Добавил:
darkwarius13@gmail.com Рад если помог :). Можешь на почту спасибо сказать Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мизніков Діплом Бакалавр.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.06.2021
Размер:
4.4 Mб
Скачать

1.3 Прикладні аспекти системи інформаційної підтримки спортивних змагань

Спорт є ефективним засобом фізичного виховання його цінність визначається стимулюючим впливом на поширення фізичної культури серед різних верств населення, і в цьому плані спорт має міжнародне значення.

Але він не зводиться лише до фізичного виховання. Спорт має самостійне загальнокультурне, педагогічне, естетичне та інші значення. Це особливо стосується "великого спорту". Крім того, ряд видів спорту взагалі не є дійовим засобом фізичного виховання або має до нього лише опосередковане відношення (наприклад, шахи). 3 іншого боку, фізичне виховання не може обмежуватись лише спортом, і він не може розглядатись як універсальний засіб фізичного виховання, тому що ставить підвищені, часто граничні вимоги до функціональних можливостей організму людей, їх віку, стану здоров'я і рівня підготовленості.

    Сучасний спорт займає важливе місце як у фізичній, так і духовній культурі суспільства. Як суспільному явищу йому притаманні різноманітні соціальні функції.

    Визначальною функцією спорту є змагальна функція. Змагальній діяльності у спорті властиве гостре (але не антагоністичне) суперництво, чітка регламентація взаємодії учасників змагань, уніфікація змагальних дій, умов їх виконання і способів оцінки досягнень, все це обумовлено відповідними (локальними, національними, міжнародними) спортивними класифікаціями та правилами змагань.

Спорт об’єднує людей, знайомить їх між собою, зміцнює здоров’я, характер і навіть розумові здібності людей, які ним займаються, розвиває в них такі навички як швидкість, спритність, реакція, координація, витривалість, терпіння і сила. Спорт робить людей більш стійкими до негативних факторів зовнішнього середовища. Він часто приносить людям масу позитивних емоцій. У кожної людини є своє ставлення до спорта. Хтось вважає що краще його дивитися по каналам мас-медіа, хтось на стадіоні, а для когось спорт - це спосіб існування. Серед останніх можуть бути тренери, спортсмени і їх помічники, які не бачать свого життя без спорта.

Для інформаційної підтримки спортивних подій було розроблено цілу систему оповіщення за допомогою інформаційної дошки у виді оголошень.

Існує велика кількість видів спорту, які підтримуються в різних навчальних закладах, завдяки цьому практичної корисності набуває система інформаційної підтримки спортивних змагань в широкому спектрі переваг:

  • створення унікального оголошення про конкретну подію;

  • доступ до повного опису події;

  • можливість розповсюдження оголошень в інші медіа ресурси, наприклад Facebook, Twitter;

  • можливість створення оголошення та збереження його безпосередньо у БД інформаційної системи, з подальшим доступом до редагування;

  • доступ до розроблених шаблонів оголошень, які дають можливість зберегти час на розробку власного дизайну;

  • можливість створення власного шаблону оголошення, з подальшим зберіганням та прив’язки до свого акаунту;

  • можливість оцінювання користувачами вибраного оголошення в рамках системи;

  • можливість створити оголошення про будь-який вид спорту, включаючи кіберспорт;

  • універсальність інформаційної системи для будь-якого навчального закладу.

Таким чином, система інформаційної підтримки спортивних змагань дозволятиме користувачам зберігати, створювати, розповсюджувати оголошення в інші медіа, а також зберігати інформацію про ті чи інші спортивні змагання, які відбулися чи ще відбудуться.

Дана система необхідна спортивним закладам систематизувати проходження спортивних змагань, надавати точну інформацію про час проведення заходу, учасників та місцезнаходження даної події. Це значно спростить взаємодію між учасниками та спортивним клубом.

Програмна система повинна бути якомога проста в користуванні, надати можливість швидко заповнювати всі форми оголошення.

Система займається оголошеннями про спортивні змагання з різних видів спорту. Тепер людині яка цікавиться спортивними подіями потрібно лише зайти на спортивний медіа ресурс оголошень і знайти те, що її потрібно. Будь-який зареєстрований клуб, тренер, спортсмен, школа чи інший заклад, який готовий до змагань чи просто хоче повідомити про спортивну подію, зможе розмістити своє оголошення і запросити до участі всіх бажаючих. Система буде робити автоматичну розсилку оголошення всім зареєстрованим учасникам і надавати інформацію про проведення даної спортивної події.

Ця система дає масу переваг у спілкуванні людей певного кола інтересів, вона дає змогу взаємодіяти спортсменам, тренерам, вболівальникам один з одним. Статистика гравця дає стимул на покращення результату.

Зараз у світі набирають оберти турнірні таблиці зі ставками на поєдинки, міжнародні чемпіонати, чемпіонати світу та олімпійські ігри. Зацікавлені вболівальники можуть знайти у даній системі оголошення про проведення ставок, їх час і місце.

В даній системі новий учасник може зареєструватися як член клубу вболівальників за ту чи іншу команду, ділитися своїми думками, вносити свої пропозиції.

За допомогою системи оголошень з’являється можливість об'єднуватися людям навколо спорту: футбол, баскетбол, бокс, східні єдиноборства, хокей, лижі, шахи, шахмати та інші, а також заняття фітнесом. Фітнес клуби все частіше стають частиною життя кожної родини. У користувачів також з’являються можливості більш детально дізнатися про мережу фітнес клубів, ознайомитися з годинами праці, ціною та місцем розташування. Вибрати тренера та оформити в ньому картку користувача. Все це можна зробити не виходячи з дому, а зайти на сайт спортивних оголошень і все це оформити сидячи на дивані. Також на даному ресурсі можна запропонувати у продаж спортивний інвентар, форму, тренажери та інше спортивне спорядження.

Ця система дозволить доносити інформацію до користувачів у зручній формі про майбутні змагання, дозволить оптимізувати всі процеси обліку змагань для організаторів, тренерів та спортсменів, вести статистику, а також її автоматично змінювати. Також дозволить мінімізувати людський фактор ведення турнірів, рахунок змагань, місце у таблиці та інше і все це може контролювати система.

Оголошення про проведення спортивних подій дозволить якомога більше залучити людей до заняття спортом, а також залучати більше вболівальників до перегляда змагань. Тут вони зможуть ділитися своїми емоціями та висловлювати побажання спортсменам, тренерам, суддям.