Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Філія і предст

.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
02.12.2020
Размер:
17.69 Кб
Скачать

Філія

Предстваництво

Поняття

Відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій

Відокремлений підрозділ юридичної особи, що   розташований   поза   її

місцезнаходженням   та   здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи

Повноваження

Виготовлення продукції, виконання робіт чи надання послуг, зокрема, представництво й захист прав та інтересів юридичної особи. У свою чергу, повноваження представництва є вужчими і обмежуються тільки представництвом і захистом прав та інтересів юридичної особи, про що слід пам’ятати під час обрання того чи іншого різновиду підрозділу.

Здійснюють господарську діяльність від імені юридичної особи на підставі положення, затвердженого вищим органом управління підприємства, і очолюються керівниками, які призначаються (затверджуються) на посаду директором підприємства. Керівник структурного підрозділу діє відповідно до штатного розпису підприємства (організації, установи), а не на підставі довіреності від імені юридичної особи, як це передбачено чинним законодавством для відокремлених підрозділів (філій, представництв тощо).

Не є юридичними особами, вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Керівники

Призначаються юридичною особою і діють на підставі виданої нею довіреності.

Відомості

Відомості про філії та представництва юридичної особи включаються до єдиного державного реєстру.

Оподаткування

Дані про відокремлені підрозділи підприємств включаються до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України відповідно до Положення про Єдиний державний реєстр підприємств   та організацій України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.01.96 р. N 118. Відповідно до пункту 2 статті 3 та пункту 5 статті 8 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” відокремлені підрозділи, що виділені   підприємством на окремий баланс, зобов’язані вести бухгалтерський облік, на даних якого ґрунтуються   фінансова, податкова, статистична та інші види звітності таких підрозділів.

Особливості реєстрації

Зареєструвати філія або представництво компанії можна в установленому законодавством порядку, за місцем знаходження основної компанії. За місцем відкриття філії потрібно стати на облік у податковій інспекції, пенсійному та інших соціальних фондах. Окремий рахунок в банку можна не відкривати, це на розсуд засновників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]