Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Методичні вказівки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.95 Mб
Скачать

Завдання для самостійного виконання:

6 В окремому файлі напишіть код створення масиву $ages індексами якого будуть імена Іван, Марія, Олексій, Олександр. В масиві повинні знаходитися наступні елементи, які відображають вік вказаних осіб: 24, 17, 45, 32. Збережіть отриманий код під назвою mas _ages.

7 Знайдіть та виведіть індекс та елементи масиві з найбільшим та найменшим значенням.

8 Обчисліть та виведіть середній вік осіб, вік яких зберігається в масиві $ages.

9 В окремому файлі напишіть код створення двовимірного масиву $firm, в якому буде знаходитися інформація про співробітників фірми. Індексами масиву будуть імена та прізвища співробітників, елементами сума заробітної платні, яку співробітники отримують в фірмі. Самостійно заповніть масив, занесіть в масив три елемента. Збережіть отриманий код під назвою mas_firm.

10 Напишіть серверний сценарій, який виводить елементи масиву у вигляді таблиці, таким чином щоб ім’я, прізвище та сума заробітної платні виводились в окремих комірках таблиці. Збережіть отриманий результат.

Практична робота №7 тема: Робота з функціями.

МЕТА – познайомитися з засобами створення та використання функцій

Порядок виконання завдання:

1 Створіть функцію nav_bar, яка буде створювати панель навігації для декількох web-сторінок і містити в собі гіперпосилання для переходу на наступні сторінки.

Для створення панелі навігації використайте стандартну функцію echo, яка буде формувати необхідні теги HTML та необхідний текст.

2 Також використайте теги переходу гіперпосилань та позначення &nbsp для створення неподільних пробілів, які не розриваються при вирівнюванні рядків.

3 За допомогою  HTML напишіть код web-сторінки з включеним до нього кодом мовою РНР, який буде викликати створену вами функцію nav_bar. Для виконання завдання скористайтеся прикладом коду, поданим нижче. На малюнку 7.1 зображений результат виконання завдання.

Малюнок 7.1 – Панель навігації створена за допомогою функції nav_bar

4 Для ознайомлення з роботою із вкладеними функціями запишіть у блокноті даний приклад коду. На малюнку 7.2 зображений результат виконання завдання. Проаналізуйте отриманий результат.

Малюнок 7.2 – Виклик вкладеної функції

Завдання для самостійного виконання:

4 В окремому файлі напишіть мовою РНР код створення масиву індексами якого будуть прізвища студентів групи, а елементами їх  середній бал.

5 В цьому файлі створіть функцію, яка буде виводити елементи масиву у вигляді таблиці, таким чином щоб прізвища та середній бал виводились в окремих комірках таблиці.

6 Створіть ще одну функцію, яка буде обчислювати середній бал групи. Збережіть отриманий результат.

7 За допомогою HTML створіть форму для вводу данних як зображено на малюнку 7.2.

Малюнок 7.2 – Форма вводу даних у заказ.

Створіть масив, в елементами якого є тип каюти. Список для вибору типу каюти створіть за допомогою тегів:

<select name="nomer">

<option> елемент масиву</option>

<option> елемент масиву</option>

</select>

8 Створіть функцію яка буде обробляти данні введені з форми та виводити повідомлення зображене на малюнку 7.3. Збережіть отриманий результат.

Малюнок 7.3 – Результат обробки замовлення

9 За допомогою HTML створіть форму для вводу даних, в якій будуть дві комірки для введення діапазону температур. Напишіть сценарій, який буде обробляти данні введені з форми за допомогою функції. Функція повинна містити  оператор if-else  та виводити повідомлення “Температура комфортная” якщо введені числові данні знаходяться в інтервалі від 25 до 30 та “Температура не комфортная” у протилежному випадку. Збережіть отримані файли.

Соседние файлы в папке анал