Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольна робота з теорії організації.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
65.03 Кб
Скачать

1.6.Персонал як елемент внутрішнього середовища організації

На підприємстві «БОЦМАН» використовується - відрядна форма оплати праці

Сутність відрядної форми заробітної плати полягає в тому, що її розмір залежить від кількості виробленої робітником продукції (виконаної роботи) належної якості на основі попередньо встановлених норм часу (виробітку) і розцінок з урахуванням складності та умов праці.

Ефективне застосування відрядної форми оплати праці можливе за умов:

  • - наявності кількісних показників виробітку, за допомогою яких установлюють . норми й розцінки та визначають заробіток відповідно до результатів праці;

  • - можливості й необхідності підвищення індивідуальної або групової продуктивності праці на даному робочому місці;

  • - забезпечення науково обґрунтованого нормування праці і правильного обліку виконаної роботи;

  • - здійснення чіткого контролю за якістю продукції.

Основою відрядної оплати праці є встановлення норм часу (виробітку) і обґрунтованість тарифних ставок.

Премії виплачують за високі трудові показники, зразкове виконання працівником своїх обов’язків, освоєння ним нової техніки або технології, за роботу в нічний час , дні народження , відданість праці , внесення вагомих змін та зусиль у розвиток тощо……….

1.7.Заходи щодо навчання та підготовки ,підвищення кваліфікації кадрів

Проводяться :

-тренінги

-курси

-лекції

-залучення коучерів

-корпоративи

-КМБ

-обмін знанням і працівниками з іноземними та вітчизняними підприємствами

Підприємству «БОЦМАН» залучати консультантів для оцінки проектів і розробки бізнес-планів доцільно тоді, коли персонал підприємства має недостатньо часу або кваліфікації для виконання такої роботи і також для здійснення комплексного обґрунтування нових бізнес-ідей, як показує досвід, залучення сторонніх консультантів є необхідним, оскільки така робота вимагає високої кваліфікації спеціалістів, всебічного і ґрунтовного аналізу, стороннього погляду на проект і підприємство. Доцільність залучення консультантів пояснюється і тим, що ціна рішень про розвиток нового виду діяльності дуже висока – від правильності прийнятого рішення залежить не тільки окупність вкладених коштів, а також фінансова стабільність компанії.

2.Аналіз фінансової сфери підприємства

це обсяг діяльності, за якого виручка від реалізації продукції (робіт, послуг) дорівнює сукупним витратам підприємства, тобто це обсяг продажу, за якого підприємство не має ні прибутку, ні збитку , але таке буває рідко і то було давно , адже компанія за декілька років дуже розвинулась і стала лідируючою на вітчизняному ринку , і займає вельми шановне місце на іноземному ринку.

3.Аналіз маркетингу

Відділ маркетингу чудово справляється з такими завданнями як :

1. Дослідження маркетингу і збір інформації: дослідження і аналіз в економічній, господарській, торговій, промисловій, споживчій, товарній, збутовій і рекламних сферах; збір та обробка інформації; дослідження операцій маркетингу; вивчення діяльності конкурентів.

2. Планування асортименту продукції: визначення і розробка асортиментної структури виробництва підприємства; пристосовність технічних характеристик виробів, їх упаковки, ціни, експлуатаційних характеристик і обслуговування до потреб споживача шляхом вдосконалення виробів і послуг та розробки нової продукції.

3. Збут і розподіл: збут товарів через торгово-розподільну мережу; вибір каналів збуту; складування; транспортування; торгова звітність; аналіз збуту; прогноз збуту; визначення торгових бюджетів і квот; планування товарообороту за асортиментними позиціями (за розмірами, фасоном, кольором); зв'язок із збутовими організаціями.

4. Реклама і стимулювання збуту: реклама серед кінцевих або проміжних споживачів із використанням всіх засобів масової інформації (преси, телебачення, кіно, радіо, афіш та ін.) заохочення споживачів, розраховане як на кінцевих, так і на проміжних споживачів, наприклад: зниження ціни, додання подарунків чи сувенірів до купленої речі, премії, конкурси, купони і таке інше; внутрішньо - магазинна реклама, проспекти, каталоги, буклети; стимулювання працівників збуту (наприклад, методом матеріального заохочення, конкурси на краще оформлення вітрини або викладання товарів, на кращі професійні знання і майстерність).

Основною метою маркетингу підприємства є забезпечення рентабельності, тобто визначеної прибутковості у встановлених часових межах.

ТМ «БОЦМАН» пропонує політику демократичних цін ,а також доступну і зручну дисконтну програму .

Прямий збут (канал товароруху нульового рівня) не передбачає наявності посередників, продаж здійснюється безпосередньо споживачам на основі прямих контактів - через власну торговельну мережу, по оголошеннях в газетах і журналах з купонами для відповідей, через Інтернет, телемаркетинг, директ-мейл.- переважний.

Непрямий збут (багаторівневий канал товароруху) передбачає продаж продукції через торгові організації, незалежні від виробника, і використовується для досягнення географічно розосереджених ринків – використовується на початку створення філіалів в новій країні , а потім викупається і перепрофілюється як ТНК.

Метод продажу як роздрібний так і оптовий.