Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Методичні вказівки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.95 Mб
Скачать

Завдання для самостійного виконання:

5 Внесіть зміни до сценарію таким чином, щоб, використовуючи  оператор if-else, отримати код, який виводить повідомлення “Температура комфортная” якщо введені числові данні знаходяться в інтервалі від 25 до 30 та “Температура не комфортная” у протилежному випадку. Збережіть отримані файли.

6 Напишіть сценарій, використовуючи оператор switch, в результаті виконання якого будуть виводитись наступні повідомлення: “Приятная погода” якщо змінні будуть знаходитись в діапазоні від 23 до 26, “Все еще приятная погода” якщо в діапазоні від 27 до 30 та “Становится жарковато” якщо змінні будуть знаходитись в діапазоні від 31 до 33.

7 Створіть сценарій, використовуючи оператор while, в результаті виконання якого на екран будуть виводитись значення змінної $valute доки воно не стане більше ніж 10, при цьому значення подвоюється при кожному виконанні тіла циклу. Результат виконання цього сценарію приведено на малюнку 3.5.

Малюнок 3.5 – Результат виконання сценарія

8 Перепишіть сценарій створений в попередній вправі використовуючи оператор циклу do-while.

9 Перепишіть сценарій створений в попередній вправі таким чином, щоб виведення значень припинилося і з’явилося повідомлення “Достаточно, конец цикла” якщо значення змінної $valute стане дорівнювати 4.

 

Практична робота № 4 тема: Основи розмітки сторінок нтмl. Елементи вводу інформації у Web сторінках. Взаємодія рнр-сценаріїв з формами

МЕТА – познайомитися з основами розмітки сторінок НТМL, елементами вводу інформації у Web-сторінках та основами взаємодії РНР-сценаріїв з формами

Порядок виконання  завдання:

1 Створіть форму введення заказа фірми з продажу автозапчастин, її вигляд зображено на малюнку 4.1

Малюнок 4.1 – Форма введення заказа

2 Для цього видкрийте програму Блокнот та запишіть наступний текст:

3 Збережіть отриманий файл в домені Praktika1.loc під ім’ям Form.html.

4 Для обробки форми за допомогою програми Блокнот в папці Praktika1.loc створіть сценарій під назвою processorder.php. Для цього введіть наступний код:

5 Збережіть отриманий файл та завантажте його в свій браузер, потім заповніть форму та клацніть по кнопці “Ввести заказ”. В загальному випадку значення атрибута ACTION є URL-адресою, яка буде завантажуватися при натисканні користувачем кнопки “Ввести заказ” (submit). Данні, введені користувачем в форму, будуть відправлятися за цією URL-адреси з використанням методу, який вказаний в атрибуті METHOD: POST – в цьому випаду данні відправляються у вигляді окремого пакету.

6 У вікні браузера повинно відобразитися наступне (мал. 4.2):

Малюнок 4.2 -  Результат обробки РНР сценарія в вікні браузера

7 Додайте динамічного вмісту. Для цього в збережений сценарій внесіть наступні  зміни:

8 В цьому коді вбудована PHP-функція date() використовується для повідомлення клієнту дати та часу обробки заказа. Це значення буде змінюватися при кожному виконанні сценарія.

9 Аргумент, який передається в функцію date(), повинен бути рядком формату, який задає потрібний стиль виводу. Кожна літера в рядку є частиною рядка дати та часу. Н є годинами в 12-годинному форматі, i — хвилини з ведучим нулем, якщо це потрібно, j — день місяця без ведучого нуля, S є звичайним суфіксом (в данному випадку «th»), a F – рік, який представленний чотирма цифрами.

10 В результаті у вікні браузера повинно відобразитися наступне (мал.4.3):

Малюнок 4.3 – Результат виводу функції date()

Соседние файлы в папке анал