Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна работа 2.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
4.87 Mб
Скачать

Формування штатного розкладу організації

Штатний розклад організації являє собою сукупність різної інформації про штатні одиниці організації. Штатна одиниця – це деяка посаду у конкретному підрозділі організації.

У штатному розкладі можна вказувати як діапазон тарифних ставок (мінімальну і максимальну ставку по штатній одиниці) так і єдину тарифну ставку. Тарифні ставки можуть бути місячними (наприклад, місячний оклад), денними і вартовими, а також можуть бути зазначені в довільній валюті.

Для кожної штатної одиниці можна призначити довільну кількість надбавок, які можуть бути виражені як у відсотках до тарифної ставки по штатній одиниці, так і у фіксованих сумах, встановлених за повністю відпрацьований місяць.

Завдання 7. Створіть штатний розклад для організації. Для цього скористайтесь можливістю переходу на інтерфейс «Кадры организаций». Оберіть пункт ПРЕДПРИЯТИЕ → ИЗМЕНЕНИЕ ШТАТНОГО РАСПИСАНИЯ ОРГАНИЗАЦИИ (рис. 10). Проведіть документ за допомогою кнопки . Крім того, за необхідністю внесіть надбавки для кожної штатної одиниці (рис. 11). Сформуйте друковану форму документу, натиснувши кнопку .

Рис. 10. Штатний розклад організації

Рис. 11. Надбавки для штатних одиниць

Довідник «Сотрудники»

Особливістю обліку співробітників є той факт, що один і той же чоловік (інакше фізична особа) може розглядатися як кілька об'єктів обліку. Наприклад, певна фізична особа може попрацювати в установі та звільнитися, а потім по закінченні деякого часу знову бути прийнятою на роботу. У цьому випадку два співробітника, прийняті в різний час і в загальному випадку на різні робочі місця, відповідають одній фізичній особі. Тому в типову конфігурацію включені довідники «Сотрудники» та «Физические лица». Якщо в програмі реєструється зовсім новий співробітник, можна відразу ввести його дані в обидва довідника. Якщо співробітник раніше вже працював в одній з організацій або його особисті дані вже були попередньо внесені в довідник «Физические лица», тоді необхідно вибрати відповідний елемент з довідника «Физические лица».

Завдання 8. Заповніть довідник «Сотрудники». Для цього увійдіть у пункт меню КАДРОВЫЙ УЧЕТ → СОТРУДНИКИ ОРГАНИЗАЦИЙ (рис. 12).

Рис. 12. Довідник «Сотрудники организаций»

Створіть чотирьох майбутніх співробітників організації (рис. 13) та укладіть з ними трудові договори (рис. 14). В результаті заповнення даного довідника можна переглянути документ «Особова карточка» та «Трудовий договір». Документи формуються шляхом вибору кнопки у нижні частині вікна (рис. 14).

Рис. 13. Заповнення довідника «Сотрудники»

Оформлення наказу про прийом на роботу

Рис. 14. Закладка «Трудовой договор»

Завдання 9. Оформіть прийом на роботу всіх співробітників організації. В системі є можливість не виходячи з довідника «Сотрудники» створити документ «Наказ про прийом на роботу». Для цього слід скористатися вікном інформації, яке показано на рис. 14. В разі, якщо воно закрито викликати його кнопкою . Також оформити прийом на роботу можна через меню КАДРОВЫЙ УЧЕТ → ПРИЕМ НА РАБОТУ (рис. 15). Проведіть документ та перегляньте доступні користувачу друковані форми документа.

Рис. 15. Прийом на роботу співробітників організації

Завдання 10. Сформуйте та проаналізуйте кадрові звіти, що доступні в пункті «КАДРОВЫЙ УЧЕТ»:

«СПИСОК РОБОТНИКОВ ПО ОРГАНИЗАЦИИ» (рис. 16);

«СРЕДНЕУЧЕТНАЯ ЧИСЛЕННОСТЬ РАБОТНИКОВ» (рис. 17);

«КАДРОВАЯ СТАТИСТИКА» (Рис. 18).

Рис. 16.

Рис. 17.

Рис. 18