Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.технічне регулювання.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать

5.9. Вимоги до оформлення додатків

Додатки подають в кінці роботи, вони оформляють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи. Якщо додатки оформляють на наступних сторінках роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток ..." і велика літера, що позначає цей додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Ґ, З, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, "Додаток А", "Додаток Б" тощо. Якщо в роботі всього один додаток, то він позначається як "Додаток А". При оформленні додатків окремою книгою на титульному аркуші під назвою дипломної роботи друкують великими літерами слово "ДОДАТКИ".

Текст кожного додатку за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1 - підрозділ 3.1 додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д. 1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А. 1) - перша формула додатка А.

6. Рецензування та захист курсової роботи

Оформлена відповідно до встановлених вимог курсова робота подається на кафедру для рецензування.

Рецензує курсову роботу науковий керівник. При цьому аналізується актуальність теми, глибина її розкриття, послідовність і логічність опрацювання матеріалу, формування висновків і рекомендацій. В рецензії оцінюється самостійність виконання роботи, її відповідність встановленим вимогам.

Із позитивною рецензією наукового керівника курсова робота допускається до захисту.

Після того як курсова робота допущена до захисту, студент готує усні відповіді на зауваження, зроблені рецензентом в рецензії на роботу і в тексті самої роботи.

Допущена до захисту курсова робота захищається студентом перед спеціальною комісією, яка формується кафедрою, за графіком, який доводиться до відома студентів.

Результати захисту курсової роботи студентів денної форми навчання оцінюються за шкалою системи ECTS (European Credit Transfer System) та переведенням в національну шкалу, а студентів заочної форми навчання за чотирибаловою національною шкалою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») і вносяться в заліково-екзаменаційну відомість і залікову книжку студента.

Своєчасний захист курсової роботи (отримання позитивної оцінки) є необхідною умовою допуску студента до екзаменаційної сесії.

7. Критерії оцінювання курсових робіт

7.1. Оцінювання курсових робіт для студентів фзо

Оцінка курсової робота складається з оцінки за написання роботи (20 балів) і оцінки на захисті (10 балів).

Оцінка в 20 балів виставляється студенту, який вчасно здав на перевірку роботу, в повному обсязі, висвітлив всі розділи і питання, передбачені змістом, оформив роботу згідно з вимогами ЕСКД, глибоко засвоїв матеріал з теми курсової роботи, грамотно і логічно його виклав. Оцінка в 20 балів надається студенту, у відповіді якого тісно пов’язується теорія з практикою, який при опрацюванні теми самостійно вирішував поставлені завдання та звітував викладачу щодо окремих розділів за визначеним викладачеи графіком.

Оцінка в 15 балів за написання роботи виставляється студентові, який виконав завдання теми за графіком, оформив курсову роботу згідно з існуючими вимогами стандартів ЕСКД, знає матеріал з теми роботи і за суттю викладає його, не допускає під час захисту істотних неточностей у відповідях на запитання.

Оцінка в 10 балів виставляється студентові, який виконав завдання теми згідно з графіком з дотриманням основних вимог оформлення роботи, але виявив знання тільки з основного матеріалу, має зауваженя щодо оформлення, припускається неправильних формулювань під час відповідей. При опрацюванні теми приймав рішення за розділами роботи за допомогою керівника.

Робота студента, який не розкрив теми роботи, при оформленні не дотримувався існуючих вимог, не надав за графіком виконану курсову роботу на перевірку керівнику курсового проекту, оцінюється кількістю балів менше ніж 5.

Загальна кількість балів за написання та захист роботи переводиться у національну шкалу оцінювання таким чином:

  • 26 - 30 балів – відмінно;

  • 20 - 25 балів – добре;

  • 15 - 19 балів – задовільно;

  • до 15 балів – незадовільно.