Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійна робота 3ПС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
120.32 Кб
Скачать

Самостійна робота № 3 (13 год.)

Тема: Податковий менеджмент

Дієвість та ефективність податкової системи в першу чергу залежить від важелів її управління

А. Лафер

Мета:

  • навчальна: розглянути теоретичні аспекти податкового менеджменту, порядок проведення та види податкових перевірок;

  • розвиваюча: розвиток навичок по веденню та обробці бухгалтерської, податкової та фінансової звітності;

  • виховна: прищеплення навиків уважності, охайності при виконанні роботи, виховування почуття відповідальності за достовірне та своєчасне надання бухгалтерської інформації користувачам.

Студенти повинні знати:

  • теоретичні аспекти податкового менеджменту;

  • порядок проведення та види податкових перевірок;

  • види відповідальності за порушення діючого законодавства;

  • специфіку адміністрування загальнодержавних та місцевих податків і зборів.

вміти:

  • складати і опрацьовувати документи, які стосуються порядку погашення зобов’язань платників податку перед бюджетом та державними цільовими фондами

Забезпечення: Закон України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та Державними цільовими фондами” від 21.12.2000 р., ст. 17, Кримінальний кодекс України «Ухилення від сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів» ст. 212, картки з індивідуальним завданням

Теоретичне обґрунтування

Під податковим менеджментом розуміють сукупність прийомів та методів організації податкових відносин з метою забезпечення формування дохідної частини бюджету та впливу податків на розвиток виробництва і соціальної сфери.

Основними складовими податкового менеджменту вважають: процес законодавчої діяльності; процес планування платежів; процес податкового контролю.

В процесі законодавчої діяльності встановлюються: елементи оподат­кування, принципи оподаткування, види податків і обов 'язкових платежів, розробляється база оподаткування, пільги при оподат­куванні та порядок розрахунків з бюджетами та фондами.

Процес планування забезпечується в основному Державною податковою службою. В процесі планування податків проводиться визначення сум податків та обов'язкових платежів, які мають надіти до бюджету для здійснення та забезпечення видатків.

Для забезпечення надходження запланованих сум платежів у бюджет потрібно здійснювати контроль за правильністю нарахування, повнотою і а своєчасністю сплати податків та обов'язкових платежів. Отже, виникає потреба для здійснення податкового контролю. Він передбачає ведення податкового обліку та здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства. Контроль за дотриманням податкового законодавства здійс­нюється шляхом проведення камеральних, документальних та тематичних перевірок.

Необхідно відмітити, що є стратегічний та оперативний податковий менеджмент. Законотворча діяльність та планування податків належан, до стратегічного управління в сфері податкової діяльності, а податковий контроль - до оперативного. Поряд з цим менеджмент у сфері оподаткуванні проводиться як на макрорівні, так і на мікрорівні. На рівні суб’єктів господарювання він полягає у веденні податкового обліку, нарахування сум податків та обов'язкових платежів, забезпеченні їх повноти та своєчасні сплати до бюджету.

Податковий менеджмент забезпечують органи влади та управління, суб'єкти господарювання. На підставі цього класифікують три групи управління у системі оподаткування: 1) вищі органи законодавчої та виконавчої влади; 2) служби оперативного управління в податковій сфері; 3) інші фінансові служби.

У своїй роботі податкова служба застосовує камеральні, докумен­тальні і тематичні перевірки.

Камеральна перевірка (без виходу на підприємство) проводи­ться податковим інспектором у момент одержання декларацій та розрахунків з використанням бухгалтерської звітності. Податковий інспектор перевіряє:

- повноту і своєчасність подання звіту, податкових декларацій та розрахунків;

- дотримання вимог щодо порядку заповнення поданих доку­ментів;

- правильність звітних даних;

- відповідність даних, що використовуються для складання розрахунків, даним, відображеним у звітності;

- правильність арифметичних підрахунків та визначення сум і термінів сплати або повернення з бюджету належних сум.

Тематична перевірка проводиться вибірково по об'єктах оподаткування або окремій його частині (темі). Переважно ця перевірка здійснюються внаслідок оперативної інформації щодо порушень податкового законодавства.

Документальна перевірка - це другий етап контрольної ро­боти податкових органів за правильністю нарахування та своє­часністю сплати до бюджету податків та зборів. Документальні перевірки бувають планові та зустрічні. Планові доку­ментальні перевірки здійснюються за річними планами контрольно-економічної роботи та квартальними графіками перевірок по кожній діля­нці роботи. До планів потрапляють насамперед такі підприємства, що отри­мують найбільші суми прибутків або мають значні обороти, чи допускають грубі порушення податкового законодавства.

Документальні планові перевірки можуть проводитися не рідше одного разу на два роки і не частіше одного разу на рік.

Х і д з а н я т т я