Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.Практика. Бурчин Даяна..docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.03.2023
Размер:
18.76 Mб
Скачать
  1. Пропозиції щодо вдосконалення обслуговування

Для сучасних закладів ресторанного господарства важливим є забезпечення належного рівня сервісу послуг під час обслуговування споживачів, оскільки сьогодні така проблема є актуальною проблемою для багатьох сервісних організацій.

Удосконаленню процесу надання послуг в кафе «Пиріжкова» споживачам може допомогти система стандартів обслуговування.

Ця система включає в себе:

1. Стандартизацію роботи персоналу - детальний опис того, що, як і в яких ситуаціях повинен робити персонал кафе. Варто відзначити: стандарти обслуговування спочатку розробляються для того, щоб їх було зручно використовувати в процесі контролю сервісу, мотивації і навчання персоналу надалі. При цьому не варто забувати, що всі стандарти сервісу повинні бути об'єктивними, вимірюваними, зрозумілими і відповідати очікуванням споживачів.

2. Навчання кадрів. Персонал повинен знати продукцію кафе та правила роботи з клієнтом; тренінги і семінари такої спрямованості необхідно проводити систематично.

3. Контроль. Перевіряючий в ролі звичайного клієнта відвідує кафе і оцінює роботу співробітників, якість продукції, швидкість обслуговування і т.д. Результати контролю можуть бути успішно інтегровані в систему мотивації співробітників.

4. Система мотивації повинна використовувати інструменти матеріальної та нематеріальної зацікавленості співробітників і погоджувати ефективність його роботи з винагородою.

5. Якість виконання стандартів обслуговування.

Висновок

Я проходила практику в кафе-барі «Пиріжкова». Під час проходження практики я ознайомилася з основами технології обслуговування у кафе, правилами поведінки персоналу кафе, функціями та обов'язками працівників кафе, закріпила та поглибила свої теоретичні знання.

Кафе розташоване за адресою: Львівська обл., в м.Сокалі, вул. Шептицького, 105. Під час ознайомлення з кадровим складом підприємства я дізналася, що в кафе немає проблеми з плинністю кадрів, а це хороший показник діяльності кафе. Також у кафе «Пиріжкова» високий показник завантаженості. Це пояснюється тим, що він розташований у центрі міста; до кафе можна швидко дібратися від автостанції і вокзалу; хороший фізичний стан підприємства; порівняно невисокі ціни.

По результатам виробничої практики можно зробити наступні висновки:

Кафе «Пиріжкова» розраховане на 150 чоловік. Використовується обслуговування офіціантами. Режим роботи з 08:30 до 18:00.

Страви в кафе готуються по технології. Кухарі дотримуються всіх правил гігієни.

Я впевнилася, що керівництво кафе робить все можливе для покращення якості обслуговування відвідувачів.

Можна запропонувати кафе «Пиріжкова» такі напрямки:

- розширення асортименту гарячих напоїв та поповнення асортименту різноманітними десертами;

- збільшення додаткових послуг закладу.

Відбулося ознайомлення з організацією роботи,з інтер’єром торговельних приміщень, з правилами внутрішнього розпорядку.

Відпрацьовано зустрічі адміністратором відвідувачів у закладі, розміщення відвідувачів за столом, надання консультації офіціантом консультації відвідувачам з елементами «ненав’язливої пропозиції», приймання замовлення відвідувачів. Досліджено техніку отримання буфетної продукції, напоїв, доставки готової продукції в зал із допомогою підноса; техніку підбирання посуду, подавання холодних і гарячих закусок, перших страв, других страв, солодких страв, гарячих і холодних напоїв, вино – горілчаних напоїв, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв, кондитерських виробів.

Вивчено підготовку торговельного залу, сервірування столів, обслуговування туристів за типом шведської лінії.

Проведено теоретичний аналіз організації обслуговування у барі: визначення призначення інвентарю, інструментів, посуду у барі; подавання закусок, страв, гарячих напоїв, вино–горілчаних виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв; ознайомлення із порядком оформлення матеріальної відповідальності офіціантів, барменів тощо.