Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ділова іноземна мова 6М01.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
848.9 Кб
Скачать

4.2 Критерії поточного оцінювання результатів вивчення дисципліни студентів дистанційної форми навчання

Поточне оцінювання студента дистанційної форми навчання включає бали, отримані студентом в міжсесійний період за виконання домашнєго індивідуального завдання; тестування через засоби системи Moodle; презентації та за активну роботу на форумах, в чатах тощо. Враховуючи специфіку роботи системи управління дистанційним навчанням Moodle, яка передбачає можливість поетапного вивчення тем з, поточне оцінювання

студентів дистанційної форми навчання включає бали за кожен опрацьований компонент, до якого входять такі аспекти: переклад спеціальної літератури та розмовна практика; ділове писемне спілкування. Об’єктом оцінювання поточного і підсумкового контролю знань студентів є:

– рівень виконання індивідуальних завдань;

− дотримання термінів виконання;

– рівень виконання індивідуального завдання.

Конкретна кількість балів за кожен компонент визначається викладачем у Карті навчальної роботи студента. Кількість завдань і в кожному компоненті визначається специфікою включеного матеріалу.

Оцінювання кожного із завдань здійснюється в діапазоні від 1 до 3 балів в залежності від їх складності або творчого характеру завдань.

У семестрі, що закінчується екзаменом, до суми балів за роботу в дистанційному режимі додаються бали за роботу на аудиторних заняттях в кількості не більше 10.

У семестрі, що закінчується екзаменом, розподіл балів на поточний контроль та контроль у формі екзамену здійснюється у співвідношенні 50:50 стандартним способом:

Види контролю

Максимальна к-сть балів

Поточний контроль (за роботу в дистанційному режимі в міжсесійний період)

50 балів

Підсумковий контроль

Екзаменаційний білет для студентів дистанційної форми навчання має складатися з п’яти питань.

50 балів

Результати поточного контролю фіксуються в електронному журналі обліку поточної успішності академічних груп.

5. Індивідуальні завдання для самостійної роботи

5.1 Вимоги до виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

Самостійна робота є невід’ємною й важливою складовою дисципліни «Ділова іноземна мова». Її змістовне наповнення визначається за тематичним планом, та уточнюється й формулюється в остаточному варіанті викладачем і студентом в конкретній ситуації. Самостійна робота охоплює як завдання, спільні для всієї академічної групи чи певної частини студентів цієї групи, так і індивідуальні завдання, які отримує кожен окремий студент в залежності від рівня знань та навичок. Такими завданнями є:

1. Підготовка та презентація звітів за матеріалами домашнього читання

5

2. Аналітичний огляд наукових публікацій за визначеною тематикою

5

3. Переклад літературних джерел іншомовного походження за визначеною (або обраною) проблематикою

5

4. Виконання завдань у мультимедійній лабораторії або комп’ютерному класі

5

5. Підготовка рефератів

5

6. Написання наукових статей та участь у наукових конференціях

5

7. Виконання завдань в рамках дослідницьких проектів кафедри

5

Протягом семестру студенту пропонується виконати не більше 2-х завдань з наданого списку, при чому опрацювання позааудиторного читання є обов’язковим. Таким чином, за виконання індивідуальних завдань студент може отримати 20 балів.

Обов’язковою вимогою до аналітичної обробки текстів суспільно-економічного характеру є:

  • складання студентом словника незнайомих слів і виразів за тематикою здійснених перекладів (щонайменше 100 лексичних і фразеологічних одиниць), який є невід’ємною складовою звітної документації про виконання індивідуального завдання;

  • усний захист у вигляді презентації виконаного завдання, який здійснюється під час практичних занять.