Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
83.5 Кб
Скачать
  1. Оформлення розрахунково-графічної роботи

Розрахунково-графічна робота оформлюється у вигляді 4-х окремих розрахунково-графічних робіт та загальної презентації. Кожна розрахунково- графічна робота циклу оформлюється як окремий документ, що має титульну сторінку та зміст.

Загальний обсяг кожної роботи має становити 6-12 сторінок друкованого тексту формату А4. Текст набирають на комп’ютері через 1,5 міжрядкові інтервали (29-30 рядків на сторінці), шрифт текстового редактора – Word Times New Roman, основний текст – кегль 14. Відстань між лінійками не повинна бути меншою, ніж 5 мм (1,5 - 2,0 міжлінійні інтервали). На кожному аркуші повинні бути поля: ліворуч і знизу -25 мм, зверху - 20 мм, праворуч -10 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, щільність тексту – однаковою.

Всі сторінки повинні бути послідовно пронумеровані. На титульному аркуші номери сторінок не проставляють, але їх рахують. На інших сторінках номер ставиться у верхньому правому куті. Текст ділять на розділи та підрозділи відповідно до змісту.

Заголовки структурних частин друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Такі структурні частини, як зміст, вступ, висновки, список літератури не мають порядкового номера.

Розрахунково-графічні роботи слід виконувати у відповідності з вимогами ГОП, графічну частину – у відповідності з ЄСКД.

При написанні розрахунково-графічної роботи необхідно чітко витримувати послідовність викладення питань, логічний зв’язок між ними, писати просто, ясно, не допускати повторів, протиріч між окремими положеннями та фактичним матеріалом.

Повинні бути наведені всі розрахунки з необхідними, обов'язково вичерпними поясненнями та посиланням на використані джерела інформації.

Графіки, схеми та інший ілюстративний матеріал можна виконати простим олівцем або за допомогою графічних програм. Розрахунково-графічна робота повинна бути підписана студентом на титульному листі.

Приклад оформлення титульного аркушу кожної з чотирьох розрахунково-графічних робіт подано у додатку 4.

Презентація розрахунково-графічних робіт повинна буди виконана в Power Point і відображати найбільш суттєві результати виконаної роботи. Мінімальна кількість слайдів презентації - 5. Крім розрахунків та таблиць доцільно відобразити склад технологічного обладнання та його технічні характеристики, схеми технологічних процесів перевезень та навантажувальних робіт, графіки змінності.

  1. Оцінювання виконання циклу розрахунково-графічних робіт

Шкала ЕСТS-балів за виконання кожної з циклу розрахунково-графічних робіт з дисципліни «Маркетинг»:

Оцінка

Відповідність рейтингу

Зміст оцінки

А

23-25

„Відмінно" (5) - відмінне виконання лише з незначною кількістю несуттєвих помилок

В

20-22

„Дуже добре" (4+) вище середнього рівня, але з кількома помилками

С

17-19

„Добре" (4) — в цілому правильна робота з певною кількістю помітних помилок

D

15-16

„Задовільно" (3) - непогано, але зі значною кількістю грубих помилок

Е

13-14

„Достатньо" (3) — виконання задовольняє мінімальні критерії

FX

10-12

„Незадовільно"(2) - потрібно доопрацювати матеріал перед тим, як отримати залік

F

1-9

„Незадовільно" (1) - необхідно переробити (серйозна подальша робота)

Сума балів за виконання циклу розрахунково-графічних робіт розраховується наступним чином:

Розрахунково-графічна робота

РГР 1

РГР 2

РГР 3

РГР 4

Максимальна

кількість балів

25

25

25

25

Кількість ЕСТS-балів разом

100

Оцінка 25 (20, 15) балів: індивідуальне завдання виконане на високому рівні, представлені повні розв’язки завдань й зроблені обґрунтовані висновки. На всі запитання викладача отримані правильні відповіді.

Оцінка 19 (15, 11) балів: індивідуальне завдання виконане, але мають місце окремі недоліки непринципового характеру: допущені незначні помилки при формулюванні термінів, категорій, наявні незначні арифметичні помилки у розрахунках або неточно зроблені висновки. На переважну більшість запитань викладача подано правильні відповіді.

Оцінка 13 (10, 7) балів: розрахунково-графічна робота більше 50% правильно, або допущені неточності в 70 % завдань, але обов’язково одне завдання розв’язане правильно. Є зауваження щодо оформлення роботи. Студентом подано правильні відповіді тільки на окремі запитання викладача.

Оцінка 7 (5, 3) балів: виконано менше 50 % завдань правильно, допущені неточності в усіх завданнях, розрахунки неправильні внаслідок допущення грубих помилок.

Оцінка 0 балів: виконано менше 20 % завдань правильно, допущені неточності в усіх завданнях, розрахунки неправильні внаслідок допущення грубих помилок.

За розрахунково-графічну роботу (РГР) студент отримує максимальну кількість балів, якщо робота виконана у відведений строк - 3 тижні з моменту видачі завдання для 4 РГР, з використанням комп’ютерної техніки, акуратно оформлена, містить аналіз отриманих результатів.

У разі виконання РГР без використання комп’ютера або затримки виконання на 2 тижня (з використанням комп’ютера) студент отримує 90% від максимальної оцінки. При виконанні РГР із затримкою більш ніж на 2 тижні студент отримує 80 % від максимальної оцінки, із затримкою більше місяця – 60 % від максимальної оцінки.