підтримку сайту підприємства через велику кількість схожих підприємств у мережі Інтернет. Збільшення витрат на участь у виставках спровоковано частою необхідністю відвідування виробництв потенційних клієнтів з якими познайомилися на виставці. Ріст витрат на одяг для робітників обумовлено необхідністю зміни форми одягу під необхідність виробництва.

Керівництво не може приймати управлінські рішення без досконалого знання ринку, а такого роду інформацію може запропонувати тільки фахівець.

3.3. Удосконалення технології виробництва

Для удосконалення послуги з ремонту вагонів пропонується замінити метод неруйнівного контролю. Так як на даний час, контроль проводиться магнітним порошковим методом. Пропонується замінити його на ультразвуковий.

Відмінність магнітного методу котролю від ультразвукового розглянуто у таблиці 3.5.

Таблиця 3.5

Відмінність магнітного методу котролю від ультразвукового

Ознака

Магнітний метод

Ультразвуковий метод

На чому грунтується

взаємодія магнітного поля з об'єктом контролю

використання пружних коливань і хвиль

Як здійснюється

виріб намагнічують, або поміщаючи його між магнітними полюсами

виріб піддається поширенню ультразвукових хвиль та їх наступну інтерпретацію за допомогою

Можливість документування

місця відзначаються по осіданню магнітного порошку або за допомогою електромагнітних датчиків

можливість електронного документування і автоматизації

Продовження табл. 3.5

Ознака

Магнітний метод

Ультразвуковий метод

Точність виміру

візуальне спостереження

висока точність виміру завдяки візуалізації навіть внутрішніх дефектів

Дефектоскопія у важкодоступних місцях

необхідність демонтування виробу, що діагностується

можливість діагностування більшості виробів без демонтажу

Діагностуванню нерівних і забрудненних поверхонь

необхідність ретельного очищення поверхні для достовірності результатів

виявляються дуже тонкі навіть заповнені іншою речовиною дефекти

Поширеними дефектами в відливках являються ливарні тріщини, газові і шлакові раковини, неметелічні включення, плени. У поковах, штампуваннях, прокаті – розшарування металу, тріщини, закати, волосовина. У зварних з'єднаннях – тріщини, непровари, раковини і пористості. При термічній обробці деталей виникають гартівні тріщини, при шліфуванні – шліфувальні.

У процесі експлуатації в деталях машин виникають втомні тріщини, які розвиваються непомітно і приводять до зламів деталей [8].

Метод ультразвукової дефектоскопії відноситься до акустичного виду неруйнуючого контролю. Найбільш поширений ехо-метод. Ехо-метод заснований на властивості ультразвукових коливань при розповсюдженні їх в обєкті відбиватися від дефектів, що знаходяться в ньому (тріщин, раковин, розшарувань, неметалічних включення, газових пор і так далі). Коливання, що досягають протилежної сторони обєкта, відбиваються від його «дна». Рідше застосовують метод проходящого випромінювання (тіньовий), коли з іншого боку обєкта реєструється зменшення інтенсивності пучка коливань, падаючого на дефект.

Особливість ехо-методу полягає в тому, що ультразвук вводиться в деталь не постійно, а імпульсними пакетами. Тіньовий і дзеркально-тіньовий методи можуть бути також реалізовані в імпульсному варіанті. Перевага цього методу полягає в тому, що в якості випромінювача і приймача може бути використаний один і той же перетворювач. У звичайному випадку(за винятком тіньового і дзеркально-тіньового методів) дефектоскоп фіксує відбитий від дефекту ультразвуковий імпульс.

При контролі деталі прямим променем на екрані дефектоскопа буден видно зондуючий імпульс і донний сигнал(сигнал, відбитий від протилежної сторони деталі). У разі виявлення дефекту між цими двома сигналами з'явиться третій - сигнал від дефекту.

При контролі деталі похилим променем на екрані дефектоскопа буде видний тільки зондуючий сигнал, а у разі виявлення дефекту і сигнал від дефекту. Донного сигналу в цьому випадку немає взагалі, оскільки промінь, що впав на протилежну поверхню відіб'ється від неї під кутом, рівним куту падіння, потім відіб'ється від наступної грані деталі і т д до повного загасання. Назад на перетворювач такий сигнал у бездефектному виробі потрапити не може, за винятком окремих випадків.

У дефектоскопії застосовуються пєзокерамічні пластинки з титану барію, покриті тонким шаром срібла для підведення напруги до пластинки. Щоб використовувати п'єзоелектричні властивості пластинки в практичних умовах, вона поміщається в спеціальному виносному випромінюючому блоці, званому шукачем або щупом, який своїм приєднувальним дротом підключається до джерела електричних імпульсів, що знаходиться в дефектоскопі.

Шукач, прикладений до обєкту і отримавши електричного імпульсу, перетворить його в звуковий удар, який посилає в обєкт. Отримавши віддзеркалення звуку, шукач перетворює його назад в електричну напругу, яка після посилення і випрямляння підводиться до електронно-променевої трубки дефектоскопа і фіксується на осцилограмі.

При введенні звукових коливань в обьект між шукачем і обєктом повинен бути хороший акустичний контакт, що здійснюється змазуванням контактуючих поверхонь маслом, гліцерином, водою і т. п., оскільки навіть найтонший прошарок повітря перешкоджає проникненню звукових хвиль.

Застосовують магнітні контактні рідини – (колоїдні розчини магнітних частинок в гасі), утримувані на робочій поверхні шукача магнітним полем вбудованого в шукач магніту [8].

На підприємстві пропонується застосовувати ультразвуковий дефектоскоп Уд2-70. Його технічні характеристики представлені у табл. 3.6 [18].

Таблиця 3.6

Соседние файлы в папке моЁ