Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна работа 2.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
4.87 Mб
Скачать

Лабораторна робота №2

Кадровий облік в системі «1С: Підприємство 8.2»

Мета: ознайомитися з основними питаннями створення структури організації, визначення календарного графіку роботи організації, формування штатного розкладу, оформити прийом на роботу в організацію, формувати звіти.

Хід роботи

Структура організації та підприємства

Конфігурація дозволяє вести облік від імені декількох організацій, складових з точки зору управління єдине підприємство. Управлінський облік ведеться по підприємству в цілому, а регламентований - окремо для кожної організації (власного юридичної або фізичної особи).

Завдання 1. Створіть структуру організації. Для цього відкрийте довідник «Подразделения организации». Справочники → Организации → Подразделения организации. Створіть три підрозділи у відповідності до наведених рисунків 1-3.

Рис. 1.

Рис. 2.

Рис. 3.

Завдання 2. Заповніть інформацію про структуру прідприємства

Зверніть увагу, що наша організація є єдиним елементом підприємства, тому, щоб встновіти відповідність між інформацією про організаці в регламентованому обліку та інформацією в управлінському обліку, необхідно заповнити наступний довідник: СПРАВОЧНИКИ → ПРЕДПРИЯТИЕ → ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ. Інформацію про підрозділи підприємства слід ввести аналогічно попередньому завданню. При цьому слід зазначити, що в нижній частині вікна слід встановити відповідність, як показано на рис. 4.

Рис. 4. Встановлення відповідностей

В результаті маєте наступний вигляд довідника «Предприятие» (рис. 5).

Рис. 5. Структура підприємства

Робота з довідником «Физические лица»

Довідник «Физические лица» призначений для зберігання інформації про всіх фізичних осіб, які є співробітниками підприємства та/або складових його організацій, кандидатами на роботу і т.п.

У довіднику можна об'єднувати фізичних осіб в довільні групи і підгрупи, наприклад, можна виділити такі групи фізичних осіб: здобувачі, співробітники та т.п.

Крім того, у довіднику «Физические лица» передбачена можливість поділу фізичних осіб за певними властивостями і категоріями. Властивості і категорії – це додаткові ознаки, які можуть бути присвоєні фізичним особам для проведення додаткового аналізу в звітах.

Завдання 3. СПРАВОЧНИКИ → УПРАВЛЕНИЕ ПЕРСОНАЛОМ → ФИЗИЧЕСКИЕ ЛИЦА.

Створіть будь-яких чотири фізичних особи та заповніть для них закладки «Общие» та «Персональные данные», обов’язково заповніть довідник «Трудовая деятельность», який визивається кнопкою . Заповнення елементів довідника має бути максимальним (рис. 6).

Рис. 6.

Робота з довідником «Должности организаций»

Довідник містить список посад, що використовуються в організаціях. Кожна посада має певні додаткові параметри:

• для цілей отримання статистичної звітності вказується приналежність посади до однієї з наступних категорій – робітники, керівники , спеціалісти або інші службовці: До робітників відносяться особи, безпосередньо зайняті у процесі створення матеріальних цінностей, а також зайняті ремонтом, переміщенням вантажів та ін. До керівників відносяться працівники, які займають посади керівників організацій, структурних підрозділів (управлінь, департаментів, відділів) і їх заступники. До фахівців відносяться співробітники, зайняті інженерно -технічними, економічними та іншими роботами. Інші службовці – це співробітники, що здійснюють підготовку та оформлення документації, облік і контроль, господарське обслуговування.

• для цілей персоніфікованого обліку пенсійного фонду можуть бути вказані коди класифікаторів, якщо посада дає право на дострокове призначення пенсії.

Завдання 4. Створіть чотири посади на яких будуть працювати створені у попередніх завданнях фізичні особи. Для цього увійдіть у СПРАВОЧНИКИ → УПРАВЛЕНИЕ ПЕРСОНАЛОМ → ДОЛЖНОСТИ ОРГАНИЗАЦИЙ. При заповненні слід враховувати категорію посади, які мають бути встановлені у відповідності до рис. 7.

Рис. 7. Заповнення довідника «Должности организаций»

Графіки роботи

Для обчислення місячного фонду заробітної плати використовуються призначені штатним одиницям графіки роботи.

Довідник «Графики работы» містить перелік всіх графіків роботи підприємства і призначений для цілей обліку робочого часу за принципом відхилень. Графік зберігає в собі інформацію про обсяги робочого часу по днях і / або змінах.

Параметри графіка задаються за допомогою «Помічника заповнення графіка», який відкривається з форми елемента довідника кнопкою . Помічник заповнення графіка дозволяє задати загальні параметри, і на підставі цих параметрів автоматично заповнити графік роботи на черговий рік.

Графік можна заповнити по одному із запропонованих шаблонів або виконати налаштування вручну.

По шаблону можна створити наступні графіки:

• Пятидневка 40 годин,

• Шестидневка 40 годин,

• Доба через дві,

• Доба через троє,

• Календарні дні.

При створенні графіка по шаблону "Пятидневка 40 годин", або "Шестидневка 40 годин" враховуються святкові дні, в решті шаблонів святкові дні не враховуються. У разі використання шаблону можна потім відкоригувати заповнений графік вручну.

Завдання 5. Перед створенням графіків роботи необхідно провести корегування виробничого календаря. Для цього оберіть пункт СПРАВОЧНИКИ → ПРЕДПРИЯТИЕ → ПРОИЗВОДСТВЕННЫЙ КАЛЕНДАРЬ (рис. 8). Відкоригуйте виробничий календар згідно з потреб організації. Наприклад, кожен понеділок після того, як свято припадає на вихідний день, має бути вихідним, для 2014 року це 10 березня та 21 квітня (день після Пасхи). Використовуючи меню довідника: ДЕЙСТВИЯ → ПЕРЕНЕСТИ ВІХОДНОЙ ДЕНЬ перенесіть святкові дні, що випали на суботу та неділю на понеділки. Після цього необхідно зміни.

Рис. 8. Корегування виробничого календаря

Завдання 6. Сформуйте графіки роботи організації. Відкрийте довідник СПРАВОЧНИКИ → ПРЕДПРИЯТИЕ → ГРАФИКИ РАБОТЫ. Заповніть назву графіка, наприклад «Пятидневка Моя фирма». За допомогою кнопки сторіть графік «», оберіть шаблон «Пятидневка 40», натисніть кнопку (рис. 9).

Рис. 9. График работи Моя фирма