Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 3 курс / звіт з практики.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
2.6 Mб
Скачать

3. Результати проведеного аналізу роботи підприємства

В даному звіті ми дослідили ТОВ «"ВСЕ ДЛЯ АВТОГАЛЕРЕЇ"» Для характеристики фінансового стану підприємства застосовували показники балансу Ф.-1, звіту Ф.-2.

Дослідивши показники поточної платоспроможності можна сказати :

1) частку поточних боргів підприємство не може погасити, оскільки Кал за 2019 р. =0,39 , за 2020 р. Кал = 0,43;

2) Коефіцієнт критичної ліквідності кл) визначає частку поточних зобов'язань, які підприємство спроможне погасити протягом періоду, також менший за оптимальне значення;

3) На сьогодні нормативний строк обороту дебіторської заборгованості в Україні становить 40 днів. За даними розрахунків Тдз = 0,11 , отже заборгованість протягом періоду є строковою, тобто підприємство протягом 30 днів може погасити всі свої поточні зобовязання, ліквідність боргів є високою, а ризик втрати платоспроможності – прийнятним.

Коефіцієнт поточної ліквідності також менший за нормативне значення, це свідчить, що підпиємство не може погасити поточні зобов”язання протягом періоду.

вартість - (1073 тис. грн.),собівартість реалізованої продукції = (9240 тис. грн.) Адміністративні витрати = (2187 тис. грн.).

При аналізі використаного прибутку можна зробити висновок про відсутність джерела поповнення власних коштів підприємства, для ведення ним нормальної господарської діяльності.

Ефективність використання основних фондів характеризується показником фондовіддачі (ФВ), який характеризує кількість продукції, яка припадає на 1 грн. фондів.

За 2020 р. ФВ = 3074 / 1800 = 1,71

За 2019 р .ФВ = 2263 / 1672 = 1,35

Зростання ФВ свідчить про підвищення ефективності використання основних фондів. Цей показник порівнюється з середньогалузевим.

Зменшення собівартості реалізованої продукції та надання послуг спричинило підвищення рівня рентабельності на 1,16 %.

Висновок

При проходженні практики в ТОВ "ВСЕ ДЛЯ АВТОГАЛЕРЕЇ" я отримав глибокі знання в еконономіці господарства та менш глибокі знання в будові АТЗ. За 10 днів роботи помічником механіка я ознайомився трохи з економікою даного підприємства, допомагав ремонтувати автомобілі .

Ознайомився з місценаходженням і виробничими ресурсами, трудовими ресурсами, з цінами реалізації. На виробничій практиці я здобув чималий досвід роботи в транспортному підприємстві.

Нажаль підприємство вважається трохи збитковим в зв’язку з тим що воно знаходиться в гаражах за заправкою і має погану рекламу , проте водночас має чималу базу клієнтів. Але в зв’язку з тим що збільшується попит на ремонт машини і обслуговування , розробка добре злагодженої рекламної компанії підприємство може не забаром збільшити свої прибутки.

Я б порадила б підприємству більше працювати над рекламною компанією і найняти спеціалістів. Ще одна причина того що підприємство практично не отримує прибутку те що вона закупляє запчастини з за кордону ,а це проходить дуже довго і витрачається дуже багато сил і коштів.

Мені на підприємстві сподобалось тим що там дуже дружній колектив. Не зважаючи на те що я прийшов на практику до мене дуже добре віднеслись ,провели екскурсію по своєму підприємству. Допомагали мені, розповідали те що мені було цікаво.

Додатки

Соседние файлы в папке практика 3 курс