Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Транснаціональні корпорації.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
394.75 Кб
Скачать

Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал різного характеру і ступеня складності, засвоєння якого перевіряється під час поточного контролю з дисципліни.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння і засвоєння теоретичного матеріалу, вироблення навичок проведення досліджень та аналізу, умінь самостійно опрацьовувати різні інформаційні джерела, здатності осмислити зміст теми, умінь публічно презентувати певний матеріал та оперувати інформацією. (презентація).

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною шкалою на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Загальна підсумкова оцінка складається з суми балів за результатами поточних контрольних заходів і становить 100 балів максимально.

Якщо студент набрав більше за 60 балів, то він може отримати залік, не виконуючи підсумкової та модульної контрольної роботи.

Оцінювання знань студентів складається із балів, які отримав студент за

  • відповіді (виступи) на аудиторних заняттях;

  • результати виконання контрольних (модульних) робіт;

  • результати виконання і захисту завдань самостійної роботи студента;

  • результати виконання і захисту інших видів робіт, що передбачені робочою навчальною програмою;

Максимальна кількість балів за відповіді (виступи) на аудиторних заняттях для студентів очної форми навчання – 60 балів.

Для студентів очної форми навчання згідно з навчальним планом передбачено 32 год., тобто 16 семінарських (практичних) занять. Ураховуючи результати виконання контрольних (модульних) робіт та виконання і захисту завдань самостійної роботи студента (написання есе) тощо, реальна кількість занять, відведених на цю роботу – 14.

Таким чином, максимальна кількість балів, яку можуть набрати студенти денної форми навчання на одному занятті, складає 4 бали, або 6 балів, залежно від заняття (таблиця 2). Два бали до 4 викладач може додати за активність роботи студента на заннятті або виконання додаткового завдання.

Відповідно до зазначених критеріїв залікові оцінки за роботу на семінарських (практичних) заняттях для студентів денної форми навчання диференціюються за шкалою, наведеною в табл. 3.

Таблиця 3

Шкала оцінювання роботи студентів на семінарських заняттях

Можлива максимальна оцінка за певну форму роботи (завдання), балів

Рівень виконання

Відмінний

Добрий

Задовільний

Незадовільний

4

4

3

2

0

Критерії диференціації оцінок роботи на семінарських (практичних) заняттях:

  • правильність і вичерпність відповідей на теоретичні питання;

  • знання понятійного апарату і актуальних інформаційних джерел;

  • уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей, явищ та ситуацій;

  • якість, повнота, ґрунтовність та самостійність виконаних завдань;

  • самостійність суджень і висновків під час відповідей;

  • активність участі в обговоренні дискусійних питань, роботи в малих групах, під час презентації матеріалів іншими студентами;

  • аналізувати проблеми та розробляти альтернативні варіанти розв’язання проблеми;

  • вміння презентувати матеріал та аргументувати точку зору із запропонованої проблематики;

  • уважність під час виступів інших студентів та розв’язання ними дискусійних питань.

Бали за роботу на заняттях викладач виставляє у свій журнал та до системи електронного обліку поточної успішності студентів.

Кількість балів, отриманих студентами на кожному занятті, сумується і включається до загальної суми балів поточної успішності разом з балами за виконання контрольних (модульних) робіт.

Студенти очної форми навчання виконують контрольні (модульні) роботи. При виконанні контрольних (модульних) робіт оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навики, яких набули студенти після опанування дисципліни. Контрольні (модульні) роботи проводиться у формі відповідей на теоретичні питання та розв’язання тестових завдань. Модуль містить два теоретичні питання та шість тестових завдань.

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виконання контрольних (модульних) робіт, складає 20 балів, за кожне теоретичне питання – 4 бали, за кожне тестове завдання – 2 бали відповідно.

Перелік контрольних (модульних) робіт для студентів очної форми навчання: