Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая терапия.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
22.06.2020
Размер:
1.83 Mб
Скачать

Національний університет біоресурсів і природокористування україни Факультет ветеринарної медицини

Кафедра терапії і клінічної діагностики

Академічна історія хвороби Методичні вказівки з виконання і оформлення курсової роботи студентами спеціальності 211 – «Ветеринарна медицина»

__________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по-батькові виконавця)

Київ – 2020

УДК 619 : 616.1/.4 : 378.14(072)

Методичні вказівки розраховані на студентів-випускників факультету ветеринарної медицини, які завершують вивчення предмету “Внутрішні хвороби тварин”, проводять курацію і оформляють академічну історію хвороби. Цей документ дає можливість оцінити клінічне мислення випускників, а також закріпити ними теоретичні знання і власні практичні навики, вчить мислити і аналізувати отримані результати клінічних спостережень і досліджень.

Методичні вказівки, після перших їх видань, перероблені і доповнені з урахуванням зауважень та побажань студентів і викладачів.

Затверджені вченою радою факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України

Протокол № ___ від «____» ___________ 20___ р.

Укладачі: доценти: Н.І. Бойко, С.І. Голопура, Н.Г. Грушанська, С.П. Долецький, А.О. Макарін, В.М. Костенко, О.О. Павелиця, асистент: М.М. Обруч, С.Г. Вишневський

Рецензенти: доктор біологічних наук, професор М.І. Цвіліховський

кандидат ветеринарних наук, доцент В.О. Бондар

Академічна історія хвороби

Методичні вказівки з виконання і оформлення курсової роботи студентами спеціальності 211 – «Ветеринарна медицина»

Укладачі: Бойко Наталія Іванівна

Голопура Сергій Іванович

Грушанська Наталія Геннадіївна та ін.

Підписано до друку _________ Зам. № ______

Формат 60×84 1/16. Папір офсетний. Друк – цифровий.

Наклад 200 прим. Ум. друк. арк. 2,8.

Друк «ЦП «КОМПРИНТ», Свідоцтво ДК №4131, від 04.08.2011 р.

528-05-42, 067-209-54-30

ВСТУП

Методи лікування і профілактики хвороб тварин постійно удосконалюються. Зростає відповідальність лікаря ветеринарної медицини за результати лікування кожної тварини, тому його підготовка також потребує покращення і удосконалення.

Кожен лікар ветеринарної медицини, який працює у державній установі, чи в приватних клініках, несе повну відповідальність за хвору тварину, яку він лікує. Головним документом, який засвідчує проведену лікарем ветеринарної медицини роботу, є історія хвороби тварини.

Студенти факультетів ветеринарної медицини вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, на завершальному етапі навчання проводять курацію хворих тварин і оформляють академічну історію хвороби. Це сприяє виробленню в них лікарського мислення та розвитку навичок організаторської роботи.

Ця методична розробка призначена для студентів ОС «Бакалавр» 3-го курсу скороченого, 4-го курсу повного термінів навчання, які навчаються на кафедрі терапії і клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини.

Студенти самостійно виконують завдання з проведення курації хворих тварин під час проходження виробничої практики, роботи в навчально-дослідних господарствах та у стаціонарі клініки факультету ветеринарної медицини, а потім оформляють академічну історію хвороби, що сприяє закріпленню теоретичних знань із внутрішніх хвороб тварин і набуттю навичок прийняття самостійних рішень.

3