Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 7 ОМС.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
123.9 Кб
Скачать

Автомобільні пункти пропуску (апп)

Автомобільні пункти пропуску через державний кордон України розташовуються в основному за межами населених пунктів, тому вони повинні працювати автономно і мати на своїй території такі споруди:

— службовий блок, у якому розміщуються митні і прикордонні служби, служби санітарно-карантинного контролю, ветеринарного та фітоконтролю, екологічного контролю, служби СМАПП;

— павільйони митників та прикордонників;

— навіси;

— на заїзді та виїзді спеціальні бар'єри і шлагбауми;

— бокси для ретельного огляду легкових і вантажних автомобілів;

— склад для конфіскованих вантажів;

— стоянки для затриманого транспорту;

— комплекс будинків і споруд господарського, технічного та інже­нерного призначення — гаражі, склади, мережі інженерного забезпечення, трансформаторні підстанції, котельні, насосні, споруди водопостачання (артезіанська свердловина, резервуари), місцеві очисні спо­руди , дизельгенератор та ін.;

— споруди кінологічної служби.

.Загальні положення системи експлуатації автомобілів

Експлуатація автомобілів включає в себе використання, технічне обслуговування, зберігання, транспортування, планування та облік.

Використання автомобілів визначається експлуатацією їх за прямим призначенням, з додержанням технічних норм, режимів і правил, установлених інструкціями заводів-виробників з експлуатації, при чіткому виконанні вимог безпеки руху.

Технічне обслуговування це обов'язкове і своєчасне проведення робіт з перевірки їх справності та укомплектованості, усуненню виявлених несправностей, догляду за нею в обсязі, передбаченому інструкціями по експлуатації, які забезпечують постійне утримання їх у справному стані та готовності до використання за призначенням.

Планування експлуатації і ремонту автомобілів включає в себе комплекс заходів щодо організації правильного використання їх і експлуатації для виконання завдань із забезпечення оперативної і господарської діяльності підрозділів митниці.

Зберігання автомобілів полягає в підтриманні їх у технічно справному і законсервованому стані, який забезпечує справність і приведення до технічної готовності в установлений термін.

Облік експлуатації автомобілів включає комплекс заходів з об­ліку виконаних робіт, витрати моторесурсу, паливно-мастильних ма­теріалів (ПММ).

Справним вважається автомобіль, повністю обладнаний необхідними відрегульованими і нормально працюючими агрегатами, вузлами, механізмами, приладами, деталями і придатний для використання за призначенням.

Типи автомобілів

Автомобілі за типами розподіляються на легкові, вантажні і спеціальні.

До легкових автомобілів належать автомобілі, призначені для за­безпечення службової діяльності керівників і підрозділів митниці, перевезення людей, транспортування легких вантажів.

Вантажні автомобілі — це автомобілі, які мають вантажні плат­форми і призначені для перевезення людей (більше 8 чоловік), ван­тажів, матеріальних цінностей і т.п.

До спеціальних автомобілів належать автомобілі з установленим на них спеціальним обладнанням для вирішення оперативних та інших спеціальних завдань (наприклад мобільна рентгенустановка, автокран і т.п.).