Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольна робота з теорії організації.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
65.03 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра менеджменту

Контрольна робота

з навчальної дисципліни «Теорія організації»

на тему « підприємство «БОЦМАН»»

Виконав студент групи

Перевірив: ас.Василик О.В.

Київ 2019 рік

Вступ

Актуальність теми. Будь-яка наука має свій предмет дослідження і визначає межі, в яких аналізуються її об'єкти. Теорія організації не є винятком. Об'єкт її вивчення - організація. Визначення організації та уточнення предмета аналізу даної роботи дозволяють встановити основні питання, які має вирішувати теорія організації як наука стосовно, наприклад, до організацій економічним. Тут має місце співвідношення цілого-Теорія організації та частини-Теорія організації стосовно до організацій економічних.

Важливу теоретичну базу на сучасному етапі складають такі наукові дисципліни, як теорія організації і теорії систем. Ці теорії сформувалися при різних обставинах і в різний час, вони мають свою історію і внутрішню логіку розвитку. Об'єднує їх те, що, по-перше, вони є відносно молодими науками – їх становлення припадає на останні кілька десятків років, по-друге, у них так багато спільного, що ця спільність сама по собі має підставу бути об'єктом самостійного дослідження. Не претендуючи на повноту викладу, позначимо предмет кожної зі згаданих наук.

ТЕОРІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ вивчає процеси системоутворення та їх закономірності. Разом з цим теорія організації досліджує природу системоутворюючих факторів.

Теорія систем вивчає сутність цілісності та системності, властивості цілого і його частин, тобто організацію деякого стійкого об'єкта, цілісність якого і є система. Згідно з визначенням Біра, система є одна з назв порядку, протилежність хаосу. Системність в цьому сенсі розглядається як організованість, а система як організація. З іншого боку, в теорії організації поняття "організація" в одному з смислових варіантів інтерпретується як "система".

Глибоке і продуктивне взаємопроникнення теорії систем і теорії організації в міру їх розвитку проявляється все більшою мірою. Але ця обставина створює проблему ідентифікації зазначених наук. Аналіз цієї проблеми дозволяє зробити припущення про продуктивність ідеї створення єдиної організаційної науки.

Теорію організацій не слід ототожнювати з теорією організації, оскільки вона є одним з окремих випадків останньої.

Метою даної роботи є створення та розглянення підприємства

Завдання: розглянути теорію організації як складову частину науки про управління, а також розкрити зв'язок і місце в теорії організації з такими науками, як психологія, соціологія, соціальна психологія, антропологія і економіка.

1.Загальна характеристика підприємства

«Боцман» займається продажем та виробництвом одягу та взуття в стилі мілітарі ,агресивного вуличного одягу ,військового та страйкбольного спорядження , а також аксесуарів – для цивільного та військового сектору , а також військової техніки – виключно для військового сектору.

ТМ «БОЦМАН» сьогодні, це мережа магазинів по Україні, сформованими незалежно від Airsoft зброї і аксесуарів може запропонувати покупцеві величезний вибір військового, тактичного, спорядження і одягу від найвідоміших світових брендів. У наших магазинах також представлені товари для військово-історичної реконструкції, одяг для людей, які ведуть активний спосіб життя, екіпірування й спорядження для туризму та полювання.

1.1.Спеціалізація підприємства

«Боцман» спеціалізується на виробництві та продажу такого спорядження та техніки , як :

  1. підсумки

  2. Рюкзаки, сумки, баули

  3. штани

  4. Термобілизна

  5. Акумулятори та зарядні пристрої для страйкбольної зброї

  6. Куртки, парки

  7. взуття

  8. Ножі й Томагавки

  9. бівачне спорядження

  10. Airsoft зброю

  11. зовнішній тюнінг зброї

  12. внутрішній тюнінг зброї

  13. Спорядження та екіпіровка

  14. Сорочки, кітеля

  15. розвантажувальні системи

  16. Фляги та гідросистеми

  17. Ремені, підтяжки

  18. рукавички

  19. Шарфи, шемаги

  20. магазини

  21. Кулі, Газ, аксесуари

  22. окуляри

  23. кобури

  24. Нашивки, кокарди, погони

  25. захисна амуніція

  26. Радіоустаткування і зв'язок

  27. засоби маскування

  28. взуття

  29. Футболки, майки, Поло

  30. Головні убори

  31. Медицина

  32. Тюнінг зброї

  33. сувеніри

  34. світлові прилади

  35. захисне спорядження

  36. Наколінники і налокітники

  37. Одяг

  38. Тактичне спорядження

  39. Уніформа для реконструкцій

  40. збройові аксесуари

  41. морська ,сухопутна , підводна, повітряна військова техніка

1.2.Цілі і задачі функціонування

  • запропонуваня покупцям величезний вибір військового, тактичного, спорядження та одягу від найвідоміших світових брендів.

  • представлення товарів для військово-історичної реконструкції, одягу для людей ведучих активний спосіб життя, екіпірування і спорядження для туризму та полювання.

  • знайдення покупцями багатого асортимент одягу та аксесуарів в стилі street wear, outdoor і casual.

  • стеження щоб асортимент постійно поповнювався новинками, а вже існуючі позиції завжди були в прямому доступі покупцеві.

  • намагання представити Вашій увазі продукцію від іменитих брендів як вітчизняних так і закордонних.

  • пропонування політики демократичних цін, а також доступну і зручну дисконтну програму.

  • Створення та виробництво найсучаснішої військової техніки ..

1.3.Виявлення структури управління на підприємстві «боцман»

На підприємстві представлений Ієрархічний (механістичний) тип структури управління , а саме Лінійно-функціональна структура управління :

Трохи історії від директора «БОЦМАН» : Концепція ієрархічної структури була сформульована німецьким соціологом Максом Вебером, який розробив нормативну модель раціональної бюрократії, що ґрунтувалась на таких принципових положеннях: чіткий розподіл праці; ієрархічність управління; наявність формальних правил і норм; найом на роботу здійснюється відповідно до кваліфікаційних вимог до посади.

Ієрархічний тип структур має багато різновидів. Найрозповсюдженішими є лінійно-функціональна, лінійно-штабна і дивізіональна організація управління.

Лінійно-функціональна організаційна структура. В основу створення покладено так званий "шахтний" принцип побудови і спеціалізації управлінського процесу по функціональним підсистемам організації (маркетинг, виробництво, фінанси, персонал, розробки і дослідження). По кожній з них формується ієрархія служб а результати їхньої роботи оцінюються відповідними показниками .