Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichn_rekomend_do_kurs_PODATKOVA.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
88.06 Кб
Скачать

1. Загальні положення

Під курсовою роботою розуміють самостійно виконана студентами і представлена в письмовому вигляді, розробку певної теми програми дисципліни, з використанням звітних чи планових показників конкретного підприємства.

Метою курсової роботи є:

- систематизація, поглиблення та закріплення теоретичних знань

студентів по відповідним питанням програми,

- набуття навичок самостійної роботи,

- практичного застосування теоретичних знань при вирішенні

поставлених задач.

  • оволодіння навичками порівняльного аналізу діяльності різних підприємств за різний період;

  • удосконалення вмінь навичок написання наукових робіт

Її виконання вимагає попереднього вивчення навчальної, науково-виробничої і довідкової літератури, що має важливе значення в надбанні навиків роботи з книгою, довідниками, розвиток здібностей і придбання знань.

Курсова робота передбачається учбовими планами і є обов’язковими для кожного студента, як на денній так і на заочній формі навчання. Робота повинна бути виконана на матеріалах конкретного господарства, або його виробничого підрозділу. Важливо, щоб розрахунки, аналіз діяльності, висновки були достатньо обґрунтованими, зрозумілими і закінченими.

Конкретна тема курсової роботи закріплюється за студентом у вигляді індивідуального завдання або вибирається самим студентом по узгодженню з викладачем та визначається програмою курсу "Податкова система". Архітектоніка курсової роботи передбачає наскрізне висвітлення основних розділів з наведенням конкретних розрахунків, схем, графіків тощо.

2. Вимоги до курсової роботи

Перш ніж розпочинати писати курсову роботу, студент повинен ознайомитися з основними вимогами до її виконання.

Актуальність теми.

Актуальність в перекладі з латинської означає важливість, практичну значущість розглянутої проблеми. Курсова робота може претендувати на той чи інший ступінь актуальності тільки тоді, коли її тема відповідає сучасним проблемам розвитку бізнесу, а питання, що розкриваються в роботі, важливі для розуміння суті і структури діяльності підприємця, менеджера, керівника чи спеціаліста підприємства з організаційних, правових, психологічних та інших сторін.

Достатній теоретичний рівень.

Ця вимога означає, що студент повинен розкрити добрану тему курсової роботи на сучасному рівні розвитку відповідної науки (економіки, організації виробництва, планування виробництва) використовуючи такі підходи й наукові знання, що пояснюють різні явища і події у практиці підприємця з позиції сьогодення. Крім того, студент повинен достатньо повно розкрити основні поняття і терміни, що стосуються проблеми курсової роботи, включаючи у зміст матеріал і реальні практичні приклади.

У курсовій роботі бажано включити елементи дослідження:

- вивчити достатню кількість опублікованих джерел (книг, журнальних

статей, розробок, законів, вітчизняний та зарубіжний досвід);

- систематизація і аналіз реальної ситуації на підприємстві, формування

власної точки зору на розглядувану проблему;

- розробка висновків, пропозицій та рекомендацій щодо вирішення

існуючої проблеми на підприємстві.

Грамотність оформлення.

Це важлива вимога до курсової роботи, що підвищить її якості. У роботі не повинно бути граматичних та стилістичних помилок. Необхідно дотримуватись вимог до технічного оформлення курсової роботи.

Виконання таких вимог виховує у студента культуру оформлення наукових праць, документів, яка може знадобитися в майбутній практичній діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]