Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.Практика. Бурчин Даяна..docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.03.2023
Размер:
18.76 Mб
Скачать
  1. Організація технологічного процесу у виробничих цехах кафе «Пиріжкова»

У процесі приготування кулінарної продукції необхідно дотримуватися правил санітарного режимуу кафе «Пиріжкова», вести постійний контроль за якість страв.

У кафе «Пиріжкова», які випускають кулінарну продукцію, функціонують виробничі цехи, що спеціалізуються на переробці певного виду сировини і продукції: м’ясної, рибної, овочевої, гарячої, холодної, кондитерської.

В заготівельних цехах здійснюють механічну обробку сировини - м’яса, риби, птахів, овочів і приготування напівфабрикатів роздрібної мережі кафе.

Виробничі приміщення кафе «Пиріжкова» має висоту не меншу 3-3,5 м. Для фарбування стін застосовують світлий тон. Панелі облицьовують світлою керамічною плиткою, що легко піддається санітарній обробці. Стеля побілена. Для покриття підлоги використовується плитка та водонепроникні матеріали, які зручні для миття.

  1. Організація системи обслуговування споживачів у кафе «Пиріжкова»

Обслуговування в кафе «Пиріжкова» складається з таких елементів: зустріч відвідувачів, прийом і оформлення замовлень, передача замовлень на виробництво, одержання і подача буфетної продукції, замовлених закусок, страв, напоїв, розрахунок з клієнтами.

Оплата за продукцію і послуги в кафе здійснюється за готівковий розрахунок за запропонованим офіціантом рахунку або за картками, за розрахунковими касовими чеками при самообслуговуванні через лінію роздачі.

  1. Техніка обслуговування офіціанта

Так, як я займала посаду офіціанта, то розкажу детально.

Професія офіціанта існує у світі вже досить давно.

Зразкового офіціанта характеризують два основні правила:

1) на столі у його клієнтів немає нічого зайвого і є все, що необхідно;

2) він продає те, що вигідно ресторану.

Переваги професії: можливість працювати неповний день та поєднувати роботу з навчанням; можливість отримати корисні в житті знання та навички (етикет, страви світової кухні, досвід спілкування з людьми); наявність чайових; харчування на роботі.

Головне завдання офіціанта: якісно обслуговувати клієнтів, щоб відвідувач захотів ще раз прийти. Він повинен охайно виглядати, бути доброзичливим і привітним, обов'язково бажати «приємного апетиту», цікавитися чи смачно приготовані страви. Він готує зал до прийому відвідувачів, відбирає посуд, прилади, сервірує стіл, зустрічає та вітає відвідувачів, пропонує меню, виконує замовлення, контролює правильність виконання замовлення та зовнішній вигляд страв.

  1. Організація і проведення різних видів бенкетів в кафе

Зал в кафе мебльований банкетними столами, напівкріслами, диваном, кріслами, підсобними столами для офіціантів.

Зал призначений для організації проведення банкетів (урочистостей).

Організація будь-якого банкету включає прийом і оформлення замовлення, підготовку до проведення та обслуговування. Організована і чітка робота з підготовки й обслуговування банкету залежить від того, наскільки докладно і вчасно обумовлені і погоджені всі деталі між замовником і адміністрацією ресторану. Тому бажано, щоб той, хто буде безпосередньо керувати підготовкою банкету й обслуговуванням гостей, був докладно поінформований про особливості цього замовлення.

  1. Організація роботи різних служб, що надають основні і додаткові послуги

Початкова інформація про характер основних послуг міститься у назві, місцезнаходженні та категорії засобу розміщення.