Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лікарняні і відпустки РОЖКО.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.06.2022
Размер:
161.13 Кб
Скачать

Розділ 2. Господарська діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «церсаніт інвест»

2.1. Економічно-організаційна характеристика підприємства тов «Церсаніт Інвест»

Cersanit — це група компаній, яка динамічно розвивається та працює на міжнародному ринку керамічної плитки та комплексного оснащення ванних кімнат. До складу Групи Cersanit входять відомі європейські бренди: Cersanit («Церсаніт»), Opoczno («Опочно»), Meissen Keramik («Мейссен Керамік»), Pilkington's («Пінкінгтонз») та Mei («Мей»).

Асортимент виробів компанії Cersanit присутній у всіх державах Євросоюзу, на ринках Східної Європи, Близького Сходу, а також країн Центральної Азії та Північної Африки. Завдяки розгалуженій структурі «Група Церсаніт» може швидко відреагувати на регіональні виклики і пристосувати своє портфоліо до місцевої специфіки. Вона забезпечує ефективне і професійне обслуговування клієнтів на всій території своєї діяльності.

Предметом основної діяльності Групи Cersanit є виробництво та дистрибуція продуктів, що використовуються для оснащення ванних кімнат та інших приміщень, а також простору

навколо будинку.

Основні відомості про ТОВ «Церсаніт Інвест» можна розглянути в

таблиці 2.1.

Таблиця 2.1. Основні відомості про ТОВ «Церсаніт Інвест»

Ознаки

Відомості про підприємство

Назва підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Церсаніт Інвест»

Організаційно-правова форма

Товариство з обмеженою відповідальністю

Форма власності

Недержавна власність

Скорочена назва

ТОВ «Церсаніт Інвест»

Дата проведення державної реєстрації

23.11.2005

Статутний капітал

370 374 045,00 грн.

Платник ПДВ

Так

Код ЄДРПОУ

33529350

Банк

Акріколь банк

Кількість працівників

1156

Засновники

СОЛОВОВ МІХАЛ АНДЖЕЙ

Розмір внеску до статутного фонду 368 311 372,50 грн, частка 99,4431%

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЦЕРСАНІТ"

Розмір внеску до статутного фонду 2 062 672,50 грн, частка 0,5569%

Види діяльності

23.42 Виробництво керамічних санітарно-технічних виробів (основний)

08.12 Добування піску, гравію, глин і каоліну

08.99 Добування інших корисних копалин та розроблення кар'єрів, н. в. і. у.

23.31 Виробництво керамічних плиток і плит

23.32 Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини

46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням

70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування

Види продукції

  • Унітази, біде та пісуари

  • Умивальники та п'єдестали

  • Ванни

  • Меблі для ванної кімнати

  • Змішувачі

  • Інсталяційні системи та кнопки

  • Керамічні плитки

Юридична адреса

1725, Житомирська обл., Новоград-Волинський р-н, с. Чижівка, вул. Чижівська, 4

Основні положення з регулювання трудових відносин відповідно до трудового договору

Адміністрація не має права вимагати від працівників Товариства виконання робіт, не передбачених трудовим договором. Адміністрація повинна розробити та затвердити для кожної посади (професії), передбаченої штатним розписом, посадову (робочу) інструкцію, ознайомити працівників з посадовими (робочими) інструкціями. У посадовій (робочій) інструкції може бути передбачено виконання одним з працівників обов’язків іншого працівника у випадках тимчасової відсутності останнього (хвороба, відпустка, відрядження, 6 тощо). При покладанні таких додаткових обов’язків на працівника Адміністрація повинна враховувати реальні можливості їх виконання: кваліфікаційні вимоги та завантаженість працівника. Оплату виконання додаткових обов’язків Адміністрація провадить відповідно до законодавства про працю та цього Договору (Додаток №8).

Щорічні відпустки надаються працівникам згідно з графіками, які затверджуються Адміністрацією за погодженням з Профспілкою та складаються з урахуванням інтересів виробництва та працівників.

Установити щорічну основну оплачувану відпустку для всіх категорій працівників, тривалість якої становить не менше 24 календарних днів (Додаток № 2). Додаткові оплачувані відпустки надаються відповідно до чинного законодавства понад тривалості основної оплачуваної відпустки.

Додаткові оплачувані відпустки надаються за умови праці:

  • В залежності від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості на роботах із шкідливими й важкими умовами праці працівникам, зайнятим на роботах, пов'язаних із негативним впливом на здоров'я шкідливих виробничих факторів за Списком виробництв, цехів, професій і засад, затверджених Кабінетом Міністрів України (Додаток № 3).

  • Працівникам із ненормованим днем тривалістю до 7 календарних днів. Конкретна тривалість такої відпустки та перелік працівників з ненормованим робочим днем зазначені в Додатку № 4 до цього договору.

Надавати додаткові оплачувані відпустки, соціальні відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, що надаються в обов'язковому порядку, у випадках та на підставах, передбачених Законом України „Про відпустки" та Кодексом законів про працю України.

Надавати у разі виробничої можливості вільний від роботи день у випадках: - ювілейних дат із дня народження; - жінкам, діти яких навчаються у 1-3 класах, - 1 вересня.

Надавати відпустки без збереження заробітної плати за бажанням працівника на підставі його заяви у випадках та на строк, що встановлені чинним законодавством. За сімейними обставинами або з інших причин працівнику за його письмовою заявою може надаватись відпустка без збереження заробітної плати на строк, обумовлений угодою між Адміністрацією та працівником з дотриманням положень чинного трудового законодавства. Якщо працівник має право на отримання відпустки без збереження заробітної плати по декільком підставам, то використання відпустки по одній з підстав не забороняє використання відпустки з іншої підстави.

Адміністрація виплачує заробітну плату за місцем роботи або перераховує на зарплатні карткові рахунки (за бажанням працівників) 09-го (за другу половину попереднього місяця) та 19-го (за першу половину поточного місяця) числа кожного місяця. Якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітну плату виплачують напередодні. Заробітну плату за час відпусток виплачують не пізніш ніж за три дні до початку відпустки.

Таблиця 2.2. Тривалість основної щорічної відпустки працівників ТОВ «Церсаніт Інвест»

№ з/п

Категорія працівників

Тривалість (дн)

1

Керівники

28

2

Фахівці, Технічні службовці, Контролери

28

3

Робітники

24

4

Працівники віком до 18 років

31

5

Працівники з неповною зайнятістю, сезонні працівники, тимчасові працівники пропорційно відпрацьованому часу у календарному році у розрахунку від:

24

Здійснювати громадський контроль за використанням коштів Фонду соціального страхуванням, законністю підстав та своєчасністю виплати допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.