Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Презентация Microsoft PowerPoint.pptx
Скачиваний:
34
Добавлен:
27.02.2020
Размер:
4.36 Mб
Скачать

Категорії особового складу медичної служби

1)Лікарський склад -комплектуються кадровими військовими лікарями і лікарями запасу, які призиваються до складу ЗС під час війни.

2)Середній медичний персонал. Особи, які мають середню медичну освіту, призначені для комплектування штатних посад фельдшерів і медичних сестер, анестезистів, лаборантів, операційних сестер, тощо.

3)Молодший медичний персонал-призначаються особи, які отримали підготовку в спеціальних підрозділах (санітарні інструктори, дезінфектори) або не мають спеціальної медичної підготовки (санітари).

Роль і місце медичної служби ЗС України в загальнодержавній системі надання медичної допомоги у воєнний час.

На медичну службу ЗС України покладається розв’язання завдань щодо медичного забезпечення діючої армії з максимальним використанням лікувально-профілактичних закладів Міністерства охорони здоров’я України та інших відомств за територіальним принципом.

Надання вичерпної медичної допомоги в обсязі спеціалізованої медичної допомоги та відновлення боєздатності поранених і хворих з тривалими термінами лікування покладається на лікувально-профілактичні заклади цивільної охорони здоров’я тилової госпітальної бази.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]