Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота№1 (1).doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
139.78 Кб
Скачать

Функція рост

Розраховує прогнозований експоненціальне зростання на підставі наявних даних. Функція РОСТ повертає значення y для послідовності нових значень x, що задаються за допомогою існуючих x- і y-значень. Функція робочого листа РОСТ може застосовуватися також для для апроксимації існуючих x- і y-значень експоненційної кривої.

синтаксис

РОСТ(известные_значения_y;известные_значения_x;новые_значения_x;конст)

Ізвестние_значенія_y - безліч значень y, які вже відомі в рівнянні y = b * m ^ x.

Якщо масив «ізвестние_значенія_y» містить один стовпець, кожен стовпець масиву «ізвестние_значенія_x» інтерпретується як окрема змінна.

Якщо масив «ізвестние_значенія_y» містить один рядок, кожен рядок масиву «ізвестние_значенія_x» інтерпретується як окрема змінна.

Якщо будь-які числа в масиві «ізвестние_значенія_y» дорівнюють 0 або мають негативне значення, функція РОСТ повертає значення помилки # ЧИСЛО !.

Ізвестние_значенія_x - необов'язкове безліч значень x, які вже відомі в рівнянні y = b * m ^ x.

Масив «ізвестние_значенія_x» може містити одне або кілька множин змінних. Якщо використовується тільки одна змінна, безлічі «ізвестние_значенія_y» і «ізвестние_значенія_x» можуть мати будь-яку довжину, але їх розмірності повинні збігатися. Якщо використовується більше однієї змінної, аргумент «ізвестние_значенія_y» повинен бути вектором (т. Е. Інтервалом висотою в один рядок або шириною в один стовпець).

Якщо аргумент «ізвестние_значенія_x» опущений, то передбачається, що це масив {1; 2; 3; ...} того ж розміру, що й «ізвестние_значенія_y».

Новие_значенія_x - нові значення x, для яких РОСТ повертає відповідні значення y.

Аргумент «новие_значенія_x» повинен містити стовпець (або рядок) для кожної незалежної змінної, так само як і «ізвестние_значенія_x». Таким чином, якщо масив «ізвестние_значенія_y» складається з одного стовпця, то стільки ж стовпців повинні мати масиви «ізвестние_значенія_x» і «новие_значенія_x». Якщо масив «ізвестние_значенія_y» складається з одного рядка, стільки ж рядків має міститися в масивах «ізвестние_значенія_x» і «новие_значенія_x».

Якщо аргумент «новие_значенія_x» опущений, передбачається, що він збігається з аргументом «ізвестние_значенія_x».

Якщо опущені обидва аргументи «ізвестние_значенія_x» і «новие_значенія_x», то передбачається, що кожен з них представляє собою масив {1; 2; 3; ...} того ж розміру, що й «ізвестние_значенія_y».

Конст - логічне значення, яке вказує, чи повинна константа b рівнятися 1.

Якщо аргумент «конст» має значення ІСТИНА або опущений, b обчислюється звичайним чином.

Якщо аргумент «конст» має значення БРЕХНЯ, то передбачається, що b = 1, а значення m підбираються таким чином, щоб виконувалося рівність y = m ^ x.

Зауваження!!!

Формули, які повертають масиви, повинні бути введені як формули масивів після того, як буде виділено відповідну кількість осередків.

При введенні константи масиву для аргументу (наприклад, «ізвестние_значенія_x») слід використовувати крапку з комою для розділення значень в одному рядку і двокрапка для поділу рядків.

Приклади можна подивится

http://office.microsoft.com/ru-ru/excel-help/HP010062502.aspx?CTT=5&origin=HP010072685

http://office.microsoft.com/ru-ru/excel-help/HP010062548.aspx?CTT=5&origin=HP010072685

http://office.microsoft.com/ru-ru/excel-help/HP010062509.aspx?CTT=5&origin=HP010072685

OLE (англ. Object Linking and Embedding, произносится как oh-lay [олэй] ) — технология связывания и внедрения объектов в другие документы и объекты, разработанные корпорацией Майкрософт. 

OLE позволяет передавать часть работы от одной программы редактирования к другой и возвращать результаты назад. Например, установленная на персональном компьютере можно связать вердовский документ с экселевским – создать в верде таблицу, которая будет связана таблицей в экселе.

Для этого необходимо войти в Microsoft Excel, скопировать нужную таблицу, затем открыть документ Word, выбрать на вкладке «главная» раскрыть кнопку «вставить» и выбрать «специальная вставка», в появившемся диалоговом окне выбираем в качестве объекта Лист Microsoft Excel и выбираем действие «связать». Таким образом реализована технология OLE, которая позволила связать программу Word и программу Excel.

Краткий видеоурок по использованию OLE-технологии можно посмотреть по ссылке http://www.youtube.com/watch?v=bY2hQc2lLIk